Despăgubirile plătite de asigurători pentru RCA au crescut cu 26% în primul trimestru

de Paul Cosma
Joi, 20.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Despăgubirile plătite de companiile de asigurare în baza poliţelor RCA au urcat cu peste 26% în primul trimestru din 2021, conform informaţiilor făcute publice de către ASF, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR).

Valoarea totală a despăgubirilor plătite în baza poliţelor RCA a depăşit un miliard de lei în primele trei luni ale anului.

Organizaţia menţionează că dauna medie plătită de asigurători în baza poliţelor RCA în ultimii 5 ani se află în continuă creştere: în comparaţie cu anul 2016, dauna medie RCA a fost cu 27,5% mai mare, evoluând de la 7.061 lei la 9.005 lei în 2020, în timp ce prima medie RCA achitată de şoferi s-a redus cu aproape 23% în aceeaşi perioadă.

"Cel mai important însă, din păcate, conform celui mai recent raport al Comisiei Europene, ţara noastră se situează pe primul loc în privinţa numărului de victime din accidentele rutiere în ultimii doi ani, cu 96 victime la un milion de locuitori în anul 2019, respectiv 85 victime la un milion de locuitori, faţă de media UE de 42 victime la un milion în anul 2020. Aceste cifre se reflectă şi în percepţia românilor în ceea ce priveşte riscurile, în condiţiile în care 49% dintre şoferi consideră că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este mare şi foarte mare, cu 6 p.p.

mai mult faţă de 2019,” potrivit comunicatului. 

Via Agerpres

Comentarii (10)

  • Nu se poate asa ceva, comisia europeana manipuleaza datele. In Romania se afla cei mai inteligenti soferi. Ei stiu bine ca incearca sa-i fraiereasca strainii care vor sa vanda masini noi, de aceea, mai bine un golf 7 cu 100000 km, decat o Dacie noua. Bine, ca la golful ala nu mai sunt bani de anvelope, dar astea nu le vad vecinii pe care ii impresioneaza ei cu achizitiile germane sh.
    Si sa nu uitam alt raport: cea mai cautata marca in Romania e BMW :))
    Pai daca asta e pasiunea romanilor, doar nu iei BMW pentru siguranta, ca nu la aia se face reclama, iei pentru dat blana, drift si linuite. Mai putini morti in accidente au fraierii aia prin vest, care mai stiu si ce e ala Volvo. Dar am uitat ca e Made in China si nu e bun, dauneaza la romani.
    Adica e rusinos sa iei masina care face reclama la siguranta familiei, cand poti lua germane care fac reclama la cai putere si performanta.
    10 15
  • ∆∆∆
    Esti un frustrat tembel,du-te si te cauta sus ca e pacat sa te ia dileala de tanar!
    19 9
  • Bullshit, cum zice marocanu'!
    5 2
  • Au crescut cam putin pentru cei cu bani care fac accidente si cam mult pentru cei saraci care nu fac, dar platesc la comun ca sa acopere gaurile.
    Educatia rutiera, infrastructura praf, anvelopele ieftine chiar si la masini scumpe.... Toate se aduna si rezulta din pacate morti in primul rand si apoi cheltuieli suplimentare.
    3 5
  • @22:13
    Adevarat graiesti:
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/soferul-unui-bmw-prins-dupa-o-urmarire-de-70-de-kilometri-in-suceava-motivul-pentru-care-fugea-este-incredibil.html
    Astia sunt cei sanatosi si eu sunt tembelul:
    https://youtu.be/oEA2LvcoV8Y
    https://adevarul.ro/locale/sibiu/scene-cosmar-marginimea-sibiului-Soferul-unui-bmw-surprins-intr-o-manevra-criminala-depasire-video-1_60488bc55163ec4271c02cdb/index.html
    https://youtu.be/m2dXXNw9jQg
    Video sunt foarte multe.
    Bine, stiu, sunt cei mai buni soferi, e cea mai cautata marca...
    Si sa nu uitam sa dam vina pe drumurile proaste in cazul depasirilor periculoase.
    Ele sunt de vina ca depasesc cretinii sau fac drift pe trecerile de pietoni.
    Haideti cu manutele rosii ca sunteti multi suporteri care va tot luati apararea.
    7 4
  • ∆∆∆
    https://observatornews.ro/eveniment/sofer-volvo-panica-valea-oltului-279784.html?utm_source=Facebook%2520Grup&utm_campaign=Facebook&utm_medium=Social&utm_term=articol&utm_content=279784

    Ramane cum am stabilit,un frustrat tembel,asta esti!
    9 6
  • nu e tembel frustrat, e trol. Atat. Pana si prostii au limita lor. Asta n-are. Cred ca-i angajat de redactie sa faca trafic pe la comentarii.
    10 3
  • @13:01
    Recunoaste ca ai cautat ceva pana sa-l gasesti. Baga mai multe rezultate si tu si mai spectaculoase, nu doar ca incearca sa faca depasiri, vezi ca cei cu BMW chiar intra intre tir si altii, scot pistolul la ceilalti, nu amatori din astia cu Volvo.
    Se pun cu vatmanii, cu soferii de autobuz, adica alt nivel mult mai inteligenti, nu amarati amatori :))
    Daca cauti idiot cu BMW sau cocalar cu BMW ai cateva milioane de rezultate :))
    In rest sanatate maxima si nu uitati: la BMW-uri carnetul de sofer, asigurarea si anvelopele bune sunt optionale. Se poate conduce fara ele.
    5 7
  • ∆∆∆
    Flanele,se stie,n-ai voie sa-ti cumperi volvo pana nu esti cel putin doctor chirurg neurolog. Multumit?
    9 5
  • Normal ca un golf 7 cu 100 mii km întreținut e nu bun ci mult mai bun decât un logan nou
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru