Dieselgate: Volkswagen va primi despăgubiri de 11.2 milioane de euro de la fostul CEO

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acționarii Volkswagen au aprobat planul prin care compania va primi compensații de 288 de milioane de euro pentru Dieselgate. O parte din sumă va fi plătită de patru foști directori.

La începutul lunii iunie, constructorul german de automobile a confirmat că a ajuns la un acord cu fostul CEO Martin Winterkorn, și cu alți trei foști directori, privind plata unor despăgubiri în cazul Dieselgate.

Acum, acționarii Volkswagen au aprobat planul în urma căruia compania va primi despăgubiri în valoare totală de 288 de milioane de euro. Propunerea a fost adoptată de 99.9% dintre investitori în cadrul adunării generale anuale.

Fostul CEO va plăti 11.2 milioane de euro, Rupert Stadler (fostul CEO Audi) va plăti și el 4.1 milioane de euro, iar doi foști membri în Board-urile Audi și Porsche, Stefan Knirsch și Wolfgang Hatz, vor plăti un milion, respectiv 1.5 milioane de euro.

Totodată, Volkswagen va încasa și suma de 270 de milioane de euro ca urmare a unei polițe de asigurare pentru astfel de situații.

via Reuters

Comentarii (1)

  • Moama cat au recuperat… Fir de par in fata cucului :)
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru