Dieselgate: Volkswagen va primi despăgubiri de 11.2 milioane de euro de la fostul CEO

de Paul Cosma
Joi, 10.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen anunță că a ajuns la un acord cu fostul CEO Martin Winterkorn privind plata unor despăgubiri de 11.2 milioane de euro în cazul Dieselgate. Fostul CEO Audi va plăti și el 4.1 milioane de euro către VW.

La începutul lunii iunie, presa internațională a speculat că fostul CEO al VW ar fi acceptat să plătească despăgubiri de 10 milioane de euro către compania germană în cazul Dieselgate. 

În martie, Volkswagen finalizase ancheta internă privind scandalul emisiilor diesel, care se afla în derulare din 2015, și spunea atunci că a găsit vinovații pentru criza prin care a trecut compania.  

Grupul german a confirmat tratativele cu Winterkorn și alți foști directori privind plata unor despăgubiri. Potrivit comunicatului oficial, VW va primi 11.2 milioane de euro din partea lui Martin Winterkorn și alte 4.1 milioane de euro din partea lui Rupert Stadler, fostul șef de la Audi. 

Alți doi foști membri din Board au acceptat să plătească despăgubiri de un milion, respectiv 1.5 milioane de euro către Volkswagen. Compania germană anunță totodată că va încasa și suma de 270 de milioane de euro ca urmare a unei polițe de asigurare pentru astfel de situații. 

Via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Stati linistiti ,imi vand filtrul de particule de la cazan iar banii luati pe el o sa-i pun prin mandat postal pe adresa voastra. Eu stiu ca actionarii vostri voiau sa vada sange da' au primit niste sebum de puber pe un servetel,d'aia va si ajut
    5 1
  • Seriff
    Nu v-ati plictisit sa tot scrieti de Dieselgate, uite ca a supravietuit planeta si ursii polari sunt tot acolo, cui pasa de vrajeala asta?
    10 5
  • @seriff
    Cat de retard poti fi...
    Tu vezi efectele imediat? Asta te astepti, sa fumezi o tigara si sa mori?
    Multi prosti prin Romania si pe ei se bazeaza VAG cand vinde produsele.
    Tu nu pricepi ca e ilegal ce au facut si au mintit cu buna stiinta?
    Daca unul iti face casa si iti zice ca rezista la un cutremur de 8-9 grade, dar cand trece o basculata pe strada ta iti crapa peretii, tu accepti senin?
    Adica toata lumea asta care i-a dat in judecata e proasta, numai cativa romanasi sunt ei mai inteligenti si stiu ca nu sunt asa poluante motoarele alea cu softuri mincinoase.
    6 8
  • Marius
    Cand se inseala se dau premii,nu amenzi.
    Asa e mai nou si prin Germania, ca sa nu ne miram ca doar in Romania se poate.
    Au aburit-o atata cu cel Dieselgate si nu au facut nimic pentru cei afectati: oamenii, ca ei inspira putoarea, nu VAG ca si companie!!!
    La oameni sa li se dea bani, ca vor avea mai tarziu nevoie sa isi cumpere medicamente si inhalatoare la copii!!!!
    Niste mizerabili si jegosi!!!
    5 5
  • @seriff
    Sunt cateva milioane bune de oameni interesati, cei mai inteligenti ca tine cu siguranta.
    3 6
  • Seriff
    Eu nu am jignit pe mine, pentru cel care m-a numit retardat, ce sa zic, asta e nivelul celor spalati pe creier de propaganda eco, asta cu poluarea la masini, ca masinile polueaza ,ca se moare pe capete nu e de ieri sau de azi, a inceput prin anii 2000, in caz ca ai uitat, a si fost taxa auto sau timbru de mediu, au platit cu varf si indesat o gramada de oameni degeaba, a murit careva de la poluarea auto?
    Evident ca nu? Dar a tinut vrajeala ca sa taxeze oamenii, ma rog, pe moment ca de fapt era ilegala si majoritatea si-au recuperat oamenii. Ca idee vezi ca la ECO BURN langa Ploiesti se ard deseuri si acum bine mersi, de aia nu se leaga nimeni, masinile sunt problema.
    4 1
  • Seriff
    Si mereu aud, ca cei care sunt pro electrice au alt nivel de educatie, ca restul sunt cocalari.
    Dar de fapt e invers, cum vine cineva si aduce argumente impotriva vrajelii ECO este numit retard, cocalar, taran ETC.
    Concluzia, o trageti singuri.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru