Poliţia Română: “Numărul accidentelor grave a scăzut în 2021, dar numărul deceselor este în creştere”

de Paul Cosma
Joi, 05.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia Română a transmis că, în primele şapte luni ale anului, s-au produs 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004. În 2019, au fost 4.421 de accidente, soldate cu decesul a 894 de persoane.

Poliţia Română a dezvăluit date referitoare la evoluţia accidentelor grave, înregistrate în primele 7 luni ale anilor 2019, 2020 şi 2021. 

Potrivit statisticilor, în anul 2019, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.421 de accidente, soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200.

În anul 2020, la nivel naţional, s-au înregistrat 3.637 de accidente, soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344.

În anul 2021, la nivel naţional, s-au înregistrat 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004.

”Ca o concluzie, se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave, în acest an, faţă de anii trecuţi, însă, în acelaşi timp, numărul persoanelor decedate este în uşoară creştere. Anul acesta ne-am confruntat cu situaţia în care, în cadrului unui singur accident rutier, au fost mai multe persoane decedate,” a transmis Poliţia Română.

Sursa citată a precizat şi principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane:

- Viteza neadaptată la condiţiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite.

- Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită.

- Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.

Pentru combaterea acestor principale cauze, au fost aplicate aproape 460.000 de sancţiuni contravenţionale.

”De asemenea, s-a mai constatat faptul că, în ultima perioadă, s-au produs mai multe accidente rutiere grave pe fondul oboselii la volan,” au mai transmis poliţiştii, precizând că nu este vorba despre şoferii de camioane, ci de şoferi aflaţi în drum spre zonele turistice ale ţării.

Via News.ro

Comentarii (2)

  • Deci cum adica viteza este principalul factor? Eu am inteles de la expertii romani ca nu are legatura viteza cu accidentele, ba deopotriva, unii chiar merg asa de incet ca incomodeaza si de asta sunt injurati, claxonati si apostrofati ca nu stiu sa conduca. Din cauza lor se produc accidente, nu a cocalarilor cu masini cu sute de cai.
    Se moare mult din cauza ca politia nu ii amendeaza pe cocalari.
    7 7
  • Caile ferate sunt viitorul. Europa civilizata deja a inceput sa dea prioritate cailor ferate in defavoarea autostrazilor. Noi, romanii, suferim de un fel de retard ideologic. Si eu sunt pasionat de masini, dar mi se pare mai important sa nu traim intr-o tara care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu India.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru