Poliţia Română: “Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43% în această vară”

de Paul Cosma
Luni, 19.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi în această vară a scăzut cu 43%, iar cel al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47%, potrivit unui comunicat emis de Poliția Română.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, în perioada iunie-august 2020, polițiștii de la autostrăzi au efectuat controale zilnice pentru depistarea “celor care pun în pericol siguranța circulației prin încălcarea normelor legale”.

Potrivit IGPR, polițiștii au aplicat peste 15.000 de sancțiuni contravenționale, iar mai mult de 1.150 de permise de conducere au fost reținute ca măsuri complementare.

“Pentru încălcarea regimului legal de viteză, cu mai mult de 50 de km/h, au fost aplicate 974 de amenzi contravenţionale, în fiecare caz, fiind reţinut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. Pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracţiuni, fiind constatate şi 36 de fapte de conducere sub influenţa alcoolului,” a transmis Poliția Română.

Autoritățile subliniază că, în urma controalelor, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi în această vară a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Via News.ro

Comentarii (5)

  • Lucian
    Poate ar trebui largita autostrada A2 la 3 benzi, acolo unde este este posibil... in unele weekend-uri traficul fiind foarte mare pe ambele benzi...

    Si poate ar trebui urmarit si descurajat obiceiul unora de a intra direct pe prima banda cu 50km/h de la benzinarii/spatiile de servicii de pe autostrazi, neutilizand banda de acceleratie aproape deloc...
    8 0
  • E clar acum ca noul design al mașinilor de poliție are o mare importantă in prevenirea accidentelor
    6 0
  • @ politia romana: nu cumva, printre cuvinte, voi vreti sa ziceti ca mai bine mor oamenii de tot felul de boli, ca e mai bine sa fim tinuti in case de carantine sau dezastre naturale / artificiale, ca sa va dea voua bine la numaratoarea victimelor accidentelor?
    va rog ziceti ca doar mi se pare ca ati zis asta de la oboseala .
    2 1
  • prostul satului
    Procentele astea nu reprezinta absolut nimic chiar daca au ca referinta perioada corespunzatoare anului trecut.

    E o chestiune de "gradinita" sa faci statistica la mia de kilometri parcursi pe autostrada si abia apoi sa o incadrezi intr-o perioada a anului.

    Concret:
    anul 2019 ....100.000km parcursi...100 accidente
    anul 2020...20.000km parcursi...50 accidente

    Este ca politia romana se poate lauda cu performate? Este!
    6 0
  • hazard
    gresit! Pandemia a scazut numarul oamenilor care s-au deplasat, deci si numarul accidentelor.
    Politia mai are mult pana devine ceea ce trebuie sa fie.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru