Poliția Română: Peste 400 de șoferi amendați pentru conducere agresivă, în prima lună de la noile măsuri

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Luni, 18.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu mai puțin de 450 de șoferi au fost amendați pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancționează comportamentul agresiv în trafic, susțin reprezentanții Poliției Române.

La finalul lunii ianuarie, Guvernul a modificat prin Ordonanță de Urgență Codul Rutier și a introdus, astfel, sancțiuni dure pentru șoferii agresivi în trafic. Normele legale au intrat în vigoare la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial, cu alte cuvinte în luna martie.

Acum, reprezentanții Poliției Române anunță că au fost amendați 450 de șoferi pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancționează comportamentul agresiv în trafic.

"La o lună de la intrarea în vigoare a noilor măsuri rutiere ce au ca principal scop prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 450 de sancțiuni pentru conducere agresivă și aproape 100 de sancțiuni șoferilor care au ales să conducă pe banda de urgență," a transmis Poliția Română.

Îți reamintim că șoferii care au un comportament agresiv în trafic pot primi o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Totodată, cei care conduc, nejustificat, pe banda de urgență de pe autostradă, pot fi amendați cu o sumă cuprinsă între 580 și 725 de lei.

În următoarea perioadă, pe principalele tronsoane de drum, vor fi prezenți în fiecare zi 1.400 de polițiști rutieri.

via Profit

Comentarii (3)

  • 450 împărțit la 30 de zile înseamnă fix 15 amenzi pe zi. Iar dacă împărțim 40 de județe + București pică una bucată amendă la 2.7 județe.
    Un mare "bravo" poliția română... Mă mir că mai existați.
    18 2
  • Mda, asa harnici au fost si cu vorbitul la telefon cand au schimbat legea... mult tam-tam, vreo luna fufele nu mai tineau telefonul in mana de spaima... si dupa o luna au uitat de 'noile' reguli. Acum e rar cand vezi vreo fufa blonda fara telefon in mana la volan... La noi nu legile sunt problema ci cei care le aplica - deoarece au aceeasi gandire cu maimutele din trafic care nu respecta nimic.
    15 3
  • Da, aplicarea legilor este problematica.

    Vorbim de comportament agresiv, si la Tineretului(in Bucuresti) cu politie in intersectie, se face stanga de pe banda semaforizata cu obligatoriu inainte. Cei care stau la semafor ptr stanga, stau ca fraierii, ca restul fac stanga de pe banda de mers inainte.

    Dar na, asa merge la noi, pe smecherie.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru