Record de viteză pentru o autostradă din România: radarul a surprins un șofer cu 288 km/h

de Paul Cosma, Foto: Poliția Română
Marti, 24.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un radar al Poliției Rutiere a înregistrat duminică o viteză record în România - 288 de kilometri la oră, pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu.

Un șofer inconștient și teribilist a devenit “vedetă” la nivel național, după ce a fost surprins gonind pe autostradă cu aproape 300 km/h. 

Potrivit poliției, șoferul a fost înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 288 km/h. Precedentul record de viteză, adică 276 km/h, a fost consemnat în anul 2018, când șoferul a fost prins tot pe autostrada A3. 

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către Poliția Română, care a publicat imagini cu înregistrările radar. Un alt șofer a fost depistat, tot pe autostrada A3, pe tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu, circulând cu viteza de 252 de km/h. 

"Sunt imagini la care nu este nimic de comentat, nici măcar din partea celor care se aflau în spatele volanului. Respectivii au fost surprinși și sancționați pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădășelu. Ce timp de reacție poți să ai la o asemenea viteză?", este mesajul Poliției Române, care nu oferă detalii despre cei doi șoferi. 

Via hotnews.ro

Comentarii (16)

  • Octavian
    Stirea asta parca mai mult face reclama vitezomanilor.
    10 6
  • Sa fi fost Porsche, Ferrari sau Lamborghini ? Cam asta-i intrebarea ... Cat despre tronsonul de A3 ... se spune ca Bechtel l-a construit foarte bine, explica asta 'recordurile' sau e chestie de relief ? N-am mai condus prin zona de 6-7 ani ...
    In alta ordine de idei, cu astfel de viteze schimbarea Codului Rutier e iminenta. Putin probabil ca peste 3 ani sa fii prins cu 300 km/h si sa scapi cu 1000 de lei amenda si o luna fara permis (90 de zile e in teorie ca dai examen si il iei inapoi dupa o luna !)
    13 5
  • S-a mai spulberat un mit despre ardeleni!
    17 4
  • Deci, conform legilor, ăla e tratat la 288 km/h la fel ca unul care merge cu 101 km într-o zonă cu restrictie de 70, să zicem. Mișto!
    14 7
  • Seriff
    Eu sunt curios ce masina avea, dar lasa ca pe viitor nu o sa mai poata nimeni sa mearga cu asa viteze ca apar electricele limitate la 160.
    15 7
  • Din primele informații se pare ca șoferul nu era vaccinat
    16 8
  • Seriff
    @dci:)) Cred ca se grabea sa se duca sa isi faca vaccinul, a auzit ca dau iar la obor 1 bere si 3 mici.
    Si inca o chestie, sunt curios daca masina lui era uzata moral sau nu.
    20 3
  • Oameni buni, eu conduc un Logan dCi de 75 CP, pe autostrada ma depaseste toata lumea. Dar ce suntem noi aici? Nu e oare grup de pasionati auto? Iar asta presupune placerea de a conduce cu tente spre pilotaj. Atata timp cat exista autostrazi fara limita de viteza in lumea asta, inseamna ca e doar chestiune de abordare a unei probleme. Daca as detine un supercar si eu as merge macar sa testez masina aia la asa viteze. Sa nu fim ipocriti, cati din noi nu ar fi tentati sa o faca? Mai degraba, decat sa propunem inasprirea pedepselor pt o astfel de fapta, poate ar fi mai bine sa propunem marirea vitezei pe anumite sectoare de autostrazi.
    15 12
  • New high score!
    7 2
  • mircea badea
    care e problema?! secu` much? nu mai aspirati la germania si libertate?

    sigur nu era un logan tunat, deci safe. bine, mai dai peste manelisti statuti pe banda 2 dar...
    3 4
  • Pentru doritorii care vor sa “spulbere” recordul va rog sunați pentru o programare a aparatului radar: 112
    Altfel nu se validează la nivel național.
    7 4
  • Pai se pare ca nu prea e record, decat ca e surprins de radar.
    Acum vreo cinci ani in urma un retard, cu BMW, ca e masina handicapatilor, se filma conducand cu mai mult:328km/h pe autostrada soarelui.
    https://www.dcnews.ro/viteza-record-pe-autostrada-soarelui-320-de-kilometri-la-ora-un-tanar-s-a-filmat-la-volan_523471.html
    Deci prosti avem multi si se inmultesc pentru ca sunt tolerati.
    Acesti criminali ar trebui inchisi pe viata.
    9 12
  • Seriff
    @gigi dar pe aia care merg pe contrasense pe autostrada, pe aia care nu fac stop-ul sau nu cedeaza trecerea de ce nu ii vede nimeni?
    Sa nu mai zic ca peste 50% din soferi conduc in timp ce dau mesaje pe facebook sau ce or face cu telefonul ala.
    Pe ei nu ii mai vede nimeni.
    Chiar ieri am vazut o faza, drum cu 2 benzi pe sens, pe contrasens era bara la bara pe ambele sensuri, pe sensul meu era pustiu, s-a trezit un bizon sa depaseasca toata coloana pe contrasenes, adica pe banda 2 pe care mergeam eu, asta era in oras. Imi dadea si flash-uri sa ma dau la o parte, Politia doarme, are alte treburi, sa stea in boscheti cu radarul.
    7 1
  • @08:28...ce însemna “aia care nu fac stop-ul”?
    1 1
  • Johnny
    @ dani, e super cum ai pus problema, singurul care ai observat ca e doar o chestiune de abordare. La fel cum in regimul trecut era foarte grav sa faci chestii care in occident erau recomandate nu doar legale. Din pacate tocmai acel regim ne face sa gandim ca toate legile trebuie innasprite cand auzim de o incalcare. Apoi ne plangem de lipsa de libertate.
    Era super util sa fi stiut marca masinii, probabil n- ar mai fi fost stirea asa spectaculoasa...
    0 0
  • @sherif
    si te-ai dat la o parte?

    ideal, te dadeai pe banda 1 si dadei flashuri la toti sa foloseasca si banda ta 2..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru