Oficial: asigurarea RCA devine valabilă și în format electronic, iar șoferii nu mai riscă amenzi pentru lipsa copiei tipărite

de Paul Cosma
Joi, 27.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii vor putea prezenta la control și varianta electronică a poliței de asigurare RCA, potrivit unui proiect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară care va fi publicat în Monitorul Oficial. Poliția Română a confirmat “vestea bună”, după ce transmisese pe Facebook că legea actuală obligă șoferii să aibă polița în format tipărit.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat în şedinţa de miercuri modificarea şi completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România în ceea ce priveşte articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate.

Pe scurt, șoferii vor putea prezenta la control și varianta electronică a poliței RCA, fără să mai riște amenzi din partea polițiștilor pentru acea foaie tipărită.

În articolul de lege a fost introdusă și litera care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.”

În urmă cu două zile, Poliția Română a transmis pe Facebook că legea actuală obligă șoferii să prezinte polița de asigurare RCA pe o “coală A4”.

Autoritățile au revenit joi cu o nouă postare în care confirmă “vestea bună” pentru șoferi, respectiv posibilitatea prezentării RCA-ului în format electronic.

Via Agerpres

Comentarii (4)

  • Mama cat le-a luat astora sa ajunga la normalitate,acum nu mai poate organul sa isi faca planul de amenzi sau poate incepe sa ne controleze si la trusa sa mai impuste o amenda. Mi-ar placea sa-mi pot face rca-ul si pe mai mult de un an,sa pot sa il fac si o data la doi ani si sa nu-mi mai bat capul cu el.Coala aia inutila a4 care arata ca am fost la itp nu o scot?
    6 1
  • Pe mine m-au controlat de vreo 3 ori de anul trecut pana acum si intotdeauna le-am aratat asigurarea pe telefon. Nici macar nu mi-a atras atentia vreodata agentul ca nu am polita pe hartie.
    2 0
  • @fx. Depinde de cine dai,cu politistii tineri am vazut ca te poti intelege cu ei,discuta altfel cu tine,sunt cu mult peste aia batrani.
    2 0
  • mircea badea
    oricum rca-ul e ilegal..bani furati practic
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru