Asigurari RCA

Miercuri, 08 Martie 2023 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA. Creșteri chiar și de 41%

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurările RCA. Se observă creșteri chiar și de 41% pentru unii conducători auto.
Joi, 20 Mai 2021 | Intern

Despăgubirile plătite de asigurători pentru RCA au crescut cu 26% în primul trimestru

Despăgubirile plătite de companiile de asigurare în baza poliţelor RCA au urcat cu peste 26% în primul trimestru din 2021, conform informaţiilor făcute publice de către ASF, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR).
Luni, 29 Martie 2021 | Intern

Polițele RCA cu decontare directă vor deveni obligatorii “în câteva săptămâni”

Ordonanţa de Urgenţă privind obligativitatea ca poliţele RCA să fie încheiate cu decontare directă ar putea fi aprobată în câteva săptămâni, odată cu introducerea unor preţuri de referinţă pentru reparaţiile auto, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Vineri, 27 Noiembrie 2020 | Intern

Proiect: șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pentru asigurarea RCA în anul următor

Șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pentru asigurarea RCA în anul următor, potrivit unui proiect. În prezent, în astfel de situații, creșterea este de 20%.
Miercuri, 19 August 2020 | Intern

Asigurările RCA s-ar putea scumpi: autoritățile relaxează condițiile impuse companiilor de asigurări pentru stabilirea prețurilor

Ministerul Finanțelor intenționează să relaxeze condițiile impuse companiilor de asigurări pentru stabilirea prețurilor la polițele RCA, ceea ce ar putea avea ca efect o creștere a primelor de asigurare.
Joi, 13 August 2020 | Intern

Proiect: șoferii vor putea prezenta poliției și varianta electronică a asigurărilor RCA

Șoferii vor putea prezenta la control și varianta electronică a poliței de asigurare RCA, potrivit unui proiect aflat în dezbatere. În prezent, legislația nu este clară, iar polițiștii pot da amenzi de 2.000 de lei pentru cei care nu au asigurarea RCA în format tipărit.
Vineri, 05 Iunie 2020 | Intern

Noi propuneri pentru asigurările RCA: decontarea directă ar putea deveni obligatorie

Autoritățile analizează posibilitatea ca serviciul de decontare directă pentru asigurările RCA să devină obligatoriu. În plus, companiile de asigurări care nu plătesc la timp daunele ar putea avea suspendată licența în mod automat.
Vineri, 22 Mai 2020 | Intern

Proiect de lege pentru asigurările RCA: daunele ar putea fi plătite direct păgubitului, care va repara mașina la orice service

Daunele acordate de companiile de asigurări pentru polițele RCA ar putea fi plătite direct persoanei păgubite, care va putea apoi să își repare mașina la orice service, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 13 Februarie 2020 | Intern

Numărul șoferilor fără RCA, în continuă creștere: 9.000 de amenzi în 2019

Poliția Rutieră a aplicat anul trecut aproape 9.000 de amenzi șoferilor care au fost surprinși în trafic fără RCA. Numărul șoferilor fără asigurarea obligatorie continuă să crească anual, de la 7.000 de amenzi în 2016.
Marti, 12 Noiembrie 2019 | Intern

Piața asigurărilor RCA: peste 88.000 de dosare de daună în perioada aprilie-iunie, în scădere cu peste 6%

Companiile de asigurări RCA au avizat peste 88.000 de dosare de daună în perioada aprilie-iunie 2019, în scădere cu peste 6%, iar 68% dintre acestea au fost realizate de Euroins și City Insurance.
Miercuri, 06 Noiembrie 2019 | Intern

Proiect: Șoferii vor primi la cerere mașină de schimb în cel mult o zi atunci când lăsa mașina în service pe asigurarea RCA

Șoferii vor putea primi la cerere în cel mult o zi lucrătoare o mașină de schimb în locul mașinii avariate pe care o lăsa la reparat în service pe asigurarea RCA, potrivit unui proiect legislativ.
Vineri, 25 Octombrie 2019 | Intern

ASF admite că șoferii aleg asigurările RCA în funcție de preț: "Prețul este factor determinant pentru peste jumătate dintre șoferi"

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) admit că peste jumătate dintre șoferi aleg polița de asigurare RCA în funcție de preț, deși au la dispoziție opțiunea de decontare directă pentru a stabili compania care ar plăti despăgubirile.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 27 Septembrie 2019 | Intern

Cele mai mari companii de asigurări RCA au fost amendate: City Insurance și Euroins plătesc despăgubirile cu întârziere

City Insurance și Euroins, cele două companii care dețin împreună 70% din piața asigurărilor RCA, au fost amendate cu câte 50.000 de lei pentru că plătesc cu întârziere despăgubirile.
Luni, 23 Septembrie 2019 | Intern

Proiect pentru modificarea legislației RCA: prețul primelor de asigurare ar putea crește

Un proiect pentru modificarea legii RCA prevede, printre altele, eliminarea limitării cheltuielilor administrative și de vânzare pentru polițe, ceea ce ar putea avea ca efect creșterea primelor de asigurare.
Luni, 16 Septembrie 2019 | Intern

Decontarea directă ar putea deveni obligatorie: "Șoferii ar alege asigurarea RCA în funcție de calitatea serviciilor, nu de preț"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează posibilitatea ca decontarea directă să devină obligatorie pentru asigurările RCA, întrucât în acest fel clienții vor alege compania de asigurări în funcție de calitatea serviciilor.
Vineri, 12 Iulie 2019 | Intern

Costul manoperei pentru repararea mașinilor a crescut cu 28%: service-urile solicită tarife mai mari pentru Dacia decât pentru Volkswagen sau Skoda

Costul mediu al manoperei pentru repararea mașinilor pe baza RCA a fost de 882 lei la nivelul anului 2018, în creștere cu 28% comparativ cu 2017. Manopera pentru Dacia este mai mare decât pentru Volkswagen, Skoda sau Ford.
Joi, 20 Iunie 2019 | Intern

Piața RCA în primele trei luni ale anului: prima medie a crescut la 609 lei, iar City Insurance și Euroins au 70% dintre polițele de asigurare

Prima medie pentru asigurările RCA a crescut la 609 lei în primele trei luni ale anului, în timp ce 70% dintre clienți aleg să încheie polița de asigurare la City Insurance sau Euroins.
Marti, 02 Aprilie 2019 | Intern

ASF exclude schimbări la asigurările RCA: "Nu eliminăm polițele pe o lună și nu trecem la asigurarea pe persoană"

Autoritățile au anunțat că nu intenționează să renunțe la asigurările RCA pe o lună și nici ca acestea să fie încheiate pe persoană, în ciuda recomandărilor formulate recent de Consiliul Concurenței.
Vineri, 15 Februarie 2019 | Intern

Propuneri pentru asigurările RCA: prețul să fie diferențiat în funcție de zonă și de utilizarea mașinii și de alte persoane

Consiliul Concurenței propune ca tarifele la asigurările RCA să fie stabilite și în funcție de mediul urban sau rural în care locuiește proprietarul, dar și în funcție de numărul persoanelor care utilizează mașina.
Marti, 05 Februarie 2019 | Intern

Propunere: șoferii fără RCA ar putea fi identificați în trafic cu camerele video care verifică plata rovinietei

Șoferii care circulă pe drumurile publice fără să aibă RCA ar putea fi identificați rapid prin intermediul camerelor video care verifică plata rovinietei.

Tag-uri similare

RCA, parteneriat, asigurari RCA, asigurari, Pilot, Titi Aur, Casco, asigurari casco, Asirom, condus preventiv
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru