Piața asigurărilor RCA: peste 88.000 de dosare de daună în perioada aprilie-iunie, în scădere cu peste 6%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 12.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Companiile de asigurări RCA au avizat peste 88.000 de dosare de daună în perioada aprilie-iunie 2019, în scădere cu peste 6%, iar 68% dintre acestea au fost realizate de Euroins și City Insurance.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un raport cu privire la situația dosarelor de daună pentru asigurările RCA din perioada aprilie-iunie.

Raportul arată că în acest interval de timp societățile de asigurare RCA au avizat 88.174 de dosare de daună, în scădere cu 6.15% comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, durata medie de plată a fost de 17 zile pentru fiecare dosar.

Așa cum era de așteptat, cele mai multe dosare de daună au fost avizate de companiile cu cea mai mare cotă de piață în acest segment: aproximativ 68% dintre dosare au fost avizate de Euroins și City Insurance, în timp ce Omniasig a avut 8% dintre dosarele de daună.

Toate celelalte companii de asigurare au avut mai puțin de 6% din numărul total de dosare daună.

O altă statistică interesantă este legată de evoluția dosarelor de daună pentru fiecare companie în parte. La acest capitol, cea mai mare creștere a numărului de dosare de daună avizate s-a înregistrat la Grawe, ca urmare a faptului că această societate a intrat recent pe piață. În schimb, la Generali și Groupama numărul de dosare a crescut nesemnificativ cu 3% și, respectiv, 0.4%.

Alte șase companii au înregistrat însă o scădere a numărului de daune, cea mai mare fiind în dreptul celor de la Asirom, cu o scădere de aproape 35%.

Via ASF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru