Asigurari RCA

Marti, 04 Decembrie 2018 | Intern

Nouă companii de asigurări RCA au format un cartel pentru creșterea prețurilor între 2012-2016: amenzi de 53 de milioane de euro

Consiliul Concurenței a stabilit că nouă companii de asigurări au format un cartel prin care au crescut artificial prețurile polițelor RCA în perioada 2012-2016. Companiile au fost amendate cu 53 de milioane de euro.
Joi, 27 Septembrie 2018 | Intern

Topul celor mai reclamate companii RCA: Asirom urcă pe prima poziție și depășește Euroins și City Insurance

Asirom este compania care a primit cele mai multe reclamații pentru polițele RCA în prima jumătate a anului, fiind urmată de Euroins și City Insurance. Cele 3 companii au primit împreună peste 65% din totalul reclamațiilor.
Marti, 14 August 2018 | Intern

Vești proaste pentru șoferi: prețurile asigurărilor RCA ar putea crește în această iarnă

Prețul polițelor pentru asigurările RCA ar putea crește în această iarnă în cazul în care plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative va fi eliminat.
Marti, 10 Iulie 2018 | Intern

Asigurări RCA în primele 3 luni ale anului: prima medie a scăzut la 590 de lei, iar dauna materială medie a crescut la 5.600 lei

Valoarea medie anualizată a unei prime pentru polițele de asigurare RCA a fost în primele 3 luni ale anului de 589 de lei, în scădere cu 19%, în timp ce dauna materială medie a crescut ușor la aproape 5.600 lei.
Joi, 21 Decembrie 2017 | Intern

Românii se declară fanii decontării directe la RCA: 73% vor alege această opțiune la următoarea poliță

Aproape trei sferturi dintre români sunt tentați să aleagă opțiunea decontării directe la următoarea polița RCA, prin care folosesc propria asigurare pentru a-și repara mașina în caz de accident.
Luni, 02 Octombrie 2017 | Intern

Cum își fac românii RCA: aproape jumătate aleg asigurarea pe 6 luni, iar 16% fac polițe pe o lună

Cei mai mulți români încheie asigurările RCA pe o perioadă de 6 luni, urmați de cei cu polițe pe un an. 16% din români și-au făcut asigurări pe o lună, deși costurile acestora sunt foarte ridicate.
Miercuri, 05 Iulie 2017 | Intern

Reguli mai dure pentru asigurările RCA: la două accidente provocate, prețul următoarei polițe se dublează

Un șofer care va provoca două accidente în perioada de un an de valabilitate a poliței RCA va plăti un tarif dublu decât cel standard pentru următoarea asigurare, potrivit proiectului de aplicare a normelor pentru noua lege RCA.
Marti, 25 Aprilie 2017 | Intern

Proiect de lege: asigurările RCA și Casco vor putea fi vândute și de dealeri auto, firme de închirieri și bănci

Lista companiilor care pot intermedia asigurările de tip RCA și Casco va include și dealerii auto, firmele care închiriază mașini și băncile, potrivit unui proiect de lege.
Luni, 24 Aprilie 2017 | Intern

Proiect: companiile de asigurări vor fi obligate să acorde asistență pentru șoferi în urma accidentelor

Companiile de asigurări vor fi obligate să acorde asistenta șoferilor implicați în accidente cu privire la completarea formularului de constatare amiabilă sau la pașii necesari pentru repararea mașinii.
Luni, 13 Martie 2017 | Intern

Piața asigurărilor RCA: doar 5 companii din 8 achită daunele în termenul legal de 10 zile

Doar 5 companii dintre cele 8 care activează pe piața RCA achită daunele în termenul legal de 10 zile. Omniasig plătește în 3 zile, în timp ce la polul opus este City Insurance, care achită banii în 70 de zile.
Marti, 18 Octombrie 2016 | Intern

Ai între 31 și 40 de ani şi maşină cu motor de 1.4 litri? RCA-ul tău va costa cel mult 610 lei pe an

O persoană fizică care deţine o maşină cu motor de 1.4 litri va plăti o asigurare RCA de cel mult 610 lei, în timp ce o persoană juridică va scoate din cont aproape 1.000 de lei, în anumite condiţii.
Joi, 28 Iulie 2016 | Intern

Aproape un milion de şoferi, afectaţi de falimentul Carpatica: toate poliţele RCA rămân valabile

Carpatica Asig, companie care a intrat în procedură de faliment, are aproape un milion de poliţe active pe piaţa RCA. Acestea rămân valabile, iar despăgubirile vor fi acordate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 07 Iulie 2016 | Intern

Statistica ne confirmă intuiţia: şoferii cu maşini puternice provoacă cele mai multe şi mai mari daune la poliţele RCA

Frecvenţa şi valoarea medie a daunelor pentru asigurările RCA cresc direct proporţional cu puterea maşinilor, potrivit unei analize realizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Vineri, 06 Mai 2016 | Intern

Măsuri dure împotriva şoferilor care nu-şi fac asigurări RCA: amenda se va dubla şi va ajunge la 8.000 de lei

Amenda pentru şoferii care nu încheie poliţe de asigurare RCA se va dubla de la 4.000 de lei la 8.000 de lei, potrivit unui amendament de ultimă oră la proiectul de lege.
Miercuri, 04 Mai 2016 | Intern

Una albă, alta neagră: poliţa RCA va rămâne valabilă chiar dacă nu plăteşti ratele, dar asiguratorul îţi va putea confisca maşina

Poliţa RCA va rămâne în continuare valabilă chiar dacă nu vei plăti la timp ratele, însă compania de asigurări va putea confisca maşina pentru a recupera banii, potrivit unui nou proiect pentru modificarea legislaţiei.
Vineri, 29 Aprilie 2016 | Intern

Începe plata despăgubirilor: Astra a intrat definitiv în faliment

Astra Asigurări a intrat definitiv în faliment, astfel că păgubiţii pot începe să-şi primească banii înapoi pe poliţele de asigurări. Clienţii pot depune cereri de plată până cel puţin în 23 mai.
Miercuri, 06 Aprilie 2016 | Intern

Şi totuşi, se întâmplă: noua lege RCA prevede plata lunară a primelor de asigurare

Noul proiect de lege pentru modificarea asigurărilor RCA include posibilitatea plăţii lunare a primei, afişarea formulei de calcul a primei şi posibilitatea suspendării asigurării în anumite condiţii.
Miercuri, 30 Martie 2016 | Intern

Să se modifice, dar să nu se schimbe nimic: posibilitatea plăţii lunare a RCA-ului a fost eliminată din noua lege a asigurărilor

Poliţele RCA vor putea fi încheiate tot pe 6 sau 12 luni, după ce companiile de asigurări au convins autorităţile să renunţe la posibilitatea plăţii lunare a primelor.
Marti, 23 Februarie 2016 | Intern

Proiect radical pentru asigurările RCA: franşiză, decontare directă şi contract cu plata în rate lunare

În curând ai putea fi nevoit să plăteşti o franşiză pentru asigurarea RCA, să-ţi primeşti banii pentru reparaţii prin decontare directă de la compania la care ai încheiat poliţa, dar şi să plăteşti valoarea primei în rate lunare, potrivit unui proiect de lege.
Miercuri, 10 Februarie 2016 | Intern

Vei primi banii mai repede în caz de accident: constatarea daunelor se va face în maxim 5 zile lucrătoare

Companiile de asigurări vor fi nevoite să constate daunele în maxim 5 zile lucrătoare de la notificare, pentru ca păgubiţii să-şi primească mai repede banii pentru repararea maşinilor.

Tag-uri similare

RCA, parteneriat, asigurari RCA, asigurari, Pilot, Titi Aur, Casco, asigurari casco, Asirom, condus preventiv
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru