Asigurari RCA

Miercuri, 20 Ianuarie 2016 | Intern

Companiile de asigurări nu vor decontare directă pentru RCA: "Preţul poliţelor ar urma să crească"

Ideea ca un şofer să fie despăgubit pe propria poliţa RCA nu este pe placul companiilor de asigurări, care susţin că preţurile ar creşte şi că societăţile serioase ar avea de suferit.
Vineri, 15 Ianuarie 2016 | Intern

Clienţii Astra îşi vor primi banii în aprilie, imediat după decizia definitivă a falimentului

Apelul cu privire la falimentul Astra Asigurări va fi judecat în 4 aprilie. În cazul în care acesta va fi aprobat, păgubiţii îşi vor putea încasa banii pentru poliţele de asigurări.
Vineri, 15 Ianuarie 2016 | Intern

Una caldă, una rece: tarifele RCA vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii

Companiile de asigurări care activează pe piaţa RCA susţin ca tarifele pentru poliţe vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii, după aplicarea noilor reguli care prevăd corelarea cu daunele.
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 | Intern

Schimbări pentru asigurările RCA: tarifele vor fi corelate cu nivelul daunelor pentru fiecare segment de asiguraţi

Tarifele pentru poliţele de asigurare RCA vor fi calculate în funcţie de nivelul daunelor pentru fiecare segment de asiguraţi. Companiile de asigurări susţin însă că noile reguli încalcă Constituţia României.
Marti, 29 Decembrie 2015 | Intern

RCA ieftin pentru şoferii care acceptă să fie monitorizaţi prin GPS de compania de asigurări

Monitorizare prin GPS, cazier pentru şoferi şi acces la camerele video pentru roviniete sunt măsurile prin care companiile de asigurări promit reducerea preţurilor la poliţele RCA.
Joi, 17 Decembrie 2015 | Intern

Protestele împotriva RCA au efect! Ai putea fi despăgubit de compania de la care ai cumpărat poliţa RCA

Şoferii ar putea fi despăgubiţi pentru accidente chiar de compania de la care au cumpărat poliţa RCA, iar calcularea tarifelor va ţine cont de istoricul de daună al maşinii şi al şoferului.
Joi, 17 Decembrie 2015 | Intern

Se pregăteşte încă un faliment în asigurări? Carpatica nu a găsit cumpărător până la termenul limită impus de autorităţi

Carpatica Asig ar fi trebuit să găsească un cumpărător până în 15 decembrie, potrivit unui termen limită impus de autorităţi. Astfel, compania riscă să intre în faliment după modelul Astra.
Vineri, 11 Decembrie 2015 | Intern

În sfârşit, scad preţurile? Unele companii de asigurări, nevoite să recalculeze valoarea poliţelor RCA

Mai multe companii de asigurări au fost somate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să recalculeze preţul poliţelor RCA, după ce au fost constate nereguli.
Joi, 03 Decembrie 2015 | Intern

RCA-ul, cu 50% mai scump din cauza nerespectării sistemului bonus/malus. Cine "umflă" preţurile, asiguratorii sau brokerii?

O cercetare de piaţă a evidenţiat faptul că românii plătesc cu până la 50% mai mult pe asigurările de tip RCA din cauza nerespectării sistemului bonus/malus, însă autorităţile nu-şi dau încă seama dacă preţurile sunt "umflate" de asiguratori sau brokeri.
Miercuri, 02 Decembrie 2015 | Intern

Avertisment dur: "RCA-ul pentru un Logan va ajunge la 1.000 de euro. Piaţa este în colaps!"

Valorea unei poliţe RCA ar putea ajunge la 1.000 de euro pentru un Logan, ceea ce ar avea ca efect intrarea în colaps a întregii pieţe de asigurări auto obligatorii, avertizează reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România.
Marti, 24 Noiembrie 2015 | Intern

Companiile de asigurări RCA, "controlate de urgenţă" după ce au anunţat creşterea preţurilor

Toate companiile de asigurări care emit poliţe RCA vor fi "controlate de urgenţă" după ce trei dintre acestea au anunţat că vor mări din nou tarifele.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Intern

Eşti nemulţumit de compania de asigurări? Vei putea rezolva litigiul gratuit fără să o dai în judecată

Românii vor avea posibilitatea de a apela gratuit la serviciile unei entităţi de soluţionare a litigiilor înainte de a se adresa justiţiei. Serviciul va fi disponibil inclusiv pentru clienţii cu asigurări RCA şi CASCO la companiile de asigurări.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 17 Noiembrie 2015 | Intern

Mai multi bani pentru RCA: valoarea poliţelor a crescut cu 20% în primele nouă luni ale anului

În primele nouă luni ale anului, valoarea primelor RCA subscrise de şoferii din România a crescut cu 20%, semn al creşterii preţurilor şi a numărului de înmatriculări auto.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Intern

Brokerii de asigurări: anul 2016 va aduce polițe RCA mai scumpe

Falimentul Astra Asigurări și situația financiară problematică a alte două societăți ar putea să ducă la creșterea semnificativă a tarifelor RCA în 2016.
Miercuri, 28 Octombrie 2015 | Intern

Cazul Astra: Încă 8 luni de chin pentru păgubiţi până când îşi vor recupera banii

Păgubiţii Astra îşi vor recupera banii pe daune peste cel puţin 8 luni, întrucât aceasta este perioada minimă de timp în care va fi declarat definitiv falimentul companiei de asigurări, potrivit avocatului Gheorghe Piperea.
Marti, 27 Octombrie 2015 | Intern

Falimentul Astra: statul evită noi cazuri prin preluarea conducerii asiguratorilor cu probleme

Falimentul Astra Asigurări a determinat statul să schimbe legea pentru a permite Autorităţii de Supraveghere Financiară să preia conducerea asiguratorilor cu probleme.
Joi, 26 Februarie 2015 | Intern

ASF: Cinci asiguratori au redus tarifele RCA pentru şoferii cu vârsta de până la 25 de ani

Cinci companii autorizate să vândă poliţe RCA au anunţat că vor reduce tarifele pentru şoferii tineri. Modificările de preţuri vor intra în vigoare începând de luna viitoare.
Miercuri, 10 Decembrie 2014 | Intern

Autoritatea de Supraveghere Financiară: "Tarifele RCA vor creşte, în medie, cu 3% în 2015"

Autoritatea de Supraveghere Financiară estimează că asigurările RCA vor avea o creştere medie a tarifelor de 3% în 2015. Aceeaşi creştere a fost estimată şi pentru 2014. Reprezentanţii ASF avertizează că unele poliţe s-ar putea scumpi cu până la 30%.
Miercuri, 26 Noiembrie 2014 | Intern

Asociaţia service-urilor independente va protesta pentru stoparea creşterii tarifelor RCA

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente a anunţat un miting de protest în 2 decembrie împotriva comportamentului ASF care va duce la majorarea semnificativă a tarifelor RCA în 2015.
Miercuri, 03 Septembrie 2014 | Intern

Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu 10-15% până la sfârşitul anului

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, anunţă o nouă posibilă scumpire a poliţelor RCA. Aceasta este cauzată de numărul mare de daune de pe şoselele din România, ale căror costuri vor fi acoperite prin poliţe mai scumpe, titrează Digi 24.

Tag-uri similare

RCA, parteneriat, asigurari RCA, asigurari, Pilot, Titi Aur, Casco, asigurari casco, Asirom, condus preventiv
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru