RCA ieftin pentru şoferii care acceptă să fie monitorizaţi prin GPS de compania de asigurări

de Daniel Popescu
Marti, 29.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monitorizare prin GPS, cazier pentru şoferi şi acces la camerele video pentru roviniete sunt măsurile prin care companiile de asigurări promit reducerea preţurilor la poliţele RCA.

Esential 3 este numarul propunerilor prin care pretul asigurarilor RCA ar putea sa scada
Numeroasele controverse cu privire la preţurile în creştere ale poliţelor de asigurare RCA par să conducă şi la primele propuneri concrete pentru remedierea parţială a problemelor. Companiile de asigurări au propus un set de cel puţin trei măsuri prin care şoferii disciplinaţi să plătească mai puţin pentru asigurarea RCA decât şoferii agresivi implicaţi în diverse accidente.

Una dintre cele mai radicale măsuri prevede monitorizarea şoferilor prin sisteme GPS. Astfel, şoferii care acceptă monitorizarea prin GPS pot obţine un preţ mai bun pentru RCA dacă sunt disciplinaţi în trafic şi nu depăşesc viteza maximă legală. În plus, companiile de asigurări propun să primească acces la baza de date a poliţiei pentru a construi un cazier pentru şoferi care să includă toate neregulile comise în trafic.

Nu în ultimul rând, asiguratorii cer acces şi la camerele video pentru roviniete, pentru a putea identifica uşor în trafic şoferii care circulă fără poliţe RCA.

"Propunerile noastre vin ca urmare a situaţiei create şi duc la îmbunătăţirea ratei daunalităţii şi la un comportament cât mai bun al şoferilor", afirmă Florentina Almajanu, reprezentantul Uniunii Societăţilor de Asigurare.

Până când astfel de propuneri vor intra în vigoare, companiile de asigurări au promis doar că în 2016 vor scumpi poliţele RCA cu cel mult 50%, însă nu există nicio lege care să impună respectarea acestei promisiuni.

Via InCont

Comentarii (18)

  • cu cel mult 50% ? Doar atat? nu este ca si cum nu ar fo fost crescute deja cu 300% in ultimii 3 ani.
    34 3
  • RCA .......DNA
    Nu ar fi fost mai bine ca partea nevinovata in cazul unui accident sa poata folosi propria polita de asigurare pentru daunele materiale? In acest caz imi faceam asigurarea RCA la cel mai serios asigurator, si asta e. Sa ne pazeasca Dumnezeu in trafic.
    31 4
  • Încă un Big Brother, asta ne mai trebuia...
    35 2
  • Adica sa nu trec niciodata de 60km/h ?
    Unde imi mai testez eu bumba la 250 ??? Mere bumba mere ? :))))))))
    9 13
  • Deci practic, companiile care in prezent de asupresc si jecmanesc constant, vor sa primeasca si mai multa putere de la stat, incat sa ne terorizeze vietile constant. Un plan mai stupid nu puteau concepe. Pai cum adica sa primeasca access la camerele pentru rovignete sa vada care sofer nu prea RCA valabil? Si daca ii identifica ce? Ii vor santaja cand urmeasza sa-si faca RCA sau cum vine asta? Nu inteleg cu ce i-ar putea ajuta aceasta informatie.

    Si cine naiba din tara asta ar accepta asa masuri? Auzi acolo, sa-ti monitorizeze viteza prin GPS. Pai cine naiba poate respecta toate limitele de viteza? Cine face un drum de cateva sute de kilometri trecand prin zeci si sute de sate cu 50 la ora? Cine nu ii da peste 90 in afara localitatii? Aaa...si binevoitorii ne promit ca vor scumpi politele cu DOAR 50%. Pai la ce produs sau serviciu ati mai auzit voi sa se scumpeasca preturile cu 300% si dupa inca doar 50%.

    Cum ar fi ca o companie de telefonie sa scumpeasca abonamentele de la 20 la 80 de euro in cativa ani? Cum ar fi ca factura la electricitate sa creasca de la 80 de lei pe luna la 300 de lei in cativa ani? Pai daca lucrul asta nu-i acceptabil la nici un serviciu, de ce sa fie la RCA? Pana cand vom suporta talharii astia? Ar trebui sa scada RCA-ul cu cel putin 200% din 2016 sau sa-i impuscam pe toti asiguratorii in cap.
    31 2
  • sunt cadru didactic ,la noi in scolile din ro camerele video sunt peste tot :in clasa, pe coridoare ,afara(am intrebat de curand daca ne vor pune si la WC) deci de ce sa nu fim monitorizati(supravegheati) si la volan...controlul tre sa fie absolut...
    9 11
  • Asta e cea mai mare prostie cu monitorizarea prin GPS. Sunt curios daca si in alte tari, cu apa fierbine, nu rece ca la noi, se practica asa ceva. Sa vad in cat timp se va face un drum Bucuresti - Baia Mare mergand cu cel mult 100 km/h. Adica sa mergi constant cu 90 km/h si in localitati cu 50 km/h, respectand si limitele de viteza aberante. Nimeni nu spune sa zbori, sa mergi cu 120-130-140 km/h. Dar nici chiar asa.
    De exemplu pe A2 este o portiune betonata unde apare un pod. La imbinarea podului cu soseaua este o ditamai groapa. In loc sa fie asfaltata, este indicator care obliga sa nu depasesti 70 km/h, in conditiile in care tu vii cu 120 km/h (!!!). Ei bine, pe langa faptul ca poti sa-ti avariezi masina, asta poate fi foarte periculos. Cineva mai slab de ingeri poate chiar pierde controlul masinii. Dar nu conteaza. Hai cu RCA-ul mai mare.
    27 2
  • astia de la automarket cred ca abereaza devin ca orice ziar daca click aici sa vezi cum a murit asigurarea...
    4 4
  • acu', de ce credeti ca asigurarile costa 1000E/an in tarile civilizate ? Raspunsul este clar : doar la preturile alea companiile de asigurari sunt profitabile, nu bube pline de jeg ca la noi.
    7 13
  • Cea mai buna solutie ar fi ca fiecare posesor de permis de conducere sa aibe propria sa polita de asigurare RCA si nu fiecare masina ca acum. Daca imprumut masina cuiva si produce o dauna eu voi plati o valoare mai mare la urmatoarea polita ceea ce nu este corect. Deasemenea acel bonus acordat, de exemplu B11, se pierde daca vand masina si maine imi cumpar alta, ceea ce nu este normal.
    22 0
  • gigibidon
    Mosule RCA la un Passat 2014 in Germania dau 380E pe an ( in conditiile in care am inceput acum 4 ani sa conduc in DE cu 570E si abia am 55% si scade de la an la an pana pe la 30%)intradevar fara accidente pana acum cu full casco cu tot ajunge la 900E
    8 2
  • @dac ai dreptate. Aici in anglia asa e. Asigurarea facuta pe sofer. Poti sa schimbi masinile si bonus/malus iti ramane tie ca sofer. Si aici au unele firme gps uri de astea pe masina. Daca accepti e mai ieftina asigurarea. Dar asigurarile de la noi din tara sunt aproape de pretul de aici. Ceea ce e de neconceput pt salariile din RO.
    11 0
  • Decat sa ne monitorizeze ei mai bine ne punem noi camera ca la rusi, dar asta inseamna ca ca acele camera din automobile pot filme muuulte, vrute si nevrute.... Exemplu: ia sa fi fost in traffic vreo 3-4 masini cu camera care sa fi filmat accidentul lui Huidu, mai plateau asigurarile sumele alea imense pe din hotararile judecatoresti?
    8 1
  • haiduc
    Fratilor e tara asupritorilor ! Nesimtitii de la asigurari au sedii scumpe si o multime de facilitati . Organizeaza tot felul de chermeze camuflate sub denumiri pompoase si incadrate in categoria cursuri, meetinguri si altele.. Neimpozabile. Asta nu e frauda ?
    I-a intrebat cineva ce flote au, de ce calitate sunt masinile, cum se vand apoi angajatilor, pe ce pret si cum sunt revandute cu profit de acestia ? Nu e o forma de premiere mascata ? Nu e un mod de a circula cu masini noi care sa releve ,,prosperitatea, taria"" companiei ?
    Pai de ce cumpatare daca prostul (asiguratul) plateste ?
    Trebuie verificati la sange dar cine sa o faca ? Merg si ei pe modelul bugetarilor de top (vezi Curtea de Conturi ) care in 2016 cumpara 10 masini cu 600 000 euro...!!! Austeritate noi lux ei !
    Concluzia : corb la corb .. inmulteste banii si huzurul !
    Parlamentarii din Bucuresti merg cu masinile statului.Ii intereseaza consumul in exces de carburant pe care suntem nevoiti sa il ardem si platim stand in ambuteiaje datorate infrastructurii deficitare volumetric si calitativ ?
    Iohannis are o problema cu gaura de la Eroilor ? Nu. Are drum deschis si nu ii pasa. Cum nu le-a pasat nici altora inaintea lui. Oricum s-au numit. Dar vor PENSII SPECIALE !?!
    Asa sunt lacheii cand ajung sa DICTEZE ,,democratic""
    Mai credeti ca vor controla la sange cheltuielile reale ale asiguratorilor ? Ca ii intereseaza in cat timp recuperezi si cat anume din valoarea pagubei ?
    Ce fac toti marii avocati din tara ? Platesc propria indolenta sau neputinta. Studiaza vreunul tipul contractelor de asigurare ? dar juristii din parlament si cei platiti la Guvern ori deconcentrate (salariati din bani publici ) au grija sa fie corecte ,sa vina in sprijinul nostru ? MUCLES, timpul trece leafa merge !
    10 1
  • Să presupunem că ar lua foc toate sediile acestor paraziți ce se dau mari asigurători. Oare aceste clădiri sunt asigurate? Hm? Dar ASF? Dar Parlamentul?
    3 1
  • cornel
    Monitorizarea cui, a lui sau a masinii? Ca e cu totul altceva...
    0 0
  • cea mai buna varianta
    DAC
    la 29.12.2015, 17:36
    Cea mai buna solutie ar fi ca fiecare posesor de permis de conducere sa aibe propria sa polita de asigurare RCA si nu fiecare masina ca acum. Daca imprumut masina cuiva si produce o dauna eu voi plati o valoare mai mare la urmatoarea polita ceea ce nu este corect. Deasemenea acel bonus acordat, de exemplu B11, se pierde daca vand masina si maine imi cumpar alta, ceea ce nu este normal.
    0 0
  • george
    sunt perfect de acord cu o asfel de masura , cine nu doreste sa fie monitorizat sa plateasca de sapte ori mai scumpa asigurarea RCA , macar sa-i usture la buzunar pe toti papagalii , care se cred dumnezei pe sosele si ignora toate regulile de circulatie , in special, punand in pericol alti participanti la trafic , care se deplaseaza regulamentar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru