Clienţii Astra îşi vor primi banii în aprilie, imediat după decizia definitivă a falimentului

de Daniel Popescu
Vineri, 15.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apelul cu privire la falimentul Astra Asigurări va fi judecat în 4 aprilie. În cazul în care acesta va fi aprobat, păgubiţii îşi vor putea încasa banii pentru poliţele de asigurări.

Tribunalul Bucureşti a acceptat intrarea în faliment a Astra Asigurări la sfârşitul anului trecut, însă compania a făcut apel la această decizie, iar judecata va avea loc în 4 aprilie.

Întrucât aceasta este ultima instanţă de judecată, în cazul în care Curtea de Apel va menţine decizia de intrare în procedura de faliment, clienţii păgubiţi îşi vor putea recupera banii imediat. Sumele vor fi distribuite de către Fondul de Garantare al Asigurărilor (FGA), care a preluat sarcina plăţilor de la Astra. "Plata despăgubirilor de către Fondul de Garantare al Asigurărilor poate începe imediat", a explicat Carmen Radu, preşedintele FGA.

Ultimele date oficiale arată că FGA preluat 57200 de dosare de daună de la Astra şi a primit 7500 cereri de plată, dintre care 700 au fost trimise spre aprobare. Până în prezent, doar 100 de dosare au fost însă acceptate la plată. Pe de altă parte, după iniţierea procedurilor de faliment, FGA a primit 5200 de cereri pentru deschiderea unor noi dosare de dăuna.

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru