Se pregăteşte încă un faliment în asigurări? Carpatica nu a găsit cumpărător până la termenul limită impus de autorităţi

de Daniel Popescu
Joi, 17.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carpatica Asig ar fi trebuit să găsească un cumpărător până în 15 decembrie, potrivit unui termen limită impus de autorităţi. Astfel, compania riscă să intre în faliment după modelul Astra.

Carpatica Asig se află în proces de redresare financiară începând din septembrie 2014, iar acţionarii au promis că vor reuşi să găsească un investitor strategic care să preia compania.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit că termenul limită pentru încheierea unei tranzacţii este 15 decembrie, însă Carpatica Asig nu a reuşit încă să ajungă la un acord cu potenţialii investitori.

Într-un comunicat de presă, oficialii companiei afirmă că "acţionarii Carpatica Asig se află în negocieri avansate cu mai mulţi investitori interesaţi de preluarea companiei". Cu toate acestea, oficialii ASF au precizat că nu deţin informaţii cu privire la eventualii investitori interesaţi să preia Carpatica Asig.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, lipsa unei decizii concrete din partea ASF este surprinzătoare în contextul în care termenul limită a expirat deja de două zile.

Dacă situaţia va persista, este foarte posibil ca autoritatea să solicite falimentul Carpitica Asig, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul Astra Asigurări. Nu mai puţin de 87% din portofoliul Carpatica este alcătuit din poliţe RCA.

De altfel, în martie 2014, compania ocupa prima poziţie în topul asiguratorilor RCA cu o cotă de piaţă de 20.1%.

Euroins, o altă companie care are o expunere ridicată pe poliţele RCA (95%), se afla de asemenea în redresare financiară.

Via Conso, Carpatica Asig (PDF)

Comentarii (1)

  • un cetatean
    In sfarsit aceasta firma de escroci da faliment....Probabil ca i-au ajuns blestemele celor ce trebuiau sa fie despagubiti de ei......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru