Aproape un milion de şoferi, afectaţi de falimentul Carpatica: toate poliţele RCA rămân valabile

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 28.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carpatica Asig, companie care a intrat în procedură de faliment, are aproape un milion de poliţe active pe piaţa RCA. Acestea rămân valabile, iar despăgubirile vor fi acordate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Carpatica Asig, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de poliţe RCA, nu mai are dreptul de a emite asigurări, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis vineri să solicite falimentul companiei din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Potrivit unui comunicat ASF, aproape un milion de şoferi sunt afectaţi direct de această decizie, întrucât deţin o poliţă de asigurare RCA la Carpatica. Cu toate acestea, ASF a precizat că toate poliţele RCA vor rămâne valabile până la data expirării, iar plata despăgubirilor va fi realizată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Urmareste Automarket
"Poliţele de asigurare emise de Carpatica Asig rămân în vigoare până la data expirării.
Societatea avea la data de 30.06.2016 un portofoliu de 1.310.852 de contracte de asigurare, dintre care 936.089 poliţe RCA. Potrivit tuturor evaluărilor ASF, piaţa asigurărilor poate absorbi implicaţiile ieşirii Carpatica Asig din industrie fără afectarea stabilităţii şi a funcţionalităţii sistemului"
, anunţă ASF.

Potrivit legislaţiei în vigoare, fiecare asigurat poate primi despăgubiri de la FGA în valoare de cel mult 450.000 de lei sau 100.000 de euro, iar efortul financiar al FGA este estimat la circa 624 de milioane de lei.

Carpatica devine astfel a doua companie de asigurări care nu mai are dreptul de a emite poliţe, după o decizie similară în cazul Astra în august 2015. Alte două companii, Euroins şi City Insurance, se află în prezent în redresare financiară şi riscă să aibă o soartă similară.

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru