În sfârşit, scad preţurile? Unele companii de asigurări, nevoite să recalculeze valoarea poliţelor RCA

de Daniel Popescu
Vineri, 11.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai multe companii de asigurări au fost somate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să recalculeze preţul poliţelor RCA, după ce au fost constate nereguli.

În unele cazuri a fost solicitată recalcularea tarifelor.

ASF
Comunicat de presa
Şoferii primesc în sfârşit şi o veste bună cu privire la preţul poliţelor RCA. La numai trei săptămâni după ce a anunţat demararea unor "controale de urgenţă" generate de anunţuri cu privire la creşterea tarifelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dezvăluit şi primele măsuri concrete pe care le va lua în acest caz.

ASF a stabilit că unele companii de asigurări au calculat incorect primele RCA-urilor şi le-a somat să scadă tarifele, în caz contrar existând pericolul de a face reclamaţii inclusiv la Consiliul Concurenţei.

"În urma notificărilor primite de la asiguratori privind schimbarea tarifelor de prima au fost identificate probleme în ceea ce priveşte corectitudinea calculului actuarial ce a stat la baza stabilirii nivelului acestor prime, astfel încât a fost solicitată, în anumite cazuri, refacerea acestor calcule", precizează ASF într-un comunicat.

Din păcate, ASF nu a menţionat numele companiilor de asigurări care au mărit în mod nejustificat preţurile poliţelor RCA.

În plus, ASF a decis să elimine plafonul de 10% pentru reducerile acordate de companii în cazul poliţelor RCA.

Cu alte cuvinte, companiiole de asigurări au acum posibilitatea să aplice reduceri mai mari, în cazul în care doresc acest lucru.

"Consiliul ASF a aprobat eliminarea prevederii conform căreia tarifele de prima pot conţine reduceri comerciale până la un nivel maxim de 10%", mai precizează ASF în comunicat.

Via Wall-Street

Comentarii (4)

  • Antoni
    Deci in sfarsit n-o sa mai circul fara asigurare? :)
    13 4
  • "Din păcate, ASF nu a menţionat numele companiilor de asigurări care au mărit în mod nejustificat preţurile poliţelor RCA."
    Atata timp cat nu se face public numele, de unde am putea sa stim ce companii sunt? Daca vor avea alte preturi, adica mai mici, se va merge pe principiul "stiti, avem o superoferta". Daca nu se face public numele înseamnă ca la mijloc încă sunt tot felul de interese. Deci I don't give a f--k pe reducerile alea. Sa se spele cu ele pe cap ca tot foarte mari vor fi, mai ales raportat la calitatea serviciilor oferite.
    9 1
  • 1. Nu se spune cine face magariile (valabil si in alte locuri, gen OPC)
    2. Nu se ia nici o masura, sunt rugati frumos ...
    Concluzia: Suntem bataia de joc si a unora si a celorlalti.
    0 0
  • haq ha ha ha
    waauuuuu ce usurare nu se vor scumpi cu 800%...ci numai cu 300%...va este cunoscuta tehnica??!! cind ilici conducea romania si aratau bau bau cu scumnpirea la carburanti...prima etapa:zvonul-se va scumi cu 3000 lei litru....etapa a 2-a:protestele(magarii,hotii,tradatorii)...etapa a3-a :ilici pe calul balan cu o mantie argintie si buzduganu cu 3 peceti(numai peswte cadavrul meu ,hotii si asupritorii vor scumpi cu 3000lei litru)...etapa a 4-a :cerburantul se scumpeste cu 2500 lei...ilici pprimeste aplauzele poporului,care aplauda ,dar nu stie prea sigur de ce ...romanie plai cu flori,deci ai lu ilici se numesc acum asf
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru