Preturi RCA

Joi, 21 Ianuarie 2021 | Intern

Decontarea directă va deveni obligatorie: prețul polițelor RCA ar putea crește cu cel puțin 10%

Autoritățile vor introduce în curând obligativitatea decontării directe a polițelor RCA, iar brokerii susțin că prețul acestor asigurări va crește cu cel puțin 10%.
Vineri, 10 Aprilie 2020 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost publicate: primele cresc cu aproximativ 5%

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA sunt cu circa 5% mai mari decât cele stabilite în luna octombrie, potrivit datelor oficiale publicare de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Vineri, 11 Octombrie 2019 | Intern

Prețurile asigurărilor RCA ar putea scădea: noile tarife de referință sunt cu 7% mai mici și au crescut doar pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA sunt cu 7% mai mici decât cele stabilite în luna martie, ceea ce ar putea determina scăderea prețurilor. Tarifele au crescut doar pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri.
Joi, 21 Martie 2019 | Intern

Prețurile asigurărilor RCA ar putea crește: noile tarife de referință sunt mai mari cu 100-200 de lei, dar scad pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost mărite semnificativ, cu excepția mașinilor cu motoare de peste 2.5 litri, ceea ce ar putea conduce la o creștere a prețurilor solicitate de companiile de asigurări.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Intern

Noile tarife de referință pentru RCA au fost anunțate: prețul mediu este 790 de lei, în creștere cu 4%

ASF a publicat lista actualizată a tarifelor pentru polițele RCA, iar valoarea medie a acesteia a crescut cu 4%, până la 790 de lei.
Marti, 14 August 2018 | Intern

Vești proaste pentru șoferi: prețurile asigurărilor RCA ar putea crește în această iarnă

Prețul polițelor pentru asigurările RCA ar putea crește în această iarnă în cazul în care plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative va fi eliminat.
Miercuri, 14 Februarie 2018 | Intern

Propunere: valoarea poliței de asigurare RCA să depindă de gradul de utilizare al mașinii

Un director din cadrul ASF propune ca valoarea poliței de asigurare RCA să fie direct proporțională cu intervalul de timp în care mașina este utilizată pe șosele.
Joi, 27 Iulie 2017 | Intern

Normele de aplicare pentru legea RCA au fost aprobate: șoferul alege service-ul și păstrează clasa bonus la schimbarea mașinii

Șoferul va avea libertatea de a alege service-ul în care își repară mașina și va putea să-și păstreze mai ușor clasa de bonus la schimbarea vehiculului, potrivit noilor norme de aplicare pentru legea RCA.
Miercuri, 05 Iulie 2017 | Intern

Reguli mai dure pentru asigurările RCA: la două accidente provocate, prețul următoarei polițe se dublează

Un șofer care va provoca două accidente în perioada de un an de valabilitate a poliței RCA va plăti un tarif dublu decât cel standard pentru următoarea asigurare, potrivit proiectului de aplicare a normelor pentru noua lege RCA.
Vineri, 09 Iunie 2017 | Intern

Tarifele RCA s-ar putea modifica: șoferii care au multe amenzi vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie

Companiile de asigurări vor să colaboreze cu Poliția pentru a impune tarife mai mari pentru RCA în cazul șoferilor care primesc multe amenzi.
Miercuri, 17 Mai 2017 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost publicate: prețurile scad cu până la 17%

ASF a publicat miercuri noile tarife de referință pentru asigurările RCA care vor intra în vigoare din 19 mai, iar în unele cazuri acestea sunt cu până la 17% mai mici.
Miercuri, 02 Noiembrie 2016 | Intern

Tarifele maxime pentru RCA intră în vigoare în 12 noiembrie: nicio asigurare RCA nu va fi mai scumpă decât în prezent

Guvernul a adoptat lista tarifelor maxime pentru RCA, care vor fi valabile din 12 noiembrie până în 12 mai 2017. Legea menţionează că nicio poliţă RCA nu va putea fi mai scumpă decât în prezent.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 27 Octombrie 2016 | Intern

Lista completă a tarifelor maxime pentru RCA: preţurile variază între 540 şi 3.000 de lei în funcţie de capacitatea motorului şi vârstă

Şoferii de peste 60 de ani cu maşini cu motoare de cel mult 1.4 litri vor plăti maxim 541 de lei pe an pentru poliţa RCA, în timp ce tinerii de până în 25 de ani cu maşini cu unităţi de peste 2.5 litri vor achita peste 3.000 de lei.
Marti, 18 Octombrie 2016 | Intern

Ai între 31 și 40 de ani şi maşină cu motor de 1.4 litri? RCA-ul tău va costa cel mult 610 lei pe an

O persoană fizică care deţine o maşină cu motor de 1.4 litri va plăti o asigurare RCA de cel mult 610 lei, în timp ce o persoană juridică va scoate din cont aproape 1.000 de lei, în anumite condiţii.
Vineri, 15 Ianuarie 2016 | Intern

Una caldă, una rece: tarifele RCA vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii

Companiile de asigurări care activează pe piaţa RCA susţin ca tarifele pentru poliţe vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii, după aplicarea noilor reguli care prevăd corelarea cu daunele.
Miercuri, 13 Ianuarie 2016 | Intern

Schimbări pentru asigurările RCA: tarifele vor fi corelate cu nivelul daunelor pentru fiecare segment de asiguraţi

Tarifele pentru poliţele de asigurare RCA vor fi calculate în funcţie de nivelul daunelor pentru fiecare segment de asiguraţi. Companiile de asigurări susţin însă că noile reguli încalcă Constituţia României.
Vineri, 11 Decembrie 2015 | Intern

În sfârşit, scad preţurile? Unele companii de asigurări, nevoite să recalculeze valoarea poliţelor RCA

Mai multe companii de asigurări au fost somate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să recalculeze preţul poliţelor RCA, după ce au fost constate nereguli.
Joi, 03 Decembrie 2015 | Intern

RCA-ul, cu 50% mai scump din cauza nerespectării sistemului bonus/malus. Cine "umflă" preţurile, asiguratorii sau brokerii?

O cercetare de piaţă a evidenţiat faptul că românii plătesc cu până la 50% mai mult pe asigurările de tip RCA din cauza nerespectării sistemului bonus/malus, însă autorităţile nu-şi dau încă seama dacă preţurile sunt "umflate" de asiguratori sau brokeri.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Intern

Brokerii de asigurări: anul 2016 va aduce polițe RCA mai scumpe

Falimentul Astra Asigurări și situația financiară problematică a alte două societăți ar putea să ducă la creșterea semnificativă a tarifelor RCA în 2016.
Luni, 21 Septembrie 2015 | Intern

Societățile de asigurări: Polițele RCA se vor scumpi din 2016

Anul 2016 va aduce majorarea tarifelor RCA cu până la 15%, spun asiguratorii. Situația este cauzată atât de falimentul Astra, cât și de noile reglementări europene în domeniu.

Tag-uri similare

RCA, asigurari, polite RCA, tarife RCA, preturi RCA, asigurare RCA, polita RCA, RCA 2015, asigurare auto, asigurari auto 2015
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru