Noile tarife de referință pentru RCA au fost anunțate: prețul mediu este 790 de lei, în creștere cu 4%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ASF a publicat lista actualizată a tarifelor pentru polițele RCA, iar valoarea medie a acesteia a crescut cu 4%, până la 790 de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi noile tarife de referință pentru polițele de asigurare RCA. În cazul persoanelor fizice, prețul mediu ponderat al unei polițe RCA este de 790 de lei, în creștere cu 4% comparativ cu ultima actualizare a datelor.

În cazul persoanelor de până în 30 de ani, tariful de referință începe de la 876 de lei pentru mașini cu motoare de cel mult 1.2 litri și ajunge la aproape 2.500 de lei pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri.

Tarifele de referință scad însă puternic de la următoarea categorie de vârstă, 31-40 de ani, în contextul în care acestea variază între 590 și aproape 1.700 de lei. ASF afirmă că modificările de tarife au avut loc în funcție de numărul de daune.

"Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul", menționează ASF într-un comunicat de presă.

Tarifele de referință au fost calculate compania de consultanță Ernst & Young în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul asiguratului (persoana juridică / persoana fizică), de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice și de caracteristicile tehnice ale mașinilor (capacitatea cilindrică).

Tarifele de referință vor sta la baza calculelor pentru noile polițe RCA, însă acestea nu reprezintă tarifele pe care le vor solicita companiile de asigurări.

Via Hotnews, Wall-Street

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru