Tarifele maxime pentru RCA ar putea rămâne valabile încă 3 luni, până în 18 august

de Daniel Popescu
Vineri, 05.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tarifele RCA au fost plafonate în noiembrie pentru o perioadă de 6 luni, însă aceasta ar putea fi extinsă cu încă 3 luni până în 18 august, întrucât noua lege a asigurărilor obligatorii pentru mașini nu este finalizată.

În luna noiembrie a anului trecut, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care a impus stabilirea unor tarife maxime la polițele de asigurare RCA, ca urmare a creșterii accelerate a prețurilor solicitate de companiile de asigurări.

Conform Ordonanței de Urgență, plafonarea tarifelor RCA este valabilă timp de 6 luni și ar trebui să expire în 18 mai. Totuși, surse guvernamentale au dezvăluit pentru agenția de presă News că autoritățile iau în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA pentru încă 3 luni, adică până în 18 august. O astfel de decizie poate fi luată prin hotărâre de guvern, iar această variantă ar putea fi discutată chiar în cadrul unei ședințe care va avea loc vineri după-amiază.

Urmareste Automarket
La adoptarea tarifelor maxime, autoritățile și-au luat angajamentul să adopte în Parlament o nouă lege RCA bazată pe criteriile stabilite în urma negocierilor derulate între transportatori și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), însă aceasta nu a fost încă finalizată și urmează să fie discutata abia în perioada următoare.

De altfel, aceasta este și explicația pentru care Guvernul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor maxime cu încă 3 luni.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru