Noile tarife de referință pentru RCA, aproape similare cu cele actuale: companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 15.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Companiile de asigurări vor putea cere sume cu până la 50% mai mari pentru polițele RCA comparativ cu viitoarele tarife de referință care vor intra în vigoare din 19 mai și care vor fi asemănătoare cu cele actuale.

Plafonarea tarifelor pentru polițele de asigurare RCA urmează să expire peste numai 3 zile, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va stabili tarife de referință pentru a limita pericolul unei creșteri bruște a prețurilor.

Noile tarife de referință ar urma să intre în vigoare din 19 mai, însă companiile de asigurări nu vor fi obligate să le respecte. Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Profit, companiile de asigurări vor putea solicita prețuri cu până la 50% mai mari decât tarifele de referință care vor fi anunțate de ASF, după un model preluat din Austria.

Vestea bună este însă că tarifele de referință vor fi foarte apropiate de cele actuale, care au fost plafonate începând din luna noiembrie. De exemplu, șoferii cu vârsta de 31-40 de ani vor avea un tarif de referință de 700 de lei dacă au mașini cu motoare cu capacități cuprinse între 1.401-1600 cmc și de circa 600 de lei dacă ua mașina cu unități de propulsie de 1.201-1.400 cmc.

În plus, șoferii în vârstă vor beneficia chiar de tarife ușor mai mici.

Un exemplu este cel al persoanelor de 51-60 de ani, care vor plăti 570 de lei în loc de 618 lei pentru mașini cu motoare de până în 1.200 cmc.

Până în prezent, ASF nu a anunțat însă oficial noile tarife de referință.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru