Noutăți pentru asigurările RCA: proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care repară mașinile

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 17.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua lege RCA prevede că proprietarii vor fi despăgubiți indiferent de service-ul în care vor efectua reparațiile mașinilor, iar obținerea numerelor de înmatriculare va fi condiționată de existența unei polițe valide.

Parlamentul a adoptat marți noua lege RCA care prevede înlocuirea tarifelor maxime cu prețuri de referință stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) începând din 19 mai.

În același timp, noua lege RCA include câteva noutăți importante pentru proprietari. Cea mai importantă este că proprietarii vor putea fi despăgubiți indiferent de service-ul la care își repară mașina. Companiile de asigurări susțin că prețurile polițelor RCA vor crește din această cauză, însă Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) susține că acest lucru nu este adevărat.

Pe de altă parte, o altă noutate importantă este că proprietarul unei mașini va putea obține numerele de înmatriculare doar dacă are deja o poliță RCA validă. În plus, asigurarea RCA va putea fi suspendată doar în cazul în care mașina este păstrată pe un spațiu privat, nu pe un spațiu public.

Nu în ultimul rând, noua lege RCA prevede că utilizarea de piese contrafăcute pentru realizarea reparațiilor este considerată infracțiune.

Via News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru