Consiliul Concurenţei: “Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte, după ce decontarea directă va fi obligatorie”

de Paul Cosma
Miercuri, 03.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preţurile poliţelor RCA ar putea creşte, după ce decontarea directă va fi obligatorie, potrivit declarațiilor făcute de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Ministerul Finanţelor a publicat săptămâna trecută pe site-ul său proiectul de ordonanţă de urgenţă ce vizează decontarea directă obligatorie între asigurătorii de RCA. 

Serviciul de asigurare de decontare directă garantează persoanei prejudiciate posibilitatea de a se adresa asigurătorului la care aceasta are încheiată asigurarea RCA în vederea recuperării prejudiciului, urmând ca acesta să recupereze în totalitate sau în parte sumele achitate de la asigurătorul RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului. 

Consiliul Concurenţei (CC) transmite că va colabora cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi cu Ministerul Finanţelor la finalizarea acestei ordonanţe. Președintele CC este însă îngrijorat că decontarea directă va duce la creșterea prețului pentru polițele RCA. 

"Decontarea directă are un sens, pentru că echilibrează cumva piaţa. Mi-e frică însă de creşterea de preţ, pentru că ofertele de decontare directă sunt ceva mai scumpe chiar şi când nu sunt obligatorii,” a spus Bogdan Chiriţoiu. 

Potrivit acestuia, soluţia este stabilirea unui mecanism prin care “să dăm încredere firmelor de asigurare că-şi vor recupera banii unii de la alţii.” 

Via News.ro

Comentarii (1)

  • azi, optional, decontarea directa e scumpa. insa daca se face obligatorie, avand in vedere numarul maxim de polite care o va avea, atunci pretul trebuie sa fie mic catre acceptabil. iar ca acest lucru sa se intample, consiliul concurentei si ASF trebuie sa isi faca treaba ( printre altele, ca sa justifice salariile nesimtite pe care le iau )
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru