Şoferiţele vor plăti cu 20% mai mult pentru poliţa RCA

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.03.2011
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că reducerea acordată persoanelor de sex feminin pentru unele servicii este discriminatorie. De aceea, şoferiţele vor plăti mai mult pentru poliţa RCA, atingând un nivel similar cu cel plătit de bărbaţi.

Uniunea Europeană va aplica norma privind primele şi prestaţiile unisex începând cu data de 21 decembrie 2012. În urma aplicării acestei măsuri, şoferiţele vor plăti mai mult pentru poliţa RCA. În prezent, persoanele de sex feminin sunt favorizate de statistici la semnarea unei poliţe de asigurare tip RCA, deoarece acestea au un risc mai scăzut de accident şi o durată de viaţă mai mare. Companiile de asigurări au criticat decizia Curţii de Justiţie Europene, din moment ce aceasta contravine practicii legitime operate până acum de asiguratori, din moment ce cele două sexe au profiluri de risc diferite.

Potrivit companiilor de asigurări, decizia Curţii ar putea conduce la creşterea costurilor pentru contractele de asigurări auto încheiate de femei, care în prezent plătesc mai puţin decât bărbaţii deoarece datele statistice arată că este mai puţin probabil ca femeile să fie implicate în accidente auto. După cum numeroase statistici au arătat deja, şoferiţele îşi asumă mai puţine riscuri şi evită consumul de alcool atunci când urmează să se urce la volan.

Categoria care plăteşte cea mai scumpă asigurare RCA este cea a persoanelor de sex masculin care nu au copii, sunt necăsătorite şi au o vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Persoanele cu o vârstă de peste 55 de ani se află pe locul doi în topul tarifelor RCA.

Vice-preşedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, a salutat decizia Curţii Europene de Justiţie ca "un moment important pentru egalitatea sexelor în UE", recunoscând totuşi că această decizie va afecta companiile de asigurări, în special pe segmentul asigurărilor de viaţă. Într-un final, tot companiile de asigurări vor fi mai câştigate, din moment ce persoanele de sex feminin vor plăti cu 20% mai mult pentru poliţele RCA fără ca riscul prezentat de această categorie socială să fie mai mare.

Via | Capital

Comentarii (6)

  • andrei
    Misleading
    De ce faceti acelasi lucru ca si Libertatea sau alte ziare care fac stirile sa sune altfel decat sunt in realitate, pentru a atrage? Titlul putea foarte bine sa fie 'Soferitele nu vor mai beneficia de reducerea la plata RCA' sau 'Soferitele vor plati RCA la aceleasi preturi ca si soferii'... etc. Din titlul folosit de dvs se sugereaza cum ca soferitele ar plati mai mult decat barbatii, deoarece majoritatea lumii nu stie ca exista aceasta reducere in unele tari.
    23 1
  • Stire tip can=can
    Cand un titlu normal si de bunsimt era: soferitele nu vor mai plati asigurare redusa , fapt care discrimina soferii de sex masculin.

    UN pic mai aveti si alunecati pe panta Promotor.ro
    20 0
  • ?
    cea mai buna lege ar fi cea de anularea permiselor
    6 4
  • Bogdan
    Cea ma buna lege ar fi sa le oblige sa nu mai merga sa mearga in zig zig,sa se asigure cand trec de pe o banda pe alta si sa parcheze pe un singur loc nu pe 2 si etc.
    9 1
  • mujeres
    Si sa mai lasa dracului telefonul din mana cand conduc ca exista carkit-ul.
    8 2
  • Victor
    De-ar fi asa abia am cazut cu motoru din cauza la o proasta cu skoda care iese din parcare ca din codru ....sper sa fie adevarata legea sa nu le mai dea nici carnet x( si ca sa fie tacamu complet nici nu o observat proasta ca am vazut langa ea si si-a vazut de drum x(
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru