Stiri Audi TechTalk

Marti, 09 Iulie | Audi TechTalk

Verde pe linie

Noul Audi Q6 e-tron este produs la Ingolstadt, într-o uzină care, la începutul acestui an, a devenit neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. În acest articol vom detalia procesul de producție „verde” al noului model, care poate purta cu mândrie denumirea de mașină cu zero emisii.
Luni, 25 Martie | Audi TechTalk

Verde pe teren propriu: uzina Audi din Ingolstadt

Uzina Audi Ingolstadt, orașul unde se află și cartierul general al mărcii cu 4 inele, a devenit oficial neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Este a treia uzină a mărcii germane care atinge neutralitatea emisiilor de CO2, după cele din Bruxelles și Gyor. În acest articol, vom afla cum a reușit Audi să transforme principala sa uzină într-un loc prietenos cu mediul înconjurător.
Marti, 19 Martie | Audi TechTalk

Istoria uzinei Audi Ungaria: 30 de ani de progres pentru vecinii maghiari

Uzina Audi de la Gyor, Ungaria, a împlinit 30 de ani de existență. Pentru a marca acest moment aniversar, am dedicat un articol special despre povestea uzinei și planurile de viitor ale acesteia.
Miercuri, 03 Ianuarie | Audi TechTalk

Audi a scris istorie în Raliul Dakar 2024

Audi a revenit în 2024 la Dakar pentru a încerca să scrie istorie cu prototipul electric RS Q e-tron. Acum mult îmbunătățit. A treia oară s-a dovedit a fi cu noroc, în contextul în care Carlos Sainz a câștigat cea mai dură competiție de rally raid din lume. A fost a patra victorie la Dakar pentru El Matador și prima pentru constructorul din Ingolstadt.
Luni, 13 Noiembrie 2023 | Audi TechTalk

Sub lupă: Interiorul viitoarelor modele Audi

Noul Audi Q6 e-tron este primul model dezvoltat pe arhitectura PPE, sau Premium Platform Electric. Aceasta nu presupune doar prezența unor tehnologii de ultimă generație, ci și un habitaclu în care omul este centrul universului Audi. În acest articol vom diseca în detaliu interiorul noului Q6 e-tron, care va fi preluat, în viitor, și de alte modele ale mărcii germane.
Vineri, 13 Octombrie 2023 | Audi TechTalk

De la primele teste de siguranță, la 5 stele EuroNCAP

Audi inaugurează un nou centru de testare pentru mașinile sale în cadrul IN-Campus din Ingolstadt. Aici, într-un centru de ultimă generație, modelele producătorului german vor fi supuse unor teste care le vor transforma într-un morman de fiare. Totul, în numele siguranței.
Joi, 31 August 2023 | Audi TechTalk

Camuflarea unui prototip: între nevoie și artă

Colantarea unui prototip Audi este un proces care pare extrem de simplu, la prima vedere. Și, totuși, este un proces care necesită mai mult decât talent și imaginație. În fond, de acesta depinde secretul care învăluie o mașină nouă, înainte de premiera oficială. Putem spune că procesul de colantare este fel de complex ca dezvoltarea unei mașini electrice. În acest articol, aflăm cât de solicitant este acest proces.
Miercuri, 09 August 2023 | Audi TechTalk

Micul Prinz: metamorfoza unei mașini clasice în electrică

Ce se întâmplă atunci când le dai ucenicilor Audi să se „joace” cu o mașină clasică, veche de peste 50 de ani? Răspunsul este foarte simplu: primești o mașină regândită, cu mai multă putere, o caroserie cu un aspect modern și, piesa de rezistență, un motor electric. În acest articol vei afla povestea lui EP4, care nu este altceva decât un NSU Prinz clasic, transformat într-o mașină electrică de performanță.
Miercuri, 05 Iulie 2023 | Audi TechTalk

Am vizitat un mega-centru de încărcare Audi, în Berlin

La invitația celor de la Audi, Automarket a călătorit la Berlin pentru a experimenta cel mai nou hub de încărcare al mărcii cu 4 inele. Ți-am pregătit, pe lângă textul obligatoriu, și un video din care să înțelegi mai ușor cum funcționează acest hub de încărcare.
Marti, 13 Iunie 2023 | Audi TechTalk

40 de ani de Audi Sport. Povestea diviziei de performanță

Divizia de performanță Audi Sport împlinește 40 de ani de existență în 2023. Pentru a sărbători această ocazie specială, am dedicat un articol cu povestea fascinantă și, oarecum, neobișnuită a celebrei divizii de performanță, responsabilă pentru modelele Audi cu sigla RS.
Marti, 16 Mai 2023 | Audi TechTalk

Eforturile Audi: de la protejarea animalelor și plantelor, până la conservarea apelor și țărmurilor

Audi marchează începutul unui nou episod cu privire la ambițiile sale pentru o lume sustenabilă. De această dată, vom descoperi cum se implică marca germană în protejarea animalelor și plantelor, precum și în acțiuni de conservare a apelor și țărmurilor la nivel mondial.
Miercuri, 12 Aprilie 2023 | Audi TechTalk

Istoria uzinei Audi Neckarsulm: de la mașini de cusut, la Audi E-tron GT

Uzina din Neckarsulm, Germania, este strâns legată de două mărci care au scris istorie în industria auto: NSU și, mai apoi, Audi. În cei 150 de activitate, fabrica a trecut prin diverse transformări pentru a ține pasul cu vremurile, iar în 2013 a fost desemnată „Cea mai bună unitate de producție” din Europa, de către J.D Power. Aceasta este povestea ei.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 28 Februarie 2023 | Audi TechTalk

Câtă apă consumă Audi pentru producția unei mașini electrice

Știai că apa este o resursă extrem de valoroasă și de necesară pentru producția de automobile? În unele locuri, apa, sursa vieții pe pământ, este greu de găsit și mai dificil de protejat. Tocmai de aceea, Audi s-a angajat să facă eforturi pentru a reduce consumul de apă necesară producției de automobile.
Joi, 02 Februarie 2023 | Audi TechTalk

Liniștea dunelor de nisip

Ediția 2023 a Raliului Dakar. Audi a concurat pentru a doua oară cu prototipul electric RS Q e-tron sperând la un podium în clasamentul general. În ciuda tuturor problemelor întâmpinate pe traseu, germanii au învățat din această experiență și promit că anul viitor se întorc mai puternici și mai determinați ca oricând.
Marti, 27 Decembrie 2022 | Audi TechTalk

Sustenabilitatea Audi: de la reciclarea plasticului, la monitorizarea livezilor

Pe lângă electrificarea gamei sale de modele, Audi caută și metode noi, inovatoare, pentru a fi un brand prietenos cu mediul. Am învățat mai multe despre cum folosește Audi materiale reciclate pentru noul Q8 e-Tron. De asemenea, vă povestim cum se implică Audi în protejarea livezilor din Germania.
Vineri, 16 Decembrie 2022 | Audi TechTalk

Istoria logo-ului Audi

Logo-ul Audi este unul dintre cele mai recognoscibile simboluri din industria auto. O emblemă simplă, dar memorabilă și cu o istorie frumoasă în spate. Cele 4 inele îngemănate nu au fost dintotdeauna sinonime cu marca din Ingolstadt. De-a lungul anilor au trecut prin mai multe schimbări, atât celebrul logo, cât și compania pe care, în ziua de azi, o cunoaștem sub numele de Audi.
Vineri, 18 Noiembrie 2022 | Audi TechTalk

Ingredientele pentru Formula 1

Pentru prima dată în lunga sa istorie, Audi va participa în Formula 1 ca echipă de uzină, începând din 2026. Cu ocazia acestui anunț semnificativ pentru lumea sporturilor cu motor, am dedicat un articol special cu tot ce trebuie să știi despre viitoarea echipă a Marelui Circ.
Joi, 27 Octombrie 2022 | Audi TechTalk

Spot, câinele robot, și producția inteligentă Audi

În afară de electrificarea gamei de modele, Audi caută soluții pentru a deveni eficient și sustenabil și din punct de vedere al producției. Constructorul din Ingolstadt lucrează la o serie de idei și inovații, pe care este pregătit să le implementeze, pentru a-și atinge acest obiectiv.
Joi, 01 Septembrie 2022 | Audi TechTalk

Ca la 20 de ani: povestea lui Audi RS6

Audi RS6 Avant împlinește 20 de ani în 2022. Cu această ocazie, vom face o scurtă călătorie în timp pentru a vedea cum s-a născut și în ce s-a transformat cel mai iubit model de performanță al mărcii din Ingolstadt.
Luni, 08 August 2022 | Audi TechTalk

O ricșă cu inimă de Audi

Audi, împreună cu start-up-ul germano-indian Nunam, s-a gândit la o modalitate de a reduce dependența Indiei de combustibilii fosili și, mai ales, de a reduce emisiile uriașe provenite de la mașinile care străbat în fiecare zi drumurile din această țară. Soluția? Ricșe electrice cu baterii care inițial au echipat modele Audi e-tron.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru