Stiri Audi TechTalk

Marti, 16 Mai | Audi TechTalk

Eforturile Audi: de la protejarea animalelor și plantelor, până la conservarea apelor și țărmurilor

Audi marchează începutul unui nou episod cu privire la ambițiile sale pentru o lume sustenabilă. De această dată, vom descoperi cum se implică marca germană în protejarea animalelor și plantelor, precum și în acțiuni de conservare a apelor și țărmurilor la nivel mondial.
Miercuri, 12 Aprilie | Audi TechTalk

Istoria uzinei Audi Neckarsulm: de la mașini de cusut, la Audi E-tron GT

Uzina din Neckarsulm, Germania, este strâns legată de două mărci care au scris istorie în industria auto: NSU și, mai apoi, Audi. În cei 150 de activitate, fabrica a trecut prin diverse transformări pentru a ține pasul cu vremurile, iar în 2013 a fost desemnată „Cea mai bună unitate de producție” din Europa, de către J.D Power. Aceasta este povestea ei.
Marti, 28 Februarie | Audi TechTalk

Câtă apă consumă Audi pentru producția unei mașini electrice

Știai că apa este o resursă extrem de valoroasă și de necesară pentru producția de automobile? În unele locuri, apa, sursa vieții pe pământ, este greu de găsit și mai dificil de protejat. Tocmai de aceea, Audi s-a angajat să facă eforturi pentru a reduce consumul de apă necesară producției de automobile.
Joi, 02 Februarie | Audi TechTalk

Liniștea dunelor de nisip

Ediția 2023 a Raliului Dakar. Audi a concurat pentru a doua oară cu prototipul electric RS Q e-tron sperând la un podium în clasamentul general. În ciuda tuturor problemelor întâmpinate pe traseu, germanii au învățat din această experiență și promit că anul viitor se întorc mai puternici și mai determinați ca oricând.
Marti, 27 Decembrie 2022 | Audi TechTalk

Sustenabilitatea Audi: de la reciclarea plasticului, la monitorizarea livezilor

Pe lângă electrificarea gamei sale de modele, Audi caută și metode noi, inovatoare, pentru a fi un brand prietenos cu mediul. Am învățat mai multe despre cum folosește Audi materiale reciclate pentru noul Q8 e-Tron. De asemenea, vă povestim cum se implică Audi în protejarea livezilor din Germania.
Vineri, 16 Decembrie 2022 | Audi TechTalk

Istoria logo-ului Audi

Logo-ul Audi este unul dintre cele mai recognoscibile simboluri din industria auto. O emblemă simplă, dar memorabilă și cu o istorie frumoasă în spate. Cele 4 inele îngemănate nu au fost dintotdeauna sinonime cu marca din Ingolstadt. De-a lungul anilor au trecut prin mai multe schimbări, atât celebrul logo, cât și compania pe care, în ziua de azi, o cunoaștem sub numele de Audi.
Vineri, 18 Noiembrie 2022 | Audi TechTalk

Ingredientele pentru Formula 1

Pentru prima dată în lunga sa istorie, Audi va participa în Formula 1 ca echipă de uzină, începând din 2026. Cu ocazia acestui anunț semnificativ pentru lumea sporturilor cu motor, am dedicat un articol special cu tot ce trebuie să știi despre viitoarea echipă a Marelui Circ.
Joi, 27 Octombrie 2022 | Audi TechTalk

Spot, câinele robot, și producția inteligentă Audi

În afară de electrificarea gamei de modele, Audi caută soluții pentru a deveni eficient și sustenabil și din punct de vedere al producției. Constructorul din Ingolstadt lucrează la o serie de idei și inovații, pe care este pregătit să le implementeze, pentru a-și atinge acest obiectiv.
Joi, 01 Septembrie 2022 | Audi TechTalk

Ca la 20 de ani: povestea lui Audi RS6

Audi RS6 Avant împlinește 20 de ani în 2022. Cu această ocazie, vom face o scurtă călătorie în timp pentru a vedea cum s-a născut și în ce s-a transformat cel mai iubit model de performanță al mărcii din Ingolstadt.
Luni, 08 August 2022 | Audi TechTalk

O ricșă cu inimă de Audi

Audi, împreună cu start-up-ul germano-indian Nunam, s-a gândit la o modalitate de a reduce dependența Indiei de combustibilii fosili și, mai ales, de a reduce emisiile uriașe provenite de la mașinile care străbat în fiecare zi drumurile din această țară. Soluția? Ricșe electrice cu baterii care inițial au echipat modele Audi e-tron.
Miercuri, 29 Iunie 2022 | Audi TechTalk

Chef Audi

Te-ai întrebat ce mănâncă un angajat Audi? Alimentația sănătoasă pentru fiecare dintre noi este un lucru absolut esențial. Pe lângă un mod de hrănire sănătos, este important ca acesta să fie și unul sustenabil. În acest articol, veți descoperi cum își adaptează Audi gastronomia pentru a oferi angajaților săi o alimentație sănătoasă și sustenabilă.
Marti, 31 Mai 2022 | Audi TechTalk

Al cincilea inel Audi

Cu o istorie care se întinde pe o perioadă de peste 120 de ani, volanul este o componentă vitală a unui automobil. Dacă la început era doar o piesă care ajuta la schimbarea direcției, în ziua de azi volanul este o interfață inteligentă, care face conexiunea dintre om și mașină.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 10 Mai 2022 | Audi TechTalk

Istoria lui Audi A8: inovație atunci și acum

Audi A8 este nava amiral a mărcii originare din Ingolstadt. Modelul lansat pentru prima dată în 1994, a adus un șir de inovații și tehnologii cu fiecare generație nouă. Actualmente, A8 se află la cea de-a patra generație și se pregătește să facă un pas mare în eră electrică.
Joi, 31 Martie 2022 | Audi TechTalk

4x4 = quattro

Quattro în limba italiană înseamnă „patru”, dar atunci când vine vorba de mașini, „quattro” este sinonim cu Audi, iar Audi este, de cele mai multe ori, sinonim cu „quattro”. Un sistem de tracțiune integrală, legendar, care a evoluat încontinuu și care acum este pregătit pentru a păși în era electrică.
Luni, 28 Februarie 2022 | Audi TechTalk

Fundația unui viitor luminos

Cunoscut pentru mașinile sale emblematice, Audi s-a angajat, de mai bine de două decenii, să promoveze un mediu înconjurător curat și sustenabil pentru omenire. În acest articol veți afla povestea Fundației de Mediu Audi și eforturile sale în protejarea planetei.
Vineri, 28 Ianuarie 2022 | Audi TechTalk

Simfonie în 5 cilindri

Chiar dacă mai multe nume importante din industria auto au cochetat, de-a lungul anilor, cu motoarele cu cinci cilindri în linie, germanii de la Audi au reușit să dezvolte primul agregat cu cinci cilindri, pe benzină, din industria auto. Se întâmpla în 1976, odată cu lansarea celei de-a doua generații a modelului Audi 100. Restul e istorie.
Vineri, 31 Decembrie 2021 | Audi TechTalk

Audi sparge gheața în Dakar cu o mașină electrică

Audi este un simbol al versatilității, atunci când vine vorba de motorsport. Nicio altă marcă din lume nu a cunoscut o serie de succese în atâtea discipline din lumea sporturilor cu motor. Audi a câștigat cam tot ce se putea la acest capitol, de la Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Pikes Peak, DTM, Formula E și, bineînțeles, Le Mans. Acum, constructorul german din Ingolstadt este gata pentru, probabil, cea mai dificilă provocare în acest domeniu: Raliul Dakar. Grație Audi, vom avea, în premieră, o mașină cu propulsie electrică în această competiție.
Marti, 21 Decembrie 2021 | Audi TechTalk

Alfabet de tranziție

Nu mai este un secret faptul că mașinile electrice încep, deja, să le înlocuiască pe cele cu motoare termice. Chiar și Audi va deveni o marcă pur electrică din 2026. Până atunci, constructorul german oferă în gama sa o tranziție Plug-in Hybrid. Iar modul în care extinde soluția în gama sa de modele este similară cu o alfabetizare a clienților care se tem de un viitor populat doar cu mașini electrice.
Miercuri, 15 Decembrie 2021 | Audi TechTalk

BattMAN, un erou al reciclării bateriilor

Deși Audi este gata să treacă la o gamă de mașini complet electrice începând din 2026, un aspect important la care marca germană va trebui să ofere atenție sporită este ciclul de utilizare al bateriilor. Pentru asta, Audi a pregătit un sistem inovator, numit BattMAN ReLife, care permite analizarea bateriilor în numai câteva minute.
Joi, 14 Octombrie 2021 | Audi TechTalk

Sustenabilitate în amonte și în aval

Nu e suficient să lansezi o mașină electrică cu o baterie generoasă. Este important ca producția acelei mașini să aibă o amprentă de carbon neutră. Și este la fel de important ca acea mașină să se încarce cu energie din surse regenerabile. Audi ne predă o lecție de sustenabilitate.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru