Final de traseu pentru "Un german in Transilvania": am văzut cum arată o abație și am aflat povestea Cetății Făgărașului

Ultima zi a proiectului #ungermanintransilvania a trecut pe la mai multe biserici fortificate din județele Sibiu și Brașov. Bonus, am vizitat o abație și Cetatea Făgărașului. După 850 de kilometri prin țară, am tras linie și am aflat și consumul Passat-ului nostru.

Un german in Transilvania: paragina bisericii din Vurpăr, extazul din cetatea Câlnic și mereu fascinantul Sibiu

Ziua a patra a fost plină de sentimente amestecate. Am început cu o biserică veche de secole, lăsată în paragină. Am descoperit apoi o cetate țărănească foarte bine conservată și ne-am cățărat în turnul bisericii evanghelice din Sibiu pentru o panoramă a orașului.

Un german in Transilvania: povestea vinului de la Jidvei și Cetatea de Baltă, surpriza de la Blaj și recordurile catedralei din Alba Iulia

Ziua de azi a semănat cu o poveste vânătorească, derulată la Cetatea de Baltă din Alba. Am căscat apoi gura la câteva biserici monument din Mediaș, Blaj și Alba Iulia.

Un german în Transilvania: aglomerata Sighișoară, biserica armenească în paragină și mirificul Biertan

Volkswagen Passat și-a mai trecut în cont o serie de biserici fortificate din Transilvania. Din păcate, de această dată a descoperit și biserici vechi degradate sau cu porțile ferecate. Salvarea a venit de la Biertan.

Un german în Transilvania: biserici cu ziduri de apărare înalte de 12 metri, un castel părăsit și idilicul Viscri

Prima zi din expediția „Un german în Transilvania” ne-a făcut cunoștință cu mai multe biserici fortificate, zidurile lor impunătoare, atmosfera idilică a satelor din Ardeal și, bineînțeles, paragina în care se află unele lăcașuri de cult.

Un german în Transilvania: pustiul de pe DN1 și frumusețile Brașovului

Echipa Automarket a plecat deja spre Transilvania alături de Volkswagen Passat. Neamțul a străbătut un DN1 surprinzător de pustiu și s-a minunat la vederea Brașovului.

Un german în Transilvania: Plecăm în căutarea bisericilor fortificate din Ardeal

Automarket pune la cale o nouă expediție, botezată „Un german în Transilvania”. Mai exact, ne punem în pielea turistului străin care vine în România, închiriază o mașină și apoi explorează Ardealul.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru