Stiri Tehnofuture

Luni, 01 Ianuarie | Tehnofuture

Cine este Ampere, noul copil Renault?

Ampere este noua divizie de mașini electrice a Grupului Renault, înființată în toamna lui 2023. De-acum înainte, toate modelele electrice ale grupului francez vor fi construite de noua divizie. Cu ocazia lansării Ampere, am dedicat un articol special în care vom vorbi în detaliu despre noul copil al celor de la Renault. Tot în acest articol, vom vorbi și despre viitorul motor electric cu nume de cod E7A, care va fi lansat în 2027.
Miercuri, 27 Decembrie 2023 | Tehnofuture

Știai că Renault are un incubator pentru tehnologii inovative?

Renault este mai mult decât un simplu producător de automobile. Francezii vor să descopere noi modalități de mobilitate inteligentă și durabilă. Tocmai de aceea, în urmă cu 2 ani, a anunțat înființarea unei „republici” dedicată mobilității din viitor. În acest articol vom vorbi fix despre Software Republique și tehnologiile din pepiniera sa.
Miercuri, 01 Noiembrie 2023 | Tehnofuture

Reciclarea și repararea bateriilor Renault: idei devenite realitate

Ce se întâmplă cu bateriile mașinilor electrice după ce acestea au ajuns la finalul vieții? Răspunsul pe care ni-l oferă Renault este simplu: sunt reciclate și reutilizate. În acest articol vom detalia modul în care marca franceză își propune să recicleze acumulatori pentru un viitor neutru în emisii de carbon.
Miercuri, 13 Septembrie 2023 | Tehnofuture

Misterul testelor din camera anecoică

În acest articol vom face o vizită virtuală într-un loc ferit de ochii curioșilor. O lume în care liniștea este primordială, chiar apăsătoare. Este vorba despre camera anecoică pe care Renault o are în cadrul Centrului Tehnic din Aubevoye, Franța. Un loc cu totul special, despre care scriem „în șoaptă”.
Luni, 31 Iulie 2023 | Tehnofuture

Mașinile electrice Renault vor „cânta” pe notele lui Jean-Michel Jarre

Pentru a încerca să găsească un sunet inconfundabil mașinilor sale electrice, Renault și-a unit forțele cu renumitul artist francez Jean-Michel Jarre, considerat a fi unul dintre pionierii muzicii electronice. Cine a ascultat măcar o dată o melodie a artistului are așteptări mari din partea francezilor.
Joi, 13 Iulie 2023 | Tehnofuture

Trecuți prin foc: cum ajută Renault pompierii din toată lumea

Știați că Renault are un parteneriat special cu serviciile de pompieri din mai multe țări de pe glob? Datorită acestei colaborări unice, veche de mai bine de un deceniu, pompierii sunt pregătiți temeinic să intervină în cazul unei situații nefericite. Haideți să aflăm împreună povestea din spatele acestei colaborări atipice.
Marti, 30 Mai 2023 | Tehnofuture

Renault „Nouvelle Vague”: o nouă eră, inspirată de cinematografie

La începutul anului 2021, Renault și-a propus să dea startul unei noi ere și să revoluționeze industria auto prin mișcarea „Nouvelle Vague” sau „Noul Val”. Dar, de unde vine acest termen și, mai ales, ce legătură are cu strategia producătorului din Hexagon? Haideți să vă povestim cum a început totul.
Luni, 01 Noiembrie 2021 | Tehnofuture

Maternitatea mașinilor electrice

Undeva în nordul Franței, Renault pune bazele unei maternități moderne. Cu fabrică de baterii cu tot. În această maternitate se vor naște viitoarele modele electrice. Printre ele Megane Electric și urmașul lui Renault 5.
Marti, 24 August 2021 | Tehnofuture

Bateriile și viața de dincolo

În contextul în care numărul mașinilor electrice se așteaptă să ajungă la 100 de milioane până în 2030, constructorii de automobile trebuie să acorde o atenție sporită reciclării bateriilor care echipează vehiculele cu zero emisii din portofoliul fiecăruia. Renault este primul constructor care acționează asupra întregului ciclu de viață al bateriilor, francezii având soluții viabile pentru o sustenabilitate crescută.
Miercuri, 19 Mai 2021 | Tehnofuture

Mașina care îți face cu ochiul

Renault 5 Prototype este conceptul care anunță lansarea unei versiuni moderne, și 100% electrice, a celebrului model R5 din anii ‘70. Pentru a-l crea, designerii producătorului din Hexagon au studiat mașina originală din toate unghiurile și s-au străduit să-i păstreze esența intactă. Farurile sunt, dacă vrei, piesa de rezistență a acestui prototip, iar Renault ne spune acum povestea lor.
Miercuri, 24 Martie 2021 | Tehnofuture

Mobilize: o noua marcă a Grupului Renault, pentru cei care nu vor să mai dețină o mașină

Gigantul francez Renault a lansat o nouă marcă dedicată serviciilor de mobilitate și energie. Numele său este Mobilize și reprezintă încă un pas spre îndeplinirea obiectivului de a atinge zero emisii de carbon până în 2050.
Miercuri, 05 August 2020 | Tehnofuture

Cutia de LEGO

În urmă cu 10 ani, un inginer Renault făcea primii pași către actuala tehnologie hibridă E-Tech folosind mai multe piese Lego. Se năștea cel mai puțin costisitor prototip din istoria companiei.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 07 Aprilie 2020 | Tehnofuture

În Grădina Edenului există prize pentru mașini electrice

Englezii au construit propria lor versiune a grădinii Eden. O versiune care pare desprinsă dintr-un film SF și care include o pădure tropicală, măslini, arbori de sequoia și, obligatoriu, mașini electrice.
Joi, 05 Martie 2020 | Tehnofuture

Cu un tur în față

Renault culege roadele curajului pe care l-a semănat acum 10 ani cu primele mașini electrice de serie. Acum, una din trei mașini electrice vândute în România este un Renault. Iar viitorul ne promite o gamă electrică cu 8 mașini.
Joi, 29 August 2019 | Tehnofuture

Insulele cu suflet electric

Renault pune umărul la dezvoltarea unor ecosisteme electrice inteligente pe două insule mici din Oceanul Atlantic. Pe lângă mașinile electrice puse la dispoziție comunităților, francezii au găsit o utilizare perfectă și pentru bateriile sale auto scoase din uz.
Luni, 25 Martie 2019 | Tehnofuture

Copiii Formulei 1

Se întâmplă undeva la margine de București: în timp ce pe ecranele televizoarelor strălucesc monoposturile reale de Formula 1, o echipă de cinci elevi își imaginează viitorul acestei competiții desenând, proiectând și construind un monopost în miniatură.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Tehnofuture

Renault despre mașinile autonome din 2030: "Vom desena interiorul ca pe o cabină de avion business class"

Salonul Auto de la Paris ne-a pus față în față cu Anthony Lo, omul care răspunde de designul exterior al gamei Renault și unul dintre autorii celor mai spectaculoase concepte autonome prezentate în 2018. Am discutat despre cum vom putea să organizăm petreceri în mașină și despre mașinile zburătoare.
Luni, 27 August 2018 | Tehnofuture

Între Turbo și Turbo: evoluția inovațiilor Renault în Formula 1

Renault a revoluționat Formula 1 prin introducerea motorului turbo de 1.5 litri în 1977, iar unitățile V10, V8 și V6 utilizate ulterior cu diverse sisteme inovatoare au contribuit la obținerea unui palmares de 12 titluri mondiale la constructori și 11 titluri mondiale la piloți pe parcursul celor 36 de sezoane petrecute în Marele Circ.
Vineri, 06 Iulie 2018 | Tehnofuture

Știința de a fi altfel: 120 de ani de inovații Renault

Renault a împins de la spate inovația încă de la înființarea companiei franceze, acum 120 de ani. Mintea sclipitoare a lui Louis Renault a dat startul unei povești de-a lungul căreia inginerii mărcii nu și-au pierdut niciodată setea de descoperire.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru