RCA

Vineri, 11 Octombrie 2019 | Intern

Prețurile asigurărilor RCA ar putea scădea: noile tarife de referință sunt cu 7% mai mici și au crescut doar pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA sunt cu 7% mai mici decât cele stabilite în luna martie, ceea ce ar putea determina scăderea prețurilor. Tarifele au crescut doar pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri.
Vineri, 27 Septembrie 2019 | Intern

Cele mai mari companii de asigurări RCA au fost amendate: City Insurance și Euroins plătesc despăgubirile cu întârziere

City Insurance și Euroins, cele două companii care dețin împreună 70% din piața asigurărilor RCA, au fost amendate cu câte 50.000 de lei pentru că plătesc cu întârziere despăgubirile.
Luni, 23 Septembrie 2019 | Intern

Proiect pentru modificarea legislației RCA: prețul primelor de asigurare ar putea crește

Un proiect pentru modificarea legii RCA prevede, printre altele, eliminarea limitării cheltuielilor administrative și de vânzare pentru polițe, ceea ce ar putea avea ca efect creșterea primelor de asigurare.
Luni, 16 Septembrie 2019 | Intern

Decontarea directă ar putea deveni obligatorie: "Șoferii ar alege asigurarea RCA în funcție de calitatea serviciilor, nu de preț"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează posibilitatea ca decontarea directă să devină obligatorie pentru asigurările RCA, întrucât în acest fel clienții vor alege compania de asigurări în funcție de calitatea serviciilor.
Vineri, 12 Iulie 2019 | Intern

Costul manoperei pentru repararea mașinilor a crescut cu 28%: service-urile solicită tarife mai mari pentru Dacia decât pentru Volkswagen sau Skoda

Costul mediu al manoperei pentru repararea mașinilor pe baza RCA a fost de 882 lei la nivelul anului 2018, în creștere cu 28% comparativ cu 2017. Manopera pentru Dacia este mai mare decât pentru Volkswagen, Skoda sau Ford.
Joi, 20 Iunie 2019 | Intern

Piața RCA în primele trei luni ale anului: prima medie a crescut la 609 lei, iar City Insurance și Euroins au 70% dintre polițele de asigurare

Prima medie pentru asigurările RCA a crescut la 609 lei în primele trei luni ale anului, în timp ce 70% dintre clienți aleg să încheie polița de asigurare la City Insurance sau Euroins.
Miercuri, 22 Mai 2019 | Intern

ASF susține că numărul polițelor RCA a crescut ușor în primul trimestru: “Nu se constată creşteri ale preţurilor ce ar putea crea îngrijorări”

Numărul polițelor RCA a crescut cu 5% în primul trimestru din 2019, la 5.78 milioane, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu. În această perioadă, ASF nu a remarcat creșteri ale prețurilor RCA “care să creeze îngrijorări”.
Marti, 02 Aprilie 2019 | Intern

ASF exclude schimbări la asigurările RCA: "Nu eliminăm polițele pe o lună și nu trecem la asigurarea pe persoană"

Autoritățile au anunțat că nu intenționează să renunțe la asigurările RCA pe o lună și nici ca acestea să fie încheiate pe persoană, în ciuda recomandărilor formulate recent de Consiliul Concurenței.
Vineri, 29 Martie 2019 | Intern

Peste 300.000 de polițe RCA au avut clauză de decontare directă în 2018: opțiunea a costat în medie 92 de lei

Peste 300.000 de polițe de asigurare RCA încheiate în anul 2018, adică aproximativ 5% din numărul total de polițe, au avut clauză de decontare directă, pentru care clienții au plătit în medie 92 de lei.
Vineri, 22 Martie 2019 | Intern

Piața RCA în 2018: prima medie a scăzut la 612 lei, în timp ce dauna medie a crescut la peste 7.800 lei

Prima medie pentru o asigurare RCA a fost anul trecut de 612 lei, în scădere cu 12%, în timp ce dauna medie a înregistrat un progres de 9% și a depășit 7.800 de lei.
Joi, 21 Martie 2019 | Intern

Prețurile asigurărilor RCA ar putea crește: noile tarife de referință sunt mai mari cu 100-200 de lei, dar scad pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost mărite semnificativ, cu excepția mașinilor cu motoare de peste 2.5 litri, ceea ce ar putea conduce la o creștere a prețurilor solicitate de companiile de asigurări.
Vineri, 15 Februarie 2019 | Intern

Propuneri pentru asigurările RCA: prețul să fie diferențiat în funcție de zonă și de utilizarea mașinii și de alte persoane

Consiliul Concurenței propune ca tarifele la asigurările RCA să fie stabilite și în funcție de mediul urban sau rural în care locuiește proprietarul, dar și în funcție de numărul persoanelor care utilizează mașina.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 05 Februarie 2019 | Intern

Propunere: șoferii fără RCA ar putea fi identificați în trafic cu camerele video care verifică plata rovinietei

Șoferii care circulă pe drumurile publice fără să aibă RCA ar putea fi identificați rapid prin intermediul camerelor video care verifică plata rovinietei.
Marti, 04 Decembrie 2018 | Intern

Nouă companii de asigurări RCA au format un cartel pentru creșterea prețurilor între 2012-2016: amenzi de 53 de milioane de euro

Consiliul Concurenței a stabilit că nouă companii de asigurări au format un cartel prin care au crescut artificial prețurile polițelor RCA în perioada 2012-2016. Companiile au fost amendate cu 53 de milioane de euro.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Intern

Noile tarife de referință pentru RCA au fost anunțate: prețul mediu este 790 de lei, în creștere cu 4%

ASF a publicat lista actualizată a tarifelor pentru polițele RCA, iar valoarea medie a acesteia a crescut cu 4%, până la 790 de lei.
Joi, 27 Septembrie 2018 | Intern

Topul celor mai reclamate companii RCA: Asirom urcă pe prima poziție și depășește Euroins și City Insurance

Asirom este compania care a primit cele mai multe reclamații pentru polițele RCA în prima jumătate a anului, fiind urmată de Euroins și City Insurance. Cele 3 companii au primit împreună peste 65% din totalul reclamațiilor.
Marti, 14 August 2018 | Intern

Vești proaste pentru șoferi: prețurile asigurărilor RCA ar putea crește în această iarnă

Prețul polițelor pentru asigurările RCA ar putea crește în această iarnă în cazul în care plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative va fi eliminat.
Marti, 10 Iulie 2018 | Intern

Asigurări RCA în primele 3 luni ale anului: prima medie a scăzut la 590 de lei, iar dauna materială medie a crescut la 5.600 lei

Valoarea medie anualizată a unei prime pentru polițele de asigurare RCA a fost în primele 3 luni ale anului de 589 de lei, în scădere cu 19%, în timp ce dauna materială medie a crescut ușor la aproape 5.600 lei.
Luni, 19 Martie 2018 | Intern

Studiu: sub 1% din șoferii implicați în accidente au cerut mașină de înlocuire pe durata reparațiilor, deși au acest drept prin legea RCA

Numărul dosarelor de daună deschise în 2016 pe baza unei polite RCA a fost de circa 255.000. Cu toate că șoferii păgubiți au dreptul să ceară mașină de înlocuire pe durata reparațiilor, în urma modificării legii RCA, mai puțin de 1% dintre ei au făcut acest lucru, potrivit unei analize Autonom Services.
Miercuri, 14 Februarie 2018 | Intern

Propunere: valoarea poliței de asigurare RCA să depindă de gradul de utilizare al mașinii

Un director din cadrul ASF propune ca valoarea poliței de asigurare RCA să fie direct proporțională cu intervalul de timp în care mașina este utilizată pe șosele.

Tag-uri similare

accident, RCA, accidente, asigurari, soferi, asigurare RCA, asigurare, polita RCA, despagubire RCA, despagubire
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru