RCA

Marti, 18 Octombrie 2016 | Intern

Ai între 31 și 40 de ani şi maşină cu motor de 1.4 litri? RCA-ul tău va costa cel mult 610 lei pe an

O persoană fizică care deţine o maşină cu motor de 1.4 litri va plăti o asigurare RCA de cel mult 610 lei, în timp ce o persoană juridică va scoate din cont aproape 1.000 de lei, în anumite condiţii.
Marti, 20 Septembrie 2016 | Intern

Tarifele pentru RCA rămân neschimbate 6 luni, dar companiile de asigurări avertizează: "Ulterior, preţurile vor creşte din nou"

Tarifele pentru poliţele RCA vor rămâne neschimbate timp de 6 luni la preţuri care vor fi stabilite de autorităţi în 30 de zile. Companiile de asigurări avertizează însă că, peste o jumătate de an, preţurile vor creşte din nou.
Joi, 04 August 2016 | Intern

În creştere, dar cu tendinţă de stabilizare: un român plăteşte în medie aproape 750 de lei pentru asigurarea RCA

Valorea medie a unei poliţe RCA a crescut la 747 de lei în primele 3 luni ale anului, însă există perspective ca suma să se plafoneze ca urmare a scăderii valorii daunelor.
Joi, 28 Iulie 2016 | Intern

Aproape un milion de şoferi, afectaţi de falimentul Carpatica: toate poliţele RCA rămân valabile

Carpatica Asig, companie care a intrat în procedură de faliment, are aproape un milion de poliţe active pe piaţa RCA. Acestea rămân valabile, iar despăgubirile vor fi acordate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.
Miercuri, 18 Mai 2016 | Intern

Plata RCA-ului în rate mai are de aşteptat: noua lege ar putea fi amânată până în toamnă

Şansele ca legea RCA care prevede inclusiv plata primei de asigurare în rate să fie votată în această vară sunt scăzute din cauza vacanţei de trei luni a parlamentarilor.
Vineri, 06 Mai 2016 | Intern

Măsuri dure împotriva şoferilor care nu-şi fac asigurări RCA: amenda se va dubla şi va ajunge la 8.000 de lei

Amenda pentru şoferii care nu încheie poliţe de asigurare RCA se va dubla de la 4.000 de lei la 8.000 de lei, potrivit unui amendament de ultimă oră la proiectul de lege.
Miercuri, 04 Mai 2016 | Intern

Una albă, alta neagră: poliţa RCA va rămâne valabilă chiar dacă nu plăteşti ratele, dar asiguratorul îţi va putea confisca maşina

Poliţa RCA va rămâne în continuare valabilă chiar dacă nu vei plăti la timp ratele, însă compania de asigurări va putea confisca maşina pentru a recupera banii, potrivit unui nou proiect pentru modificarea legislaţiei.
Vineri, 29 Aprilie 2016 | Intern

Începe plata despăgubirilor: Astra a intrat definitiv în faliment

Astra Asigurări a intrat definitiv în faliment, astfel că păgubiţii pot începe să-şi primească banii înapoi pe poliţele de asigurări. Clienţii pot depune cereri de plată până cel puţin în 23 mai.
Miercuri, 06 Aprilie 2016 | Intern

Şi totuşi, se întâmplă: noua lege RCA prevede plata lunară a primelor de asigurare

Noul proiect de lege pentru modificarea asigurărilor RCA include posibilitatea plăţii lunare a primei, afişarea formulei de calcul a primei şi posibilitatea suspendării asigurării în anumite condiţii.
Marti, 05 Aprilie 2016 | Intern

Şoferii fără RCA au produs 1.600 de accidente în 2015, aproape dublu decât în urmă cu 5 ani

Şoferii care nu deţin o poliţă de asigurare obligatorie au provocat anul trecut aproape 1.600 de accidente, dublu comparativ cu 2010.
Miercuri, 30 Martie 2016 | Intern

Să se modifice, dar să nu se schimbe nimic: posibilitatea plăţii lunare a RCA-ului a fost eliminată din noua lege a asigurărilor

Poliţele RCA vor putea fi încheiate tot pe 6 sau 12 luni, după ce companiile de asigurări au convins autorităţile să renunţe la posibilitatea plăţii lunare a primelor.
Marti, 23 Februarie 2016 | Intern

Proiect radical pentru asigurările RCA: franşiză, decontare directă şi contract cu plata în rate lunare

În curând ai putea fi nevoit să plăteşti o franşiză pentru asigurarea RCA, să-ţi primeşti banii pentru reparaţii prin decontare directă de la compania la care ai încheiat poliţa, dar şi să plăteşti valoarea primei în rate lunare, potrivit unui proiect de lege.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 19 Februarie 2016 | Intern

România, din nou pe primul loc: suntem ţara din regiune cu cea mai mare creştere a tarifelor RCA

România a înregistrat o creştere de 20-30% la poliţele RCA în 2015, semnificativ mai mult decât celelalte ţări din regiune, unde creşterile au fost de până în 10%.
Miercuri, 10 Februarie 2016 | Intern

Vei primi banii mai repede în caz de accident: constatarea daunelor se va face în maxim 5 zile lucrătoare

Companiile de asigurări vor fi nevoite să constate daunele în maxim 5 zile lucrătoare de la notificare, pentru ca păgubiţii să-şi primească mai repede banii pentru repararea maşinilor.
Duminica, 07 Februarie 2016 | Intern

Asigurările RCA s-ar putea încheia şi pentru o lună, pentru a fi mai uşor de plătit

Asigurările de tip RCA vor putea fi încheiate şi pe o perioadă de numai 30 de zile la solicitarea ASF, potrivit unui proiect pentru modificarea legislaţiei asigurărilor auto obligatorii.
Miercuri, 20 Ianuarie 2016 | Intern

Companiile de asigurări nu vor decontare directă pentru RCA: "Preţul poliţelor ar urma să crească"

Ideea ca un şofer să fie despăgubit pe propria poliţa RCA nu este pe placul companiilor de asigurări, care susţin că preţurile ar creşte şi că societăţile serioase ar avea de suferit.
Vineri, 15 Ianuarie 2016 | Intern

Clienţii Astra îşi vor primi banii în aprilie, imediat după decizia definitivă a falimentului

Apelul cu privire la falimentul Astra Asigurări va fi judecat în 4 aprilie. În cazul în care acesta va fi aprobat, păgubiţii îşi vor putea încasa banii pentru poliţele de asigurări.
Vineri, 15 Ianuarie 2016 | Intern

Una caldă, una rece: tarifele RCA vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii

Companiile de asigurări care activează pe piaţa RCA susţin ca tarifele pentru poliţe vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii, după aplicarea noilor reguli care prevăd corelarea cu daunele.
Marti, 29 Decembrie 2015 | Intern

RCA ieftin pentru şoferii care acceptă să fie monitorizaţi prin GPS de compania de asigurări

Monitorizare prin GPS, cazier pentru şoferi şi acces la camerele video pentru roviniete sunt măsurile prin care companiile de asigurări promit reducerea preţurilor la poliţele RCA.
Joi, 17 Decembrie 2015 | Intern

Protestele împotriva RCA au efect! Ai putea fi despăgubit de compania de la care ai cumpărat poliţa RCA

Şoferii ar putea fi despăgubiţi pentru accidente chiar de compania de la care au cumpărat poliţa RCA, iar calcularea tarifelor va ţine cont de istoricul de daună al maşinii şi al şoferului.

Tag-uri similare

accident, RCA, accidente, asigurari, soferi, asigurare RCA, asigurare, polita RCA, despagubire RCA, despagubire
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru