Soferi

Miercuri, 29 Iunie 2022 | Siguranta

STUDIU: Prețurile mari la carburanți îi fac pe șoferi să conducă preventiv

Potrivit unui studiu realizat de cea mai mare organizație de caritate independentă pentru siguranță rutieră din Marea Britanie, prețurile tot mai mari la carburanți îi fac pe șoferi să conducă preventiv.
Joi, 05 August 2021 | Intern

Poliția Română pregătește sancțiuni mai dure pentru șoferii cu un "comportament agresiv" în trafic

Poliția Română pregătește o serie de măsuri împotriva conducătorilor de vehicule care au un "comportament agresiv" în trafic. Aceștia ar putea rămâne fără permisul de conducere chiar și pe o perioadă de 120 de zile.
Vineri, 16 Aprilie 2021 | Intern

Proiect: Șoferii vor putea afla tot istoricul sancțiunilor rutiere, nu doar numărul punctelor de penalizare

Un proiect pus în dezbatere de MAI propune o serie de modificări la Codul rutier, printre care și posibilitatea șoferilor să afle nu doar numărul punctelor de penalizare aplicate de polițiști, ca până acum, ci întreg istoricul sancțiunilor rutiere.
Joi, 26 Septembrie 2019 | Intern

Sondaj: Un sfert dintre șoferii români au adormit la volan, iar 52% au condus mai mult de 8 ore fără întrerupere

Aproximativ 24% dintre șoferii români au adormit cel puțin o dată la volan, iar 52% au condus mai mult de 8 ore fără întrerupere, potrivit unui sondaj la care au participat peste 16.000 de respondenți.
Vineri, 21 Decembrie 2018 | Intern

Alianța Vestului: Timișoara a votat valabilitatea abonamentelor de parcare în oraș pentru șoferii din Arad, Cluj și Oradea

Şoferii din Arad, Cluj și Oradea care şi-au cumpărat abonamente de parcare pe domeniul public în oraşele lor vor putea folosi aceste abonamente şi în Timişoara. Decizia a fost luată în Consiliul Local Timişoara şi este valabilă doar pe bază de reciprocitate, aceasta fiind prima hotărâre a unui primar semnatar al Alianţei Vestului.
Vineri, 28 Septembrie 2018 | Industrie

Studiu Mercedes: “Transportatorii pierd 37 de zile pe an din cauza traficului intens”

Un studiu realizat de divizia de vehicule comerciale Mercedes-Benz arată că transportatorii pierd mai mult de o lună pe an din timpul efectiv de lucru, ca urmare a traficului intens. Mai exact, șoferii din această industrie stau până la 37 de zile în trafic, în fiecare an, se arată într-un sondaj făcut în Marea Britanie.
Joi, 20 Septembrie 2018 | Intern

Proiect de lege: șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă vizionează filme educative ale Poliției

Șoferii vor putea să scape de două puncte de penalizare în urma abaterilor din trafic doar prin simpla vizionare a unor filme educative realizate de Poliția Română, se arată într-un proiect de lege. Filmele educative vor prezenta consecințele grave ale neatenției în trafic sau ale comportamentului neadecvat la volan.
Luni, 03 Septembrie 2018 | Siguranta

Controale pentru siguranța în trafic: șoferii britanici își pierd permisul dacă nu pot să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri

Poliția din Marea Britanie a început o serie de controale pentru a testa vederea șoferilor în condiții de trafic. Scopul este creșterea siguranței pe străzile publice, iar regulile sunt dure. Șoferii își pierd permisul imediat dacă nu sunt capabili să citească o plăcuță de înmatriculare de la o distanță de 20 de metri.
Joi, 30 August 2018 | Intern

Studiu Shell: în România există 6 tipuri de conducători auto. Predomină "șoferii competenți" și doar 7% sunt agresivi și conduc riscant

Un amplu studiu realizat de Shell și Kantar a evidențiat că un sfert dintre șoferii din România sunt competenți la volan, în timp ce numai 7% sunt agresivi și apelează la manevre riscante.
Miercuri, 16 Mai 2018 | Masini electrice si hibride

Cercetătorii britanici lovesc din nou: “Mașinile electrice reduc stresul șoferilor și au beneficii asupra sănătății”

Un studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit că șoferii care conduc mașini electrice sunt mai puțin stresați decât restul participanților la trafic. Cercetătorii britanici susțin că șoferii sunt mai concentrați, mai calmi și mai fericiți atunci când conduc o mașină electrică.
Vineri, 09 Martie 2018 | Intern

Șoferii pot scăpa de amenda pentru lipsa rovinietei dacă trec patru luni și nu primesc înștiințarea contravenției: legea a fost promulgată de președintele Iohannis

O lege promulgată de președintele Klaus Iohannis arată că șoferii depistați că au circulat fără rovinietă nu vor mai plăti amenda în cazul în care trec patru luni fără să fie înștiințați de această contravenție.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Studiu de piață: peste 10% dintre șoferii români nu au mers cu mașina la o verificare în service de peste un an

Peste 10% dintre șoferii din România nu și-au verificat mașinile la service de peste un an, 1.6% dintre ei și-o repară singuri, iar 2% aleg întotdeauna cele mai ieftine piese de schimb, potrivit un studiu de piață.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 13 Februarie 2018 | Intern

RAR dezminte informații apărute în presă: “Șoferii cu ITP-ul suspendat sau expirat vor fi sancționați, dar fără dosare penale”

Registrul Auto Român (RAR) a transmis că nu a avut niciodată și nici nu are în vedere să introducă o prevedere legală prin care șoferii cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) suspendată sau expirată să riște închisoarea prin întocmirea unor dosare penale.
Joi, 25 Ianuarie 2018 | Intern

Schimbări pe piața RCA: ASF ar pregăti scumpiri ale polițelor pentru șoferii “periculoși”, iar cei prudenți vor beneficia de reduceri mari

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se pregătește să facă o serie de schimbări importante pe piața RCA. Șoferii “periculoși” ar urma să plătească polițe mai scumpe, iar cei prudenți s-ar putea bucura de reduceri mari ale tarifelor.
Luni, 11 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW susține că șoferii “nu trebuie să fie trași pe dreapta” de mașinile autonome: “Este important să oferim clienților plăcerea de a conduce”

Modelele BMW vor continua să aibă volan, pedale și schimbător de viteze în viitor, chiar dacă vor deveni complet autonome, a anunțat șeful diviziei i a constructorului german.
Marti, 02 August 2016 | General

Așteptam de mult acest studiu: jocurile pe calculator îmbunătățesc abilitățile șoferilor în traficul real

Un studiu a arătat că oamenii care se joacă mai mult pe calculator sunt ceva mai experimentați la volan, chiar și în situații limită.
Miercuri, 16 Decembrie 2015 | Intern

Avem o imagine proastă: şoferii din România, pe locul trei în topul celor mai slabi din Europa

Şoferii din România sunt percepuţi ca fiind printre cei mai slabi din Uniunea Europeană atât de locuitorii din ţara noastră, cât şi de cei din ţările europene.
Marti, 08 Decembrie 2015 | General

Boala fără leac: agresivitatea la volan se transmite şi celorlalţi şoferi

Un studiu realizat inclusiv în România a demonstrat ceea ce bănuiam cu toţii: peste jumătate dintre şoferi devin agresivi în trafic dacă sunt provocaţi sau iritaţi de alţi şoferi.
Joi, 27 Noiembrie 2014 | General

Cifre fantastice în China: numărul posesorilor de permis auto s-a multiplicat de 11 ori în ultimii zece ani

Dezvoltarea industriei auto din China a avut ca efect o creştere exponenţială a numărului de şoferi din această ţară. În acest moment, în China se află 244 de milioane de posesori de permis.
Miercuri, 05 Februarie 2014 | Intern

Propunere de modificare a Codului Rutier: însoţitor obligatoriu pentru şoferii începători pe timpul nopţii

Şoferii începători din România ar fi obligaţi să nu conducă pe timpul nopţii pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei sau pe autostradă. Pentru moment, este doar un proiect de lege discutat în comisiile Parlamentului.

Tag-uri similare

BMW, Romania, accident, Marea Britanie, SUA, hibrid, emisii, studiu, siguranta, RCA
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru