Studiu

STUDIU: 19% dintre proprietarii de mașini electrificate s-au întors la un vehicul cu motor termic

Un studiu realizat de Universitatea din California a dezvăluit că 18% dintre proprietarii de vehicule electrice și 20% dintre cei care au deținut o mașină plug-in hybrid, s-au întors la o mașină echipată doar cu motor termic.
Luni, 26 Aprilie | General

STUDIU: Top 5 înșelătorii de care te lovești la cumpărarea unei mașini second hand

Platforma carVertical a realizat un top 5 al celor mai comune escrocherii pe care să le eviți la cumpărarea unei mașini la mâna a doua. Studiul a fost realizat în perioada aprilie 2020 - aprilie 2021.
Miercuri, 07 Aprilie | Masini electrice si hibride

STUDIU: 70% dintre șoferii europeni ar face trecerea la o mașină electrică

Un studiu realizat de o companie britanică, la cererea Nissan, arată că 70% dintre șoferii din Europa ar considera oportună trecerea de la o mașină cu motor termic la una 100% electrică.
Joi, 25 Martie | Masini electrice si hibride

STUDIU: România, printre țările din Europa cu cel mai mic interes pentru mașinile electrice

Un studiu al unei companii britanice plasează România printre țările din Europa cu cel mai mic interes pentru mașinile cu zero emisii. Cel mai mare interes este arătat de Norvegia.
Sambata, 13 Martie | Siguranta

STUDIU: Șoferii care folosesc pilotul automat adaptiv depășesc viteza legală mai des

Un nou studiu, publicat de Institutul de Asigurare a Siguranței pe Autostrăzi din SUA, arată că șoferii care folosesc pilotul automat adaptiv tind să circule cu o viteză mai mare decât cea indicată pe indicatorul rutier.
Marti, 09 Martie | General

STUDIU: Cât sunt de încrezătoare femeile atunci când sunt la volan

Un studiu realizat de o companie britanică arată cât sunt de încrezătoare femeile atunci când se află la volan. 87% dintre cele chestionate nu au nici o problema atunci când vine vorba de parcarea mașinii.
Joi, 11 Februarie | Siguranta

STUDIU: Fiecare 10 km/h în plus peste limita legală de viteză poate avea urmări tragice

Un studiu condus de mai multe organizații din America ne arată că limitele de viteză mai mari cresc riscul de accidente de circulație soldate cu rănirea sau decesul persoanelor.
Luni, 25 Ianuarie | Siguranta

STUDIU: majoritatea românilor care circulă pe contrasens pe autostradă o fac în mod conștient

Cei mai mulți șoferi români care merg pe contrasens pe autostradă o fac în mod conștient. Aceasta este concluzia surprinzătoare a unor anchete realizate de autorități.
Luni, 16 Noiembrie 2020 | Intern

Studiu: jumătate dintre șoferii români afectați de pandemie au amânat achiziția unei mașini sau au ales o variantă mai ieftină

Pandemia a determinat jumătate dintre șoferii români să își modifice planurile de achiziție a unei mașini și să aleagă o mașină mai ieftină sau să amâne achiziția, potrivit unui studiu EY. Unul din cinci români a amânat achiziția unei mașini pentru o perioadă de până la 2 ani.
Luni, 12 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Studiu: Cota de piață a mașinilor electrice va ajunge la 15% în Europa în 2021, dar se va plafona la 20% în 2025

Cota de piață a mașinilor electrice va ajunge în Europa la 10% în acest an și la 15% în 2021, însă se va plafona la circa 20% în 2025, potrivit unui studiu bazat pe vânzările din acest an și viitoarele norme de poluare.
Joi, 20 August 2020 | Tehnologie

Studiu JD Power: Volvo este constructorul care adoptă cele mai multe tehnologii pe noile modele

Volvo este perceput de clienți drept constructorul cu cea mai mare rată de adopție a noilor tehnologii disponibile pentru mașini, potrivit unui studiu realizat de compania americană JD Power.
Miercuri, 15 Iulie 2020 | General

Studiu: Peste jumătate dintre europeni vor amâna cumpărarea unei mașini noi

52% dintre europeni vor amâna achiziționarea unei mașini noi ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, 72% dintre europeni consideră că deținerea unei mașini este valoroasă în această perioadă.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 23 Martie 2020 | Siguranta

Studiu: șoferii care folosesc Android Auto și Apple CarPlay au timpi de reacție mai slabi decât cei care scriu SMS-uri sau au consumat alcool

Șoferii care folosesc sistemele de infotainment Android Auto și Apple CarPlay prin comenzi vocale sau ecrane touch au timpi de reacție semnificativ mai slabi decât cei care scriu SMS-uri sau au consumat alcool.
Joi, 06 Februarie 2020 | General

Studiu despre riscurile de a conduce pe timp de iarnă: șoferii se tem cel mai mult de viteză, drumuri înghețate și distanța față de mașina din față

Șoferii europeni consideră că principalele riscuri atunci când conduc pe timp de iarna sunt viteza prea mare, drumurile înghețate și distanța insuficientă de mașina din față, potrivit unui studiu realizat de Nokian.
Miercuri, 22 Ianuarie 2020 | Intern

Studiu: 42% dintre români și-ar cumpăra o mașină electrică, dar 75% susțin că prețurile sunt prea mari

42% dintre români susțin că următoarea lor mașina va fi electrică, însă 75% afirmă că prețurile sunt prea mari, iar aproape jumătate că numărul de stații de încărcare este insuficient, potrivit unui studiu realizat de Ipsos.
Luni, 16 Decembrie 2019 | Intern

Studiu: 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar de câteva ori pe an

90% dintre pietonii români au recunoscut că traversează neregulamentar de câteva ori pe an, iar jumătate dintre ei susțin că procedează în acest fel pentru că trecerile de pietoni sunt poziționate prea departe.
Miercuri, 25 Septembrie 2019 | Masini autonome

Audi a realizat un studiu despre percepția asupra mașinilor autonome: tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii, cei mai mari fani ai tehnologiei

Un studiu realizat de Audi a scos în evidență că tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii sunt cei mai entuziasmați de dezvoltarea mașinilor autonome. Totuși, doar 8% dintre participanți afirmă că pot explica ce înseamnă o mașină autonomă.
Vineri, 13 Septembrie 2019 | Industrie

Studiu: producătorii auto vor fi obligaţi să-şi diminueze costurile în următorii 10 ani, iar automatizarea va crește în fabrici

Producătorii auto vor fi obligaţi în următorii 10 ani să-şi diminueze costurile, deoarece cheltuielile cu cercetarea şi dezvoltarea le reduc drastic profiturile potenţiale. În plus, rolul roboticii şi al automatizărilor în fabrici va crește exponenţial, potrivit unui studiu realizat de PwC.
Miercuri, 11 Septembrie 2019 | Intern

Studiu: 36% dintre români vor să cumpere o mașină electrică, dar prețul îi descurajează pe aproape jumătate dintre ei

Românii sunt europenii cu cel mai mare grad de interes pentru achiziția mașinilor electrice (36%), însă aproape jumătate dintre ei susțin că prețul este principalul obstacol în cumpărarea unui vehicul cu emisii zero, potrivit unui studiu realizat de E.ON și Kantar.
Luni, 26 August 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă

Un studiu realizat de compania de asigurări AXA arată că mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă din cauza faptului că șoferii nu se adaptează la accelerația mai rapidă a acestora.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Audi, Toyota, Porsche, Nissan, Citroen, Honda, Hyundai
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru