Studiu

Luni, 23 Martie 2020 | Siguranta

Studiu: șoferii care folosesc Android Auto și Apple CarPlay au timpi de reacție mai slabi decât cei care scriu SMS-uri sau au consumat alcool

Șoferii care folosesc sistemele de infotainment Android Auto și Apple CarPlay prin comenzi vocale sau ecrane touch au timpi de reacție semnificativ mai slabi decât cei care scriu SMS-uri sau au consumat alcool.
Joi, 06 Februarie 2020 | General

Studiu despre riscurile de a conduce pe timp de iarnă: șoferii se tem cel mai mult de viteză, drumuri înghețate și distanța față de mașina din față

Șoferii europeni consideră că principalele riscuri atunci când conduc pe timp de iarna sunt viteza prea mare, drumurile înghețate și distanța insuficientă de mașina din față, potrivit unui studiu realizat de Nokian.
Miercuri, 22 Ianuarie 2020 | Intern

Studiu: 42% dintre români și-ar cumpăra o mașină electrică, dar 75% susțin că prețurile sunt prea mari

42% dintre români susțin că următoarea lor mașina va fi electrică, însă 75% afirmă că prețurile sunt prea mari, iar aproape jumătate că numărul de stații de încărcare este insuficient, potrivit unui studiu realizat de Ipsos.
Luni, 16 Decembrie 2019 | Intern

Studiu: 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar de câteva ori pe an

90% dintre pietonii români au recunoscut că traversează neregulamentar de câteva ori pe an, iar jumătate dintre ei susțin că procedează în acest fel pentru că trecerile de pietoni sunt poziționate prea departe.
Miercuri, 25 Septembrie 2019 | Masini autonome

Audi a realizat un studiu despre percepția asupra mașinilor autonome: tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii, cei mai mari fani ai tehnologiei

Un studiu realizat de Audi a scos în evidență că tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii sunt cei mai entuziasmați de dezvoltarea mașinilor autonome. Totuși, doar 8% dintre participanți afirmă că pot explica ce înseamnă o mașină autonomă.
Vineri, 13 Septembrie 2019 | Industrie

Studiu: producătorii auto vor fi obligaţi să-şi diminueze costurile în următorii 10 ani, iar automatizarea va crește în fabrici

Producătorii auto vor fi obligaţi în următorii 10 ani să-şi diminueze costurile, deoarece cheltuielile cu cercetarea şi dezvoltarea le reduc drastic profiturile potenţiale. În plus, rolul roboticii şi al automatizărilor în fabrici va crește exponenţial, potrivit unui studiu realizat de PwC.
Miercuri, 11 Septembrie 2019 | Intern

Studiu: 36% dintre români vor să cumpere o mașină electrică, dar prețul îi descurajează pe aproape jumătate dintre ei

Românii sunt europenii cu cel mai mare grad de interes pentru achiziția mașinilor electrice (36%), însă aproape jumătate dintre ei susțin că prețul este principalul obstacol în cumpărarea unui vehicul cu emisii zero, potrivit unui studiu realizat de E.ON și Kantar.
Luni, 26 August 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă

Un studiu realizat de compania de asigurări AXA arată că mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă din cauza faptului că șoferii nu se adaptează la accelerația mai rapidă a acestora.
Miercuri, 07 August 2019 | General

Studiu: Serviciile de ride-hailing precum Uber sau Bolt contribuie la creșterea traficului în centrul marilor orașe

Serviciile de ride-hailing precum Uber sau Bolt au o influență majoră la creșterea traficului din centrul marilor orașe, contrar estimărilor că acestea descongestionează traficul, potrivit unui studiu.
Marti, 04 Iunie 2019 | Intern

Studiu: 30% dintre mașinile rulate cumpărate în România, în primele 5 luni, aveau kilometrajul dat înapoi: clienții cu buget sub 10.000 euro au șanse mai mari să fie înșelați

Aproape 30% dintre mașinile second-hand cumpărate în România, în primele 5 luni din 2019, aveau kilometrajul dat înapoi, potrivit unui studiu realizat de o platformă online. Cei mai expuși înșelătoriilor sunt clienții care au un buget mai mic de 10.000 de euro pentru achiziția unei mașini rulate.
Sambata, 20 Aprilie 2019 | Industrie

Studiu european: 54% dintre șoferi spun că neatenția la volan este principala cauză pentru accidentele mortale: 24% dintre ei scriu SMS-uri la volan

Șoferii europeni spun că neatenția la volan este principala cauză pentru producerea accidentelor rutiere mortale. Cei mai mulți conducători auto spun că “stăpânesc arta șofatului” și nu se gândesc la pericole. Aproape toți participanții la trafic sunt de părere că este periculos să scrie SMS-uri la volan, însă 24% dintre ei fac acest lucru.
Luni, 25 Martie 2019 | Intern

Studiu: Jumătate dintre români preferă să călătorească în localitate cu mașina, doar 5% aleg să meargă pe bicicletă

Peste 50% dintre români călătoresc în localitate cu mașina personală, iar 32% preferă transportul în comun. Doar 5.3% dintre respondenți folosesc bicicleta.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 26 Februarie 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: 50% dintre firmele mici estimează că flotele auto vor avea doar mașini electrice în cel mult 10 ani

Peste 60% dintre firmele mici (<50 angajați) estimează că flotele lor auto vor avea doar mașini electrice în cel mult 20 de ani, în timp ce jumătate dintre ele spun că acest lucru se va întâmpla în doar 10 ani, potrivit unui studiu realizat la cererea Renault-Nissan-Mitsubishi.
Miercuri, 23 Ianuarie 2019 | Masini electrice si hibride

Analiștii estimează o “supraofertă” de 14 milioane de mașini electrice: “Producția va depăși cererea clienților până în 2030”

Peste 21 de milioane de mașini electrice vor fi vândute la nivel global în următorii 10 ani, potrivit unui nou studiu de piață. Analiștii estimează că, până în 2030, producția va depăși cererea și vom avea o “supraofertă” de 14 milioane de electrice la nivel global.
Luni, 07 Ianuarie 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: doar 5% din posesorii de mașini electrice ar mai reveni vreodată la diesel sau benzină

Doar 5% din posesorii de mașini electrice s-ar mai întoarce vreodată la mașinile diesel sau pe benzină, se arată într-un studiu realizat în Marea Britanie. Mai mult de jumătate din britanicii care nu dețin un vehicul electric au intenția să achiziționeze unul până în 2020.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Intern

Ce îi deranjează pe șoferii români în trafic: nesemnalizarea la schimbarea direcției, viteza excesivă și folosirea telefonului

Șoferii români sunt deranjați că ceilalți participanți la trafic nu semnalizează schimbarea direcției de mers, conduc cu viteza excesivă și utilizează telefonul mobil, potrivit unui studiu.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Intern

Comportamentul românilor în trafic: 13% dintre șoferi nu poartă centura de siguranță, iar 9% au condus după ce au consumat alcool

13% dintre șoferii din România au recunoscut că nu poartă aproape niciodată centura de siguranță, în timp ce 9% au admis că au condus ocazional sub influența băuturilor alcoolice, potrivit unui studiu realizat de Poliția Română.
Joi, 18 Octombrie 2018 | Tehnologie

Studiu: 71% dintre șoferi cred că pot cumpăra mașini autonome. Doar 51% au spus că sunt răspunzători în cazul unui accident realizat din "vina" sistemelor de asistență

Un studiu realizat în luna octombrie a scos la iveală faptul că 71% dintre șoferi cred că pot cumpăra în acest moment un vehicul complet autonom. Mai mult decât atât, peste o treime dintre șoferi au spus că sunt dispuși să încalce legea în cazul în care sistemele avansate de asistență sunt active.
Vineri, 28 Septembrie 2018 | Industrie

Studiu Mercedes: “Transportatorii pierd 37 de zile pe an din cauza traficului intens”

Un studiu realizat de divizia de vehicule comerciale Mercedes-Benz arată că transportatorii pierd mai mult de o lună pe an din timpul efectiv de lucru, ca urmare a traficului intens. Mai exact, șoferii din această industrie stau până la 37 de zile în trafic, în fiecare an, se arată într-un sondaj făcut în Marea Britanie.
Joi, 30 August 2018 | Intern

Studiu Shell: în România există 6 tipuri de conducători auto. Predomină "șoferii competenți" și doar 7% sunt agresivi și conduc riscant

Un amplu studiu realizat de Shell și Kantar a evidențiat că un sfert dintre șoferii din România sunt competenți la volan, în timp ce numai 7% sunt agresivi și apelează la manevre riscante.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Audi, Toyota, Porsche, Nissan, Citroen, Hyundai, Honda
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru