STUDIU: Mașinile second-hand s-au scumpit cu circa 20% în Europa, în ultimele 12 luni

de Alexandru Monenciu
Joi, 09.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu realizat de AutoScout24, prețurile mașinilor second-hand au crescut cu circa 20% în Europa, în ultimele 12 luni. O electrică la mâna a doua a ajuns să coste cu 9% mai mult.

Industria auto a fost grav afectată de pandemie, mai ales anul trecut. Ca și cum nu era de ajuns, în 2021 a fost rândul crizei mondiale de semiconductori să încetinească producția de mașini noi.

În consecință, timpii de așteptare pentru o mașină nouă au crescut, astfel că foarte mulți clienți s-au îndreptat către piața de mașini second-hand. Acest lucru a făcut ca prețul unei mașini la mâna a doua să crească peste tot în lume, iar oferta să fie tot mai slabă.

Spre exemplu, potrivit unui studiu, mașinile second-hand s-au scumpit cu aproape 20%, în Europa, în ultimele 12 luni. Concret, în noiembrie 2021, clienții au plătit în medie cu 3.726 de euro mai mult, pentru o mașină la mâna a doua, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Același studiu arată că prețul mediu al unei mașini electrice second-hand a ajuns la 33.243 de euro, o creștere de 9%. Hibridele s-au scumpit și ele cu 5 procente (35.279 euro), iar mașinile pe benzină au ajuns să coste și ele cu 9% mai mult (20.405 euro).

Prețul unei mașini diesel va crește și el cu 8% până la finalul anului.

În tot acest timp, mașinile alimentate cu gaz natural s-au ieftinit cu 20%, arată studiul.

Mașinile second-hand de segment mediu s-au scumpit cel mai mult, cu 14%. Prețurile mașinilor de clasă mică au crescut și ele cu 12%, iar modelele încadrate la categoria de lux costă cu 10% mai mult. Și prețul unui SUV este cu 8% mai mare.

via Carscoops

Comentarii (3)

 • Edikkk
  O anomalie a pieţii dar ăsta este efectul cerere - oferă

  Totuşi nu este că maşinile SH a brusc 20% mai puţini km sau ani de folosire
  6 17
 • Daca ai luat second anul trecut te-ai plimbat cu ea un an pe gratis, ba poate ai facut si ceva profit :))

  E de investit in criptomonede, imobiliare si masini la mana a doua
  2 10
 • @13:12... eu as recomanda și telefoanele nokia 1100
  9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru