Studiu

Luni, 11 Martie | Masini electrice si hibride

STUDIU: Mașinile electrice vor avea costuri de producție mai mici decât cele cu motoare termice până în 2027

Potrivit unui studiu nou, costurile de producție ale mașinilor electrice ar urma să fie mai mici decât ale vehiculelor cu motoare termice până în 2027. În schimb, costurile de reparație vor crește, iar numărul producătorilor mici va scădea.
Luni, 29 Ianuarie | Industrie

UE ar putea limita și mai mult dimensiunile mașinilor vândute în Europa

Potrivit unui studiu recent, lățimea mașinilor noi, comercializate în Europa, este tot mai mare, ceea ce naște o serie de probleme, inclusiv în ceea ce privește siguranța pietonilor și bicicliștilor. În acest sens, s-ar putea modifica legislația care să limiteze și mai mult dimensiunile unei mașini.
Luni, 18 Decembrie 2023 | Economic

STUDIU: Peste 88 de milioane de mașini vor fi vândute la nivel global în 2024

Specialiștii în vânzările de automobile preconizează că pe parcursul anului viitor vor fi vândute în total peste 88 de milioane de mașini la nivel global. Acest fenomen ar urma să aibă loc în ciuda unei scăderi a producției globale de mașini, preconizată tot pentru 2024.
Luni, 20 Noiembrie 2023 | Industrie

STUDIU: Australia, Rusia, Turcia, Africa de Sud și India ar putea ajunge "gropi de gunoi" pentru mașinile poluante

Potrivit unui studiu recent, Australia, Rusia, Turcia, Africa de Sud și India ar putea ajunge "gropi de gunoi" pentru mașinile poluante.
Luni, 13 Noiembrie 2023 | Masini electrice si hibride

STUDIU: Mașinile electrice parcurg mai puțini km anual față de mașinile termice

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea George Washington din SUA, mașinile cu zero emisii parcurg, în medie, cu 7.205 kilometri mai puțin anual, comparativ cu un automobil cu motor termic.
Duminica, 10 Septembrie 2023 | Industrie

Mașini electrice: Costuri ridicate și timpi de așteptare mai mari în service, comparativ cu termicele

Potrivit celor mai recente date, proprietarii de mașini cu zero emisii sunt nevoiți să plătească mai mult și să aștepte mai mult pentru ca mașina lor să fie reparată, comparativ cu proprietarii de mașini termice.
Vineri, 04 August 2023 | Masini electrice si hibride

SUA: Încărcarea unei electrice, mai scumpă decât alimentarea unei termice

Un studiu realizat recent arată că, în Statele Unite ale Americii, încărcarea unei mașini cu zero emisii este mai scumpă decât alimentarea unui vehicul echipat cu motor pe benzină.
Sambata, 15 Iulie 2023 | Industrie

STUDIU: Criza mondială de semiconductori, aproape de sfârșit

Potrivit unui studiu nou, realizat de o companie americană, criza mondială de semiconductori este pe cale să ia sfârșit. Cu toate acestea, noul studiu relevă că nivelul de producție de dinainte de pandemia de COVID-19 va fi egalat abia în 2028.
Joi, 13 Iulie 2023 | General

STUDIU: Care modele BMW își pierd valoarea rapid pe piața second-hand

Un studiu realizat de o platformă de verificare auto online relevă care modele BMW își pierd valoarea rapid pe piața mașinilor second-hand. Modelele BMW care își pierd cel mai rapid din valoare sunt cele de clasă medie și de lux.
Marti, 13 Iunie 2023 | General

STUDIU: Peste două treimi dintre șoferii din Germania vor limite de viteză pe toate autostrăzile

Potrivit unui studiu realizat recent, peste două treimi dintre șoferii germani sunt în favoarea impunerii unei limite de viteză pe întreaga rețea de autostrăzi din această țară. Este posibil ca în viitorul apropiat, celebrele segmente Autobahn fără limite de viteză să dispară.
Miercuri, 24 Mai 2023 | Intern

România, a doua țară din lume cu cele mai aglomerate drumuri

Potrivit unui nou studiu, România este a doua țară din lume cu cele mai aglomerate drumuri. Pe primul loc în acest clasament se poziționează Peru, iar pe 3 Israel.
Miercuri, 17 Mai 2023 | Industrie

STUDIU: Doar 45% dintre români verifică istoricul unei mașini înainte de a o cumpăra

Potrivit unui studiu realizat de o platformă bine cunoscută în România, doar 45% dintre români știu ce este un VIN și au verificat istoricul unei mașini second-hand înainte de o cumpăra.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 08 Mai 2023 | Industrie

Peugeot, cea mai iubită marcă auto în Franța pentru al cincilea an consecutiv

Potrivit unui studiu recent, Peugeot este cea mai iubită marcă auto în Franța, pentru al cincilea an consecutiv. Podiumul este completat de Mercedes-Benz și Audi.
Luni, 24 Aprilie 2023 | Industrie

STUDIU: Doar 4 din 10 americani ar face trecerea la o mașină electrică

Un nou studiu arată că doar 4 din 10 americani ar face trecerea la o mașină electrică. Motivul cel mai invocat a fost costul unei asemenea mașini.
Luni, 24 Aprilie 2023 | Siguranta

Tesla, în topul mărcilor cu cele mai multe modele rechemate în service

Potrivit unui studiu nou realizat de o companie americană, Tesla ocupă primul loc în clasamentul mărcilor cu cele mai multe modele rechemate în service, în ultimii 9 ani. Cel mai rechemat model este Tesla Model Y, urmat de către Porsche Panamera și apoi de restul gamei Tesla.
Miercuri, 29 Martie 2023 | General

STUDIU: În Europa, și mașinile electrice second-hand au kilometraje false

Un nou studiu realizat de o platformă de verificări auto online arată că și mașinile electrice la mâna a doua pot avea kilometrajul falsificat. În Europa, fiecare a 7-a mașină electrică second-hand are kilometrajul fraudat.
Duminica, 12 Martie 2023 | Industrie

STUDIU: Vânzările de mașini termice nu se mai întorc la nivelurile de dinaintea pandemiei

Potrivit unei analize, realizate de Bloomberg, vânzările de mașini termice au atins un vârf istoric în 2017. Totodată, studiul mai arată că vânzările de termice se vor mai întoarce niciodată la nivelurile de dinaintea pandemiei.
Vineri, 10 Martie 2023 | Industrie

STUDIU: 60% din experții auto spun că tranziția către mașini electrice este nerealistă

Potrivit unui studiu nou, aproape 60% dintre experții din interiorul industriei auto spun că obiectivele impuse pentru tranziția către mașini electrice în următorii ani nu sunt realizabile. Cei mai mulți sunt de părere că lipsa de materii prime, problemele cu aprovizionarea bateriilor și lipsa de infrastructură vor întârzia această tranziție.
Vineri, 03 Martie 2023 | Siguranta

STUDIU: 68% dintre șoferii americani spun că le este frică de mașinile autonome

Potrivit unui studiu nou realizat de Asociația Americană de Automobile, 68% dintre șoferii americani spun că le este frică de mașinile autonome. Același studiu mai arată că numai sub 10% dintre aceștia au încredere în mașinile care se conduc singure.
Luni, 20 Februarie 2023 | Intern

EXCLUSIV: Cele mai fraudate mașini second-hand din România, în 2022

Un studiu recent ne dezvăluie care au fost cele mai fraudate mașini second-hand din România, în 2022. Primele două poziții sunt ocupate de modele Audi, iar pe ultima treaptă a podiumului regăsim Opel Insignia.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Audi, Toyota, Porsche, Nissan, Citroen, Hyundai, Honda
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru