Studiu

Joi, 30 August 2018 | Intern

Studiu Shell: în România există 6 tipuri de conducători auto. Predomină "șoferii competenți" și doar 7% sunt agresivi și conduc riscant

Un amplu studiu realizat de Shell și Kantar a evidențiat că un sfert dintre șoferii din România sunt competenți la volan, în timp ce numai 7% sunt agresivi și apelează la manevre riscante.
Joi, 09 August 2018 | Masini electrice si hibride

Studiu: numărul mașinilor electrice va crește de 100 de ori în 20 de ani. 300 de milioane de unități în 2040

Un nou studiu despre evoluția pieței mașinilor electrice arată că numărul acestora ar urma să crească de 100 de ori în următorii 20 de ani. Astfel, potrivit GlobalData, în 2040 vom avea 300 de milioane de mașini electrice pe drumurile publice din întreaga lume.
Miercuri, 08 August 2018 | Economic

Studiu: Ferrari are profit de 69.000 de euro pe fiecare mașină vândută. Porsche, cu 17.000 de euro, profit dublu față de Mercedes, BMW și Audi

Un studiu realizat în Germania arată că Ferrari a obținut un profit de 69.000 de euro pe fiecare mașină vândută în primele 6 luni ale acestui an, fiind cel mai profitabil constructor de pe piață. Studiul mai arată că Porsche a avut profit dublu față de Mercedes, BMW și Audi, la fiecare unitate vândută, în timp ce Bentley a avut cele mai mari pierderi.
Marti, 07 August 2018 | Industrie

Studiu: “Producătorii auto riscă amenzi totale de 14 miliarde de euro din partea UE dacă nu respectă țintele de emisii până în 2020”

Producătorii auto din Europa riscă să plătească amenzi totale în valoare de 14 miliarde de euro către UE dacă nu vor respecta țintele mai dure privind reducerea emisiilor până în 2020, potrivit unui studiu realizat de analiștii de la IHS Markit.
Luni, 23 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Studiu: China va domina piața mașinilor electrice, cu peste 50% din vânzări până în 2035. Europa va avea o cotă de aproape 20%

China va domina vânzările de pe piața mașinilor electrice, cu mai mult de jumătate din volumul total până în anul 2035, potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanță. Cu 6.4 milioane de mașini electrice vândute anual până atunci, chinezii ar urma să dețină 57% dn piață, în timp ce Europa ar urma să aibă o cotă de aproape 20%.
Miercuri, 16 Mai 2018 | Masini electrice si hibride

Cercetătorii britanici lovesc din nou: “Mașinile electrice reduc stresul șoferilor și au beneficii asupra sănătății”

Un studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit că șoferii care conduc mașini electrice sunt mai puțin stresați decât restul participanților la trafic. Cercetătorii britanici susțin că șoferii sunt mai concentrați, mai calmi și mai fericiți atunci când conduc o mașină electrică.
Joi, 15 Martie 2018 | Industrie

Studiu: “Interzicerea motoarelor diesel în Germania va lovi direct piața mașinilor second-hand”

Interzicerea motoarelor diesel în orașele din Germania va lovi direct piața mașinilor second-hand, iar stocul acestora va crește, potrivit unui studiu realizat de agenția de rating Moody’s.
Marti, 13 Martie 2018 | Industrie

Toyota, Subaru și Honda au cei mai fideli clienți din lume: Lexus, Audi și Land Rover sunt brandurile premium cu loialitatea cea mai mare

Un studiu publicat recent arată că Toyota, Subaru și Honda sunt brandurile auto cu cel mai mare grad de fidelitate din partea clienților. În ceea ce privește segmentul premium, clienții cei mai loiali revin celor de la Lexus, Audi și Land Rover.
Joi, 08 Martie 2018 | Industrie

Sunteți gata de schimbări majore în lumea auto? Studiu PwC: "În 2030, 55% dintre mașini vor fi electrice, car sharing-ul va fi la ordinea zilei, iar taxiurile-robot vor intra pe piață"

Prognozele legate de viitorul industriei auto sunt dificl de realizat în contextul unei industrii auto marcată de tehnologii foarte dinamice, însă PwC încearcă să ne ofere câteva idei care demonstrează schimbările majore ale industriei.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Studiu de piață: peste 10% dintre șoferii români nu au mers cu mașina la o verificare în service de peste un an

Peste 10% dintre șoferii din România nu și-au verificat mașinile la service de peste un an, 1.6% dintre ei și-o repară singuri, iar 2% aleg întotdeauna cele mai ieftine piese de schimb, potrivit un studiu de piață.
Luni, 05 Februarie 2018 | Intern

Strategie de mobilitate urbană: serviciile de car sharing ar putea reduce traficul din București cu 25%

Serviciile de car sharing ar reduce traficul din București cu 25%, condiţia fiind ca autorităţile locale să includă acest tip de servicii în strategii integrate de mobilitate urbană, pe modelul metropolelor europene, potrivit unui studiu citat de agenția Agerpres.
Luni, 30 Octombrie 2017 | Masini electrice si hibride

Creștere a pieței cu 155%: aproape 3 milioane de mașini hibride ar urma să fie vândute la nivel global în următorii 5 ani

Aproape 3 milioane de mașini hibride ar urma să fie vândute în următorii 5 ani, la nivel global, potrivit unui studiu publicat recent.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 24 Octombrie 2017 | Industrie

Raport: “Unele mașini hibride consumă de patru ori mai mult combustibil decât indică producătorii”

Autovehiculele de tip hibrid, considerate “prietenoase cu mediul”, produc de patru ori mai mult dioxid de carbon (CO2) în comparație cu specificațiile producătorilor, se arată într-un raport australian.
Luni, 23 Octombrie 2017 | Intern

Studiu: Peste 60% dintre români vor să-și cumpere o mașină electrică, dar nu mai devreme de trei ani

Prețul ridicat este motivul pentru care o treime dintre români nu ar cumpăra o mașină electrică, iar 61% dintre ei se gândesc să facă o astfel de achiziție, dar nu mai devreme de trei ani, arată un studiu efectuat de compania de market research 4Service Group.
Luni, 17 Iulie 2017 | Masini electrice si hibride

Tot mai mulți șoferi își doresc mașini electrice: un studiu a arătat că 40% dintre ei vor un automobil cu zero emisii în maxim cinci ani

Un studiu recent, desfășurat în 52 de țări, a arătat că 40% dintre șoferi își doresc o mașină electrică în următorii cinci ani.
Miercuri, 07 Iunie 2017 | General

Studiu: 29 de ore pierdute pe an din pricina sistemelor de navigație

2.000 de șoferi au luat parte la un studiu cu privire la sistemele de navigație. 31% dintre respondenți spun că se ceartă serios cu vocea din spatele tehnologiei.
Miercuri, 26 Octombrie 2016 | Industrie

Unii cu investiţiile, alţii cu studiile: Bulgaria şi România sunt cele mai atractive ţări pentru industria auto

Bulgaria şi România ocupă primele două locuri într-un studiu realizat de vecinii de la sud de Dunăre care analizează cele mai atractive ţări pentru industria auto, deşi Polonia şi Ungaria au obţinut investiţii majore în ultimele luni.
Miercuri, 17 August 2016 | Masini electrice si hibride

Benzina nu moare: un studiu american arată că mașinile electrice acoperă doar 87% din nevoile anuale ale unui șofer

Maşinile electrice ale viitorului vor asigura nevoile şoferilor în 87% dintre zilele anului, însă pentru anumite activităţi oamenii vor apela la servicii de ride-sharing cu maşini cu motoare termice.
Miercuri, 27 Iulie 2016 | Siguranta

Prezenţa copiilor în maşină nu ne face mai prudenţi la volan: 9 părinţi din 10 nu renunţă la comportamentul periculos

Părinţii continuă să efectueze manevre riscante la volan chiar şi atunci când pe bancheta din spate se află copii, potrivit unui studiu realizat în Franţa.
Marti, 24 Mai 2016 | Masini autonome

Pentru cine se fac maşinile autonome? Doar 16% dintre şoferi vor să cumpere una, jumătate nu vor funcţii autonome

Doar 16% dintre şoferi sunt interesaţi să cumpere o maşină autonome, în timp ce aproape jumătate nu vor să beneficieze de niciun fel de tehnologie care să uşureze condusul.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Audi, Toyota, Porsche, Nissan, Citroen, Hyundai, Honda
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru