Studiu: Peste jumătate dintre europeni vor amâna cumpărarea unei mașini noi

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 15.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
52% dintre europeni vor amâna achiziționarea unei mașini noi ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, 72% dintre europeni consideră că deținerea unei mașini este valoroasă în această perioadă.

Vânzările de mașini au scăzut puternic în Europa începând din luna martie ca urmare a restricțiilor de circulație impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, iar constructorii auto anticipează că piețele vor avea nevoie de timp pentru a reveni la cifrele de anul trecut.

Acest lucru este demonstrat și de un studiu realizat de compania de servicii de audit Deloitte, care arată că europenii sunt acum mult mai precauți în privința achizițiilor valoroase.

Astfel, 52% dintre europeni intenționează să amâne cumpărarea unei mașini noi. Cei mai precauți în această privință sunt polonezii (68%), irlandezii (61%) și spaniolii (60%), în timp ce la polul opus se află olandezii (32%).

Acești europeni vor folosi mai mult timp mașinile actuale, însă pe de altă parte vor reduce și investițiile în întreținerea lor. De exemplu, peste 25% dintre spanioli, italieni, britanici și irlandezi vor amâna vizitele periodice la service, iar 8% intenționează să reducă cheltuielile cu carburantul.

Cu toate acestea, 72% dintre europeni consideră că deținerea unei mașini este valoroasă în contextul actual. Această percepție are efecte puternice și asupra serviciilor de mobilitate din marile orașe, întrucât 54% dintre europeni au limitat utilizarea transportului public, iar 45% au folosit mai puțin serviciile de ride-hailing precum Uber sau Bolt.

Studiul a fost realizat în luna iunie pe un eșantion de 18.000 de persoane din 18 țări, dintre care 9 din Europa: Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia și Spania.

Via Deloitte

Comentarii (2)

  • Iar restul de 48% isi vor cumpara o electrica pana la sfarsitul anului.
    9 4
  • Dragos
    @dan_grc
    Chiar 2 , pentru cazul in care una se murdareste de praf.
    Oamenii nu au siguranta zilei de maine si tie iti arde de electrice.

    Poate peste vreo 5-10 ani cand vor ajunge cu o autonomie decenta de 600+km reali si la un pret de maxim 20.000-25.000 cu optionale foarte bune.

    Va fi foarte amuzant dupa , insa , cand vor fi doar masini electrice.
    Prin Norvegia am vazut la Bjorn pe youtube ca trebuie sa stai ceva sa astepti sa se elibereze o statie de incarcare.
    Deci ajungi cu range aproape 0 si stai 1-2 ore sa poti incepe incarcarea de 1 ora.... superb.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru