Studiu: doar 5% din posesorii de mașini electrice ar mai reveni vreodată la diesel sau benzină

de Paul Cosma
Luni, 07.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doar 5% din posesorii de mașini electrice s-ar mai întoarce vreodată la mașinile diesel sau pe benzină, se arată într-un studiu realizat în Marea Britanie. Mai mult de jumătate din britanicii care nu dețin un vehicul electric au intenția să achiziționeze unul până în 2020.

Creșterea interesului pentru mașinile electrice și hibride este evidentă, iar analiștii și constructorii estimează că vânzările de mașini “tradiționale” vor continua să scadă în anii ce urmează.

Un nou studiu privind comportamentul consumatorilor arată, în proporție covârșitoare, că posesorii de mașini electrice nu s-ar mai întoarce vreodată la diesel sau benzină. Doar 5% dintre aceștia iau în calcul această variantă.

Studiul a fost făcut în Marea Britanie și a strâns informații de la peste 7.700 de respondenți. Studiul mai arată că peste jumătate (57%) dintre cei care nu au o mașină electrică vor să cumpere una până în 2020.

Potrivit sondajului, 87% dintre britanici ar putea să aleagă un alt brand față de cel preferat, în cazul achiziției unei mașini electrice.

Principalul factor care stă în calea cumpărării unui vehicul electric este legat de costul de achiziție și întreținere.

Comentarii (11)

  • procentul ar fi inversat....daca ar fi avut si ei inexorabilul lor....
    9 5
  • Sa i se faca mica, celor care mint!
    8 5
  • xxx, li se face, că stau în frig să li se facă autonomia maximă :)
    10 9
  • Le zic eu unora pe aici... Strugurii sunt acrii rău nu?
    7 6
  • Ali electricul
    @demin2609
    nu strugurii, ci aspiratoarele...
    si mai ales scumpe.
    3 1
  • @Kap , electrica e deja calda dimineata, tie rabla nici nu porneste de inghetata ce e...
    7 5
  • Cei 5% sunt retarzi :))
    Cum sa te intorci la fumigena diesel dupa ce conduci electrica ???
    Sau astia nu stiu sa conduca, or fi posesori de BMW i3 :))
    6 1
  • Edikkk
    Studiul este foarte elocvent şi nu este singurul care arată acelaşi lucru !!
    2 2
  • E caldă cât rămâne la priză, altfel se târăște s-ajungă la următoarea, în alt oraș.
    Cred c-ar fi fost o plăcere acum la temperaturi negative un drum întors de la munte prin infernul de pe DN1 pe care să facă electrocarul premium economie: ce scutea neținând motorul pornit risipea pe climatizare :)
    Vă-nghețau strugurii ăia nemaivăzuți, invidiaților :)))
    4 7
  • inexorabil
    (vid)ianu, mă crezi sau nu, există persoane care mi-ar putea vorbi ore ȋntregi despre “electrice”, iar eu le-aș asculta cu drag, fără să mă plictisesc și fără să mă enervez! Chiar dacă ar conștientiza că subiectul nu-mi poate trezi, ȋn vecii vecilor, niciun interes practic. Dar știi de ce aceia ar izbuti să-mi capteze atenția? Fiindcă și-ar “impregna” pledoaria cu două “esențe” ce mi se par insesizabile ȋn al tău modus operandi: caracter și har (ȋn această ordine).

    Până una alta (adică până la conturarea totalitarismului global electro-transumanist), ȋn timp ce te lingi pe degete savurând un aliment sau altul, să nu uiți câte noxe trimit ȋn atmosferă toate autovehiculele “clasice” care fac posibilă așezarea acelor bunătăți pe rafturile magazinelor și pe mesele localurilor și ȋncă de ani și ani se ȋntâmplă așa și se va mai tot ȋntâmpla…Când ȋnsă rolurile se vor inversa, recte când transporturile vor fi eminamente asigurate de “electrice” și dacă voi trăi atunci, ȋmi voi ridica spăsit mâinile.
    3 7
  • Matrixuleeee , unde esti? Nu te-am mai vazut cu comentarii de vreo doua luni. Intre timp am platit avansul la smartulet. Soseste la inceputul lunii martie. Vreau sa mai aflu detalii despre comportamentul smartuletului tau.Pa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru