Masini electrice

Duminica, 10 Septembrie | Industrie

Mașini electrice: Costuri ridicate și timpi de așteptare mai mari în service, comparativ cu termicele

Potrivit celor mai recente date, proprietarii de mașini cu zero emisii sunt nevoiți să plătească mai mult și să aștepte mai mult pentru ca mașina lor să fie reparată, comparativ cu proprietarii de mașini termice.
Luni, 10 Iulie | Intern

Piața auto din România: crește interesul pentru mașinile electrificate, scade pentru diesel

Potrivit celui mai nou raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), în primele șase luni ale anului interesul românilor pentru mașinile electrificate a crescut și a scăzut cel pentru mașinile echipate cu motoare diesel.
Duminica, 02 Iulie | Industrie

Germania: încă 900 de milioane de euro subvenție pentru stații de încărcare electrice

Planurile Germaniei de a avea 15 milioane de vehicule electrice pe drumuri până în 2030 au nevoie de investiții serioase în infrastructură. În acest sens, cea mai mare piață auto din Europa va oferi 900 de milioane de euro sub formă de subvenții pentru construirea de stații de încărcare auto.
Joi, 22 Iunie | Industrie

Toyota, pregătită să vândă numai mașini electrice în Europa, din 2035

Potrivit unui oficial al mărcii japoneze, Toyota este pregătită să vândă numai modele electrice pe Bătrânul Continent începând din 2035. Constructorul nipon nu susține implementarea viitoarelor norme de poluare Euro 7.
Sambata, 10 Iunie | Masini electrice si hibride

Volvo: Nu vom mai comercializa nicio mașină care nu este pur electrică după 2030

Potrivit directorului comercial Volvo, toate modelele comercializate după 2030 vor fi pur electrice. Constructorul suedez nu vrea să facă nicio concesie.
Vineri, 19 Mai | Industrie

Toyota: Dacă forțăm achiziția electricelor, oamenii vor păstra cât mai mult termicele

Șeful Institutului de Cercetare Toyota, Gill Pratt, este de părere că dacă oamenii sunt forțați să cumpere mașini cu zero emisii, aceștia vor păstra cât mai mult mașinile cu motoare termice.
Luni, 08 Mai | Industrie

Suedia deschide prima autostradă electrificată în 2025. Mașinile electrice se vor încărca din mers

În premieră mondială, Suedia va deschide primul tronson de drum electrificat în 2025. Astfel, mașinile cu zero emisii se vor încărca din mers.
Luni, 24 Aprilie | Industrie

STUDIU: Doar 4 din 10 americani ar face trecerea la o mașină electrică

Un nou studiu arată că doar 4 din 10 americani ar face trecerea la o mașină electrică. Motivul cel mai invocat a fost costul unei asemenea mașini.
Vineri, 21 Aprilie | Industrie

Tesla Model Y, cea mai vândută mașină în Europa în primul trimestru din 2023

Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină în Europa, în primul trimestru din 2023. Modelul cu zero emisii a întrecut Dacia Sandero și Volkswagen T-Roc.
Joi, 16 Martie | Economic

Tesla a dominat vânzările europene de mașini electrificate în Europa, în ultimul trimestru din 2022

Potrivit datelor oficiale, Tesla a vândut cele mai multe mașini electrice în ultimul trimestru din 2022, în Europa. Constructorul american ocupă primele două locuri în clasamentul primilor 10. Tot aici apare și Dacia Spring.
Duminica, 12 Martie | Industrie

STUDIU: Vânzările de mașini termice nu se mai întorc la nivelurile de dinaintea pandemiei

Potrivit unei analize, realizate de Bloomberg, vânzările de mașini termice au atins un vârf istoric în 2017. Totodată, studiul mai arată că vânzările de termice se vor mai întoarce niciodată la nivelurile de dinaintea pandemiei.
Miercuri, 01 Martie | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 24 Februarie | Industrie

Toyota va construi mașini electrice în Statele Unite din 2025

Potrivit celor mai noi informații, constructorul japonez dorește să construiască mașini electrice în Statele Unite începând din vara lui 2025. Acest lucru face parte din noul plan al mărcii nipone de a se concentra mai mult pe o viitoare gamă de modele electrice.
Luni, 20 Februarie | General

Vicepremierul Italiei: tranziția către mașini electrice este o „sinucidere” și un „cadou” făcut Chinei

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei și ministrul transporturilor din această țară, a avut o replică dură cu privire la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice în Uniunea Europeană din 2035. El spune că această tranziție reprezintă o „sinucidere” și un „cadou pentru China.”
Miercuri, 08 Februarie | Industrie

Chinezii de la BYD vor să construiască o fabrică de mașini electrice în Europa

Compania chineză BYD, unul dintre cei mai mari constructori de automobile din țara asiatică, dorește să se extindă în Europa și să deschidă o fabrică nouă pe Bătrânul Continent. Anterior, constructorul chinez era în cărți pentru posibila preluare a unei uzine Ford din Germania.
Marti, 07 Februarie | Modele noi

Chinezii vor să-i ademenească pe europeni cu electrice noi: XPeng P7 și G9

Noile modele electrice XPeng P7 și G9, două modele venite din China, au ajuns în Europa. Cu aceste mașini, constructorul asiatic dorește să se impună serios în câteva dintre marile piețe auto de pe Bătrânul Continent.
Luni, 23 Ianuarie | Industrie

Audi a livrat 120.000 de mașini electrice în 2022: Q4 e-tron, cel mai popular

Constructorul din Ingolstadt a livrat aproape 120.000 de mașini cu zero emisii, la nivel global, în 2022. Modelul Q4 e-tron a fost cel mai popular.
Miercuri, 18 Ianuarie | Masini electrice si hibride

PREMIERĂ: Mașinile electrice au reprezentat 10% din vânzările de mașini noi la nivel mondial

Potrivit unor date furnizate de Wall Street Journal, mașinile electrice au reprezentat 10% din totalul de vânzări de mașini noi la nivel mondial, anul trecut. Aceasta reprezintă o premieră pentru industria auto, după ce au fost vândute aproape 8 milioane de astfel de vehicule pe plan global.
Marti, 17 Ianuarie | Industrie

Ford va dezvolta o platformă nouă pentru viitoarea generație de modele electrice

Potrivit unor informații noi, Ford ar urma să dezvolte o platformă nouă pentru viitoarea generație de modele electrice comercializate în Europa. În prezent, constructorul american are un parteneriat cu Volkswagen care prevede furnizarea platformei MEB pentru două modele electrice Ford.
Joi, 05 Ianuarie | Tehnologie

Noua invenție ZF: Centuri de siguranță încălzite, pentru mașinile electrice

Cei de la ZF au publicat primele informații despre așa numita Heat Belt, o centură de siguranță încălzită, destinată mașinilor electrice. Autonomia ar crește cu 15% la temperaturi scăzute cu ajutorul acestei tehnologii.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru