Masini electrice

Vineri, 22 Octombrie | Industrie

PREMIERĂ: Europenii au înmatriculat mai multe mașini hibrid decât diesel

Propulsoarele pe benzină și diesel au pierdut și mai mult teren în Europa, în perioada iulie - septembrie 2021. Pentru prima oară, motorizările hibrid le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană, din punct de vedere al numărului de mașini înmatriculate.
Miercuri, 20 Octombrie | Industrie

Xiaomi va lansa prima sa mașină: o electrică așteptată în 2024

Xiaomi va lansa, în 2024, prima sa mașină. Va fi, desigur, un vehicul cu zero emisii dezvoltat prin intermediul subsidiarei Xiaomi EV, înființată în urmă cu o lună.
Marti, 19 Octombrie | Industrie

Nissan Leaf se transformă în crossover. Schimbarea va avea loc în 2025

Potrivit șefului Nissan Europa, viitorul Nissan Leaf va fi un crossover cu zero emisii. Schimbarea este programată să aibă loc în 2025.
Miercuri, 06 Octombrie | Masini electrice si hibride

Elvețienii de la Piech au început testele cu viitorul model electric GT: peste 600 CP și 500 km autonomie

Start-up-ul elvețian Piech Automotive anunță că viitorul model sport, cu zero emisii, Piech GT a intrat în faza de testare. Versiunea finală urmează să fie lansată pe piață la jumătatea anului 2024.
Joi, 30 Septembrie | Industrie

Elvețienii de la ABB lansează cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice

Cel mai nou produs al companiei elvețiene ABB a fost numit Terra 360 și este descris ca fiind cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice. Aceasta are o putere maximă de 360 kW și poate încărca simultan 4 vehicule cu zero emisii.
Marti, 28 Septembrie | Masini electrice si hibride

Polestar anunță lansarea a trei modele electrice de performanță până în 2024

Compania suedeză a anunțat că va lansa trei modele electrice de performanță până în 2024. Printre ele se va număra și un SUV, Polestar 3, dezvoltat pe o arhitectură dedicată exclusiv mașinilor cu zero emisii.
Vineri, 17 Septembrie | Industrie

Bateriile uzate ale mașinilor electrice Hyundai, refolosite în parcuri fotovoltaice

Hyundai a semnat un memorandun de înțelegere cu doi giganți din domeniul energiei verzi pentru a le oferi o nouă viață bateriilor după ce nu mai pot fi folosite de mașinile cu zero emisii. Cei trei vor să vadă dacă acestea pot fi utilizate în cadrul parcurilor fotovoltaice.
Miercuri, 15 Septembrie | Economic

Rusia vrea să elimine taxele de drum pentru șoferii de mașini electrice

Guvernul de la Moscova va elimina taxele de drum pentru cetățenii care achiziționează și conduc mașini electrice, inițiativă ce face parte dintr-un pachet de măsuri pentru popularizarea vehiculelor cu emisii zero.
Miercuri, 15 Septembrie | Masini electrice si hibride

Rivian a produs primele exemplare de serie ale pick-up-ului electric R1T

Rivian a anunțat oficial începerea producției de serie pentru pick-up-ul electric R1T, iar primele unități vor ajunge în curând la clienți, conform companiei.
Miercuri, 15 Septembrie | Industrie

Topul țărilor UE cu cea mai slabă infrastructură pentru mașinile electrice: România este pe locul 5

România se numără printre țările UE cu o infrastructură slab dezvoltată pentru încărcarea mașinilor electrice, potrivit ultimelor date prezentate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Marti, 14 Septembrie | Tehnologie

Ford și BMW ar putea începe testele cu baterii solid-state de anul viitor

Ford și BMW vor avea în curând acces la baterii de tip solid-state pe care le vor testa pe mașini electrice începând din 2022, potrivit informațiilor apărute în presa americană.
Marti, 14 Septembrie | Industrie

China are “prea mulţi“ producători de maşini electrice, iar guvernul pregătește măsuri

China are "prea mulţi" producători de vehicule electrice (EV) şi guvernul va încuraja consolidarea, a afirmat ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, Xiao Yaqing.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 13 Septembrie | Intern

ANAF vrea să cumpere mașini electrice cu volan încălzit și îmbrăcat în piele

ANAF pregătește achiziția a două mașini și a unei stații de încărcare ce va fi montată la sediul central din București, costul total urmând să fie de 100.000 de euro.
Sambata, 11 Septembrie | Economic

New York vrea să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină după 2035

Guvernatorul statului New York a semnat un proiect de lege prin care vânzarea mașinilor noi de pasageri cu motoare cu ardere internă să fie interzisă în statul american din 2035.
Miercuri, 08 Septembrie | Industrie

Toyota: Investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea bateriilor până în 2030

Mai marii Toyota au anunțat investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea bateriilor până în 2030. În acest fel, Toyota speră la o reducere cu 50% a costului de producție a acumulatorilor, până la jumătatea acestui deceniu.
Luni, 06 Septembrie | Industrie

Hyundai va deveni brand 100% electric în Europa din 2035

Hyundai va opri vânzările de mașini diesel și pe benzină în Europa începând din 2035. Din acel moment, toată gama constructorului va fi formată doar din modele 100% electrice.
Marti, 31 August | Masini electrice si hibride

DS confirmă că va lansa doar modele electrice din 2024

Începând din 2024, toate modelele noi ce vor fi lansate de francezii de la DS vor fi 100% electrice, potrivit unui anunț oficial făcut de producător.
Vineri, 27 August | Masini electrice si hibride

Cota de piață a vehiculelor cu emisii reduse a ajuns la 17% din totalul european: declinul “termicelor” continuă

Datele analizate de Jato Dynamics pentru 26 de piețe europene arată că, în iulie, cota de piață a mașinilor electrice și hibride (BEV și PHEV) a atins 17% din totalul înmatriculărilor europene. Analiza arată că interesul pentru mașini diesel și pe benzină este în scădere, dar acestea continuă să domine piața europeană.
Joi, 26 August | Masini electrice si hibride

Sondaj: 55% dintre europeni vor să cumpere mașini electrice în următorii 2 ani

Interesul pentru mașinile electrice este în creștere în Europa, 55% dintre consumatori și 100% dintre managerii de flote declarându-și intenția de a cumpăra un astfel de vehicul în următorii doi ani, potrivit unui sondaj al companiei de consultanță PwC.
Miercuri, 25 August | Economic

Rusia pregătește bonusuri pentru producătorii locali de mașini electrice și baterii

Producătorii de baterii şi de vehicule electrice din Rusia vor avea acces la subvenţii pentru a cofinanţa costurile asociate cu construcţia fabricilor şi vor beneficia de contracte speciale de investiţii, a anunţat guvernul de la Moscova.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru