Masini electrice

Luni, 22 Iulie | Masini electrice si hibride

Chinezii de la Zeekr ar putea construi mașini electrice în Europa

Compania chineză Zeekr ia în calcul posibilitatea de a produce mașini electrice în Europa. În acest fel, ar scăpa de taxele vamale impuse de Uniunea Europeană.
Marti, 16 Iulie | Masini electrice si hibride

Volkswagen amână lansarea viitoarei generații de modele electrice din cauza problemelor software

Volkswagen va amâna lansarea viitoarei generații de modele electrice până la sfârșitul acestui deceniu. Potrivit informațiilor din presă, se pare că marca germană se confruntă cu probleme la sistemul software.
Marti, 09 Iulie | General

Marca Hyundai, acuzată că a falsificat date cu privire la vânzările de mașini electrice

Marca Hyundai a fost acuzată de falsificarea datelor cu privire la vânzarea mașinilor electrice pe piața din Statele Unite. Constructorul sud-coreean a demarat o anchetă asupra dealerilor din această țară.
Marti, 09 Iulie | Masini electrice si hibride

Toate modelele electrice Honda și Sony vor utiliza o platformă comună

Honda și Sony au confirmat că viitoarele lor modele electrice vor fi bazate pe o platformă dedicată comună. Primul model electric al acestui parteneriat va fi lansat în 2026.
Vineri, 05 Iulie | Economic

OFICIAL: Comisia Europeană a adoptat noile tarife vamale provizorii pentru mașinile electrice din China

Comisia Europeană a impus oficial noile tarife vamale provizorii pentru mașinile electrice din China. Aceste taxe vor fi definitivate până în noiembrie.
Vineri, 05 Iulie | Economic

Vânzările de electrice au scăzut cu 16% în Germania, în prima jumătate a anului

Potrivit celor mai recente cifre, vânzările de electrice au scăzut cu 16.4%, în Germania, în prima jumătate a anului. Tot în același interval, vânzările Tesla au scăzut cu 41.6% pe această piață.
Miercuri, 26 Iunie | Industrie

Volkswagen și Rivian înființează un parteneriat pentru dezvoltarea de sisteme software

Grupul Volkswagen și Rivian au anunțat înființarea unei societăți mixte pentru dezvoltarea de sisteme software pentru viitoare mașini electrice. Acest parteneriat va avea în vedere și dezvoltarea unor platforme noi.
Miercuri, 19 Iunie | Industrie

Land Rover reînvie denumirea Freelander. Marcă de electrice produse în China

Potrivit celor mai recente informații, denumirea Freelander va fi reînviată de consorțiul Land Rover-Chery și va fi utilizată pentru o marcă de modele cu zero emisii. Acestea vor fi disponibile, inițial, în China.
Marti, 18 Iunie | Industrie

Ineos: mașinile electrice nu sunt singura soluție de atingere a țintelor privitoare la emisii

Compania britanică Ineos este de părere că mașinile electrice nu reprezintă singura soluție de a atinge țintele de emisii impuse în mai multe regiuni din lume. Pentru a atinge aceste ținte, este nevoie și de o continuă dezvoltare a unor motoare termice noi și a unor propulsoare alimentate cu hidrogen.
Luni, 17 Iunie | Industrie

STUDIU: 29% dintre proprietarii de electrice, la nivel global, ar reveni la termice

Potrivit unui studiu recent, 29% dintre proprietarii de mașini cu zero emisii ar reveni la o mașină echipată cu motor termic. Motivul principal este starea nesatisfăcătoare a infrastructurii de încărcare.
Marti, 11 Iunie | Intern

Românii au înmatriculat aproape 5.000 de mașini electrice, în primele 4 luni ale anului

Potrivit celor mai recente date, în țara noastră au fost înmatriculate aproape 5.000 de mașini electrice în primele 4 luni ale anului curent. Dacia Spring rămâne modelul cu zero emisii preferat al clienților din România.
Joi, 06 Iunie | Economic

Germania: Vânzările de electrice au scăzut cu aproape 31% în luna mai

Potrivit celor mai recente date, vânzările de mașini cu zero emisii au scăzut cu 30.6% în Germania, în luna mai. La finalul anului trecut, această țară a eliminat complet subvențiile pentru achiziția de mașini electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Miercuri, 10 Aprilie | Economic

BMW desface șampania: 1 milion de mașini electrice vândute

BMW a anunțat oficial că a atins borna de un milion de mașini electrice vândute de la momentul lansării modelului i3, primul model electric de serie al mărcii. Totodată, grupul bavarez a anunțat o creștere a vânzărilor la nivel mondial în primul trimestru.
Marti, 09 Aprilie | Industrie

BMW anunță un parteneriat cu Rimac pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice

Grupul BMW a anunțat oficial că a încheiat un parteneriat pe termen lung cu Rimac Technology, divizia de dezvoltare și producție a bateriilor și propulsoarelor pentru mașinile electrice ale Grupului Rimac. Cele două grupuri vor colabora pentru a dezvolta împreună viitoare propulsoare și baterii.
Joi, 04 Aprilie | Masini electrice si hibride

Norvegia: Mașinile electrice ar putea depăși mașinile pe benzină, în 2024

Potrivit celor mai recente informații, mașinile electrice ar putea depăși (ca număr) mașinile cu motoare pe benzină, în Norvegia, în 2024. Până anul viitor, această țară intenționează să interzică vânzarea de mașini termice noi.
Miercuri, 03 Aprilie | Economic

Tesla recâștigă coroana de cel mai mare producător de mașini electrice în primul trimestru

Tesla a redevenit oficial cel mai mare producător de mașini electrice din lume după publicarea rezultatelor vânzărilor din primul trimestru. Constructorul american reușește, astfel, să preia coroana deținută până acum de chinezii de la BYD.
Sambata, 30 Martie | Industrie

20% din mașinile electrice vândute în Europa sunt fabricate în China

În urma unui studiu realizat de un ONG, a ieșit faptul că una din cinci mașini electrice vândute în Europa este fabricată în China. Acest număr este preconizat să crească în acest an.
Vineri, 22 Martie | Economic

Ce mașini cumpără europenii: 1 din 8 mașini vândute, în februarie, a fost electrică

Potrivit celor mai recente cifre publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), mașinile cu zero emisii au avut o cotă de piață de 12% în luna februarie 2024.
Luni, 11 Martie | Masini electrice si hibride

STUDIU: Mașinile electrice vor avea costuri de producție mai mici decât cele cu motoare termice până în 2027

Potrivit unui studiu nou, costurile de producție ale mașinilor electrice ar urma să fie mai mici decât ale vehiculelor cu motoare termice până în 2027. În schimb, costurile de reparație vor crește, iar numărul producătorilor mici va scădea.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Nissan, masini electrice, Volvo, Mini, Nissan Leaf, masini hibride, mediu, electrice
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru