Mediu

Miercuri, 17 Noiembrie 2021 | Industrie

VOLVO: O mașină electrică trebuie să ruleze 110.000 de kilometri pentru a fi cu adevărat „verde”

Un studiu realizat de Volvo arată că procesul de fabricație al modelului electric C40 Recharge produce cu 70% mai multe emisii decât echivalentul cu motor convențional XC40. Același studiu ne arată însă că modelul electric are nevoie de 110.000 de kilometri parcurși pentru a recupera acest handicap.
Luni, 15 Noiembrie 2021 | Mediu

Volkswagen, Renault-Nissan, Toyota și Stellantis nu au semnat încă acordul prin care vor renunța la combustibilii fosili până în 2040

Grupurile Renault-Nissan, Volkswagen, Toyota și Stellantis nu au semnat tratatul de mediu prin care se va renunța la mașinile pe bază de combustibili fosili din 2040. Țări precum Germania, Franța, China și Statele Unite nu au semnat nici ele angajamentul.
Joi, 11 Noiembrie 2021 | General

Trupa Coldplay va folosi baterii reciclate de la BMW i3 în următorul turneu mondial

Trupa Coldplay va susține un turneu mondial în parteneriat cu BMW. Aceștia vor folosi baterii reciclate de pe modelul i3 ca sursă de alimentare. Este primul turneu care va folosi surse de energie regenerabile.
Duminica, 01 Septembrie 2019 | O lume nebuna

Probleme la Salonul Auto de la Frankfurt: amenințări cu proteste masive împotriva industriei auto

Salonul Auto de la Frankfurt care va avea loc în luna septembrie este amenințat cu proteste masive de un grup radical care a vandalizat deja peste 40 de mașini premium parcate la periferia orașului.
Luni, 06 Mai 2019 | Mediu

Amsterdam va interzice circulația mașinilor diesel și pe benzină din 2030: "Speranța de viață va crește cu un an"

Amsterdam va interzice circulația mașinilor cu motoare diesel și pe benzină începând din 2030 din cauza poluării excesive a aerului. Autoritățile susțin că decizia va mări speranța de viață cu un an.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Mediu

Madridul interzice circulația mașinilor vechi în centrul orașului: 20% dintre mașinile din capitala Spaniei, afectate de decizie

Mașinile diesel mai vechi de anul 2006 și cele cu motoare pe benzină mai vechi de 2000 nu mai au dreptul de a tranzita centrul Madridului. Amenda pentru nerespectarea regulii este de 90 de euro.
Vineri, 23 Noiembrie 2018 | Intern

Ministrul Mediului susține că noua taxă de poluare nu va fi taxă: “Se vor plăti niște contribuții care să ducă cu gândul la poluare”

Ministrul Mediului a spus că proiectul noii taxei auto va fi gata în cel mult două săptămâni. Grațiela Gavrilescu susține că taxa de poluare nu va fi o taxă, ci “se vor plăti niște contribuții care să ducă cu gândul la poluare”.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Intern

Ministrul Mediului, despre viitoarea taxă auto: “La începutul anului viitor vom ști exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziție până la 31 martie 2019”

Forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018, iar de la începutul anului viitor vom şti exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziţie până la 31 martie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la un post de televiziune.
Vineri, 16 Martie 2018 | Intern

Ministrul Mediului susține că nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare: “Ceea ce s-a vehiculat nu este adevărat”

Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul “poluatorul plăteşte”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Miercuri, 14 Iunie 2017 | Mediu

Munchen analizează posibilitatea de a interzice mașinile diesel care nu respectă standardul Euro 6

Autoritățile din Munchen, orașul german în care are sediul BMW, analizează posibilitatea de a interzice circulația mașinilor cu motoare diesel care nu respectă standardul Euro 6.
Marti, 21 Februarie 2017 | Intern

Timbrul de mediu va fi înlocuit: autorităţile anunţă un "sistem modern care va reduce numărul de maşini vechi din marile oraşe"

Ministerul Mediului va anunţa săptămâna viitoare un "sistem modern" care va înlocui timbrul de mediu fără să introducă o nouă taxă. În plus, fondurile alocate pentru maşinile electrice s-ar putea dubla.
Duminica, 03 Iulie 2016 | Mediu

Germanii au planuri mari pentru maşinile electrice: o lege care ar interzice motorizările diesel şi pe benzină din 2030 ar putea fi adoptată în 2 ani

Germania lucrează la o lege care ar urma să limiteze drastic posibilitatea vânzării de maşini cu motoare diesel şi pe benzină începând din 2030 în favoarea maşinilor electrice şi a celor cu propulsie hibridă.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 10 Aprilie 2016 | Mediu

Curățenie generală: Germania vrea să interzică mașinile diesel în centrul orașelor

Mașinile care circulă prin orașele germane vor avea nevoie de un sticker albastru pentru a putea intra în centrul orașelor mari. Măsura e luată de Ministerul Mediului, care vrea să curețe emisiile din zonele citadine critice.
Miercuri, 03 Februarie 2016 | Industrie

Marele fiasco. Parlamentul European a votat azi o derogare care arată că mașinile pot emite de două ori mai mult NOx decât limita legală

Parlamentul European a acceptat astăzi derogarea care le dă voie constructorilor auto să aibă mașini care pot depăși de peste două ori limita de 80 de miligrame de Oxid de Azot per kilometru, care face parte din cerințele Euro6.
Duminica, 27 Decembrie 2015 | Mediu

Măsuri anti-poluare fără precedent în Milano: traficul va fi interzis complet 3 zile la final de decembrie

Lipsa precipitațiilor, temperaturile ridicate și numărul de mașini care blochează orașul Milano au ridicat nivelul de poluare din Milano la un nivel critic. Drept urmare, autoritățile au luat măsuri radicale: 28, 29 și 30 de decembrie vor fi zile în care vehiculele private vor fi interzise pe străzi.
Sambata, 19 Septembrie 2015 | Industrie

Scandal în SUA: Volkswagen și Audi, prinse că trișează la testele de emisii și consum

Autoritatea de Mediu din Statele Unite a ordonat o rechemare în service pentru aproape 500.000 de mașini diesel vândute de VW și Audi după ce oficialii au descoperit că cele două mărci au trișat la testele guvernamentale de consum.
Marti, 10 Februarie 2015 | Mediu

Măsuri fără precedent în Paris pentru eliminarea maşinilor poluante. Primul pas: maşinile mai vechi de 20 de ani vor fi interzise din această vară

Maşinile înmatriculate înainte de 1996 vor fi interzise din centrul Parisului în această vară. Planul merge mai departe şi prevede eliminarea până în 2020 a maşinilor înregistrate înainte de 2011.
Joi, 25 Aprilie 2013 | Mediu

Brazilia: Honda va construi o fermă eoliană pentru a asigura energia necesară fabricii sale

Honda a anunţat că va amenaja o fermă eoliană pentru a acoperi necesităţile energetice ale uzinei sale din Brazilia.
Luni, 10 Decembrie 2012 | Mediu

Chevrolet: "Clienţii de Volt au economisit 20 de milioane de litri de carburant"

Clienţii lui Chevrolet Volt au economisit împreună peste 20 de milioane de litri de carburant, parcurgând peste 160 de milioane de kilometri în modul 100% electric.
Joi, 12 Ianuarie 2012 | Feature

ANALIZĂ: Benzina cu etanol şi electricitatea, combustibilii viitorului

Uitaţi de hidrogen. Vrem, nu vrem, maşinile vor folosi în viitorul apropiat benzină amestecată cu etanol şi electricitate. Automarket vă prezintă o serie de argumente în acest sens.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Fiat, Honda
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru