Brazilia: Honda va construi o fermă eoliană pentru a asigura energia necesară fabricii sale

de Sebastian Toma
Joi, 25.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunţat că va amenaja o fermă eoliană pentru a acoperi necesităţile energetice ale uzinei sale din Brazilia.

Esential 85000 de MWh va livra centrala eoliană Honda într-un an.
Honda a anunţat că va amenaja o fermă eoliană pentr ua asigura nevoile de energie ale fabricii sale din Brazilia. Ferma eoliană va fi localizată în oraşul Xangri-la în Rio Grande do Sul, cel mai sudic stat al ţării, la aproape 1.000 de kilometri distanţă de fabrica Honda Automoveis do Brasil, subsidiara braziliană a mărcii nipone. Punctul energetic va fi dotat cu nouă turbine eoliene şi este aşteptat să genereze 85.000 de MWh în fiecare an, suficient pentru a acoperi necesităţile uzinei Honda din ţara respectivă.

Noua centrală eoliană a japonezilor va funcţiona începând cu luna septembrie a anului viitor. Honda este primul constructor de automobile din Brazilia care investeşte în energia eoliană. Prin această investiţie, Honda speră să reducă emisiile de CO2 asociate producţiei cu peste 2.200 de tone pe an, contra unei investiţii de 100 de milioane de reali brazilieni, echivalentul a 50 de milioane de dolari. Aceasta investiţie este o dovadă reală a sustenabilităţii în lumea auto, spre deosebire de donaţiile sau campaniile derulate de alţi constructori.

Urmareste Automarket
Honda Automoveis do Brasil a înfiinţat deja o nouă subsidiară, Honda Energy do Brasil, care se va ocupa integral de toate sarcinile aferente noii investiţii, însărcinată cu producţia de energie din surse regenerabile.
Cei de la Honda nu au specificat de ce au ales energia eoliană în defavoarea energiei solare, dar acestea ar putea fi legate de costuri. În orice caz, iniţiativa subsidiarei braziliene a mărcii Honda este lăudabilă în orice context.

Via Greencarcongress

Comentarii (11)

  • gabrieto
    Astia oameni destepti...bravo lor!!!
    8 4
  • Honda, o marca de laudat. Felicitari!
    12 8
  • verde ipocrit
    ha ! pai si cat polueaza ca sa monteze elicea aia pe ditamai prajina?! asta nu-i ecologie! fals !! sariti !!! mam-mare, mamita si tanti mita...!

    PS: da, e doar ridiculizarea societatii in care traim..
    9 6
  • AndreiRN
    Tot respectul pt Honda.
    9 8
  • Mafia si AndreiRN isi iau minusuri "by default" indiferent de ceea ce spun! Oare lor le ridica vreun semn de intrebare?
    3 3
  • inexorabil
    Sa nu uitam ca Honda, ca si Toyota, face parte din Ward's Best 10 Engines of the 20th Century. Ceea ce-mi place cel mai mult la Honda este ca nu vrea sa se "incurce" niciodata cu nimeni, adica sa formeze vreo alianta sau sa se preteze macar la o simpla colaborare cu alt constructor (cel putin nu pe plan auto). Iar faptul ca mizeaza, ca si Toyota, exclusiv pe propriile valente tehnice (Honda fiind, de fapt, cel mai mare producator de motoare din lume, nu numai pentru autovehicule), cred ca spune totul despre personalitatea aparte a acestei corporatii. Pacat ca divizia sa de lux, Acura, nu este prezenta pe strazile noastre. Exceptand grila, care ar trebui lucrata cu mai multa imaginatie, Acurele, ca sa ma exprim astfel, arata deosebit (nu vad de ce "triada" ar fi suverana la clasa full-size luxury, cand exista o Acura RLX, un Cadillac XTS, un Chrysler 300 sau un Lexus LS). Bine, totusi, ca avem ocazia sa admiram Accord-ul, chiar daca nu-i premium. Cel putin in opinia mea, iti sare imediat in ochi pe strada, gratie unei arhitecturi foarte inspirate. Adica, daca dispui de o asemenea masina, poti sa starnesti ceva senzatie intr-un ocean de "obisnuite" ale zilei. Eu as considera-o, fara exagerare, cea mai buna masina de familie din lume! Consumul este excelent (pe benzina), siguranta, indiscutabil, maxima, confortul la cote inalte (spatiul, in schimb, este mai zgarcit, mai ales in spate), iar preturile nu frizeaza culmile aristocratiei. Basca fiabilitatea dupa care multe dintre "placidele" zilei doar ar tanji...Ah, da, nu face furori la "plaja" sau "nu prinde 300", ei aş! Honda nu-i pentru "ciumegi"......Nici pentru neciopliti ca mine.
    Una peste alta, Honda inseamna un compromis reusit intre placut si util. Si degeaba am mormait eu a scepticism cand a aparut articolul "Honda este numarul 1 la satisfactie in Romania". De fapt, titlul respectiv din AM era incomplet: trebuia sa scrie "in partea de Romanie culta".

    @men, si credinta ortodoxa isi ia o gramada de minusuri si greturi de la lumea indracita de astazi, dar, cu toate acestea, ramane singurul depozit al Adevarului. N-am afirmat vreodata ca Mafia si AndreiRN ar fi niste campioni ai adevarului, eu nici atat, dar a nu fi iubit de multime nu echivaleaza musai cu a fi un adept al ineptiei. Esti tu cumva mai intelept decat Sf. Antonie cel Mare, care a prevazut ca "vor veni vremuri cand oamenii se vor sminti si, daca nu vei face cum vor dori sau cum iti vor zice ei, iti vor striga tie: 'Smintitule!' " ?
    8 8
  • @verde ipocrit - cap ai, minte ce-ti mai trebuie.
    Cat poluezi ca sa ridici niste eoliene? Dar oare cat poluezi sa faci o centrala de curent (de care o fi ea) si ulterior sa pui mii de km de cablu electric, stalpi de inalta tensiune, etc..
    4 4
  • BaditzaEx
    bravo Honda!!!, ca de obicei, Honda's thinking is outside the box :D
    4 2
  • @gtrazvan
    Era un pamflet / o satira, daca n-ai observat.
    3 0
  • Mda,ce sa mai spun.Poate din proprie experienta.Unde sunt eu,exista o asemenea ferma.Dar curentul produs de aceste turbine,este mult mai scump decat cel produs de hidrocentrale.Turbinele astea nu sunt deloc ieftine iar in cel putin 10 ani,trebuiesc schimbate. Deci,pana la urma este vorba doar de reclama.Mai fenteaza niste taxe,iar profitul va fi mai mare decat daca nu ar fi cheltuit nimic cu ferma de mori.E la fel peste tot.Nu conteaza culoarea pielii.
    2 0
  • @inexorabil
    Acura RLX este 100% pentru USA, 0 șanse în UE, din punctul meu de vedere este o mașină urâtă. Nici în USA nu este pe primul loc la vânzări.
    Accord este peste Passat, dar nu știu dacă chiar este cea mai buna mașină de familie
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru