Probleme la Salonul Auto de la Frankfurt: amenințări cu proteste masive împotriva industriei auto

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 01.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Frankfurt care va avea loc în luna septembrie este amenințat cu proteste masive de un grup radical care a vandalizat deja peste 40 de mașini premium parcate la periferia orașului.

Organizatorii Salonului Auto de la Frankfurt se confruntă în acest an cu o serie de probleme de securitate din partea unui grup radical care s-a autointitulat "Rocks în the Gearbox" și care susține că luptă pentru protejarea mediului înconjurător.

Reprezentanții grupului au confirmat că sunt răspunzători pentru vandalizarea a peste 40 de mașini premium ale mărcilor Jaguar, Land Rover și Aston Martin din parcarea unui dealer de la periferia orașului Frankfurt, ca avertisment pentru organizarea salonului auto. Grupul a utilizat obiecte metalice pentru a sparge parbrizele și geamurile laterale ale mașinilor.

În plus, mai multe grupuri care susțin că luptă pentru protejarea mediului înconjurător, inclusiv Rocks în the Gearbox, au făcut apel la public să se alăture unui protest masiv programat în Frankfurt în 14 septembrie, în a treia zi pentru public a Salonului Auto.

"În două săptămâni, Frankfurt va lansa din nou o propagandă în care sistemul de transport care distruge mediul este lăudat.

Vrem să expunem acest show pentru ceea ce este în realitate: un sistem de a face profit pe seama săracilor și cu prețul viitoarelor generații. Credem că este timpul să aruncăm pietre în cutia de viteze a capitalismului și a profiturilor din industria auto", menționează grupul într-un comunicat.

Organizatorii Salonului Auto de la Frankfurt au anunțat deja că vor avea controale de securitate mai severe decât de obicei la intrarea în salon, pentru a evita introducerea unor obiecte sau materiale periculoase în incintă.

Via Automotive News

Comentarii (12)

  • Am exact aceeasi imagine despre nazisti si comunisti. Criminali notorii. Nici unii nici altii nu vor sovai niciodata sa ucida in public in numele poporului din nou daca agenda lor politica le-o cere. La fel ca si la revolutia franceza, la fel ca si la instaurarea comunismului in Rusia.

    Cacatii eco de stanga sau de dreapta sunt gata sa-si taie craca de sub picioare si sa arunce umanitatea in haos. De data asta dusmanul public e industria auto. Maine va fi stiinta, intelectualii, etc.

    De fapt distrugerea unei natiuni incepe cu uciderea, literalmente, a celor care gandesc. La fel au facut si in gulagurile siberiene, la fel au facut si romanii cu canalul Dunare-Marea Neagra si sistemul penitenciar dupa 6 Martie 1948.

    Nimic nou sub soare. La fel au facut si conquistadorii spanioli in America de Sud si Centrala, cu distrugerea civilizatiilor inca, maya, omecii, toltecii, etc. Astazi maiasii mai exista doar la nivel de agricultori, mici mestesugari, si cersetori dependenti de guvernul mexican.

    Cand citesc "Sa aruncam cu pietre in cutia de viteza a capitalismului si profiturilor din industria auto" imi vin in minte automat muncitorii si taranii "infiorati de sfanta manie proletara" dirijati de tovaratii din partid gata sa distruga si sa rupa tot, doar ca dulaii de sus sa poata stapani nestingheriti.

    Aici vad mana ruseasca. Sunt singurii care au in doctrina lor anticapitalismul imprimat in ADN. E suficienta putina finantare exact unde trebuie ca sa incepi sa faci valuri valuri sociale si sa destabilizezi o natiune, si de ce un un sistem. Capitalismul saracu' oricum e pe cale sa-si dea duhul, dar intrebarea de baraj este, Ce va veni in locul lui? Daca ne uitam la China, Rusia si Orient eu cred ca avem motive foarte serioase de ingrijorare.

    Interesant mai este faptul ca doar marcile britanice au fost vizate de distrugere. Pe teritoriul german. Cineva stie foarte bine cum sa bage zazanie intre natiuni, mai ales in contextul Brexit. Iar cei mai tari jucatori de sah si spionaj sunt ...

    Industria auto saraca a ajuns doar un simplu pion in miscarile din culise ale anumitor natiuni, cu interese clare de expansiune si/sau recuperare.
    22 4
  • Grupul lui mos peste, care cica lupta pentru mediu, sa plateasca daunele pentru cele 40 de masini vandalizate, apoi sa protesteze, exista o exagerare si o manipulare globala de necrezut, vrei sa nu mai bagi bani in buzunarul capitalistilor ? Simplu, nu mai cumperi masini, mergi cu bicicleta.
    20 1
  • inexorabil
    Mă văd nevoit să repet a nu știu câta oară: dacă rădăcina lexicală a capitalismului (desigur, "capital") relevă doar patima frivolă a acumulării banilor, iar nu potențează rolul infinit mai important al capitalului UMAN, atunci capitalismul nu este dezirabil prin prisma învățăturii ortodoxe...Așadar, capitalismul exclusiv financiar este expresia majoră a hegemoniei politice a...Ocultei Mondiale. Iar mișcările anarhiste pe care sforarii din umbră ai Minunatei Lumi Noi le instruiesc, le manipulează și le...sponsorizează nu sunt îndreptate împotriva capitalismului (fiindcă, în mod normal, ar trebui să-i vizeze în primul rând pe...trilionarii Ocultei, dar zombii din prostimea planetară și-au învățat conștiincioși lecția de la "băieții deștepți" și anume: "nu există" diavolul, "implicit" nici masoneria), ci pur și simplu împotriva Creației lui Dumnezeu, așa bună sau rea sau "combinată", cum pare fiecăruia dintre noi.

    Durerea este că Dreapta este percepută astăzi de către cetățenii globalizați taman în logica Stângii, dar, cum ei nu le înțeleg esențialmente nici pe una, nici pe alta, fiind, deci, bramburiți la nivel cerebral (de către cine oare?), au ajuns să asocieze (mai precis, să confunde) portretul fizic și moral al Occidentului cu tabloul simptomatic al Stângii Universale, definit de următoarele 12 caracteristici:
    - ocultism;
    - anticreștinism;
    - anticonservatorism;
    - neoliberalism;
    - progresism (alias ideologiile corectitudinii politice, incluzând LGBT și feminismul);
    - materialism;
    - tehnologism;
    - transumanism;
    - televizionism;
    - consumerism;
    - eco-panteism (va fi legitimată venerarea în masă a Gaiei, chipul feminist sub care se va ascunde, în mod genial, tiranicul Antihrist);
    - justiție neostalinistă.
    Alegoric vorbind, iată drapelul cu 12 stele al Uniunii Europene :D

    Oamenii vor îmbrățișa de bună voie acest "rai" terestru, orbi și surzi la avertismentele creștinilor neabătuți, scrutători și vigilenți (ce-i drept, tot mai puțini, trădarea pe bandă rulantă a Ortodoxiei devenind posibilă, chiar banală, din cauza fascinației irezistibile exercitate de spectrul abundenței materiale și de sindromul celor trei C: conformism-comoditate-confort).

    Surprinzător sau nu, adevăratul spirit al Occidentului încă n-a murit...Numai că trebuie căutat în cu totul altă parte decât în eldoradoul stomacului sau în feluritele droguri ale minții...Eu consider că filosofia deliciosului occidentalism nu poate fi deslușită decât în cheia următoarelor entități/concepte: conservatorismul american, conservatorismul britanic și fosta enclavă politică West Berlin. Cred cu fermitate că piscurile libertății inechivoce (și cu aromă ortodoxă!) nu pot fi descoperite decât în cadrul acestui "triunghi". Dar se cer aprofundate...Noi nici măcar nu nutrim curiozitatea de a le cerceta superficial.

    Zărne, permite-mi două observații:
    1) Nu sunt vinovați rușii pentru marasmul civilizației euroatlantice...Am subliniat și altădată: aceasta parcurge din plin procesul de autodevorare/autodistrugere (chiar dacă a atins paroxismul dezvoltării industriale pe principii științifice). Și asta numai din cauza exceselor morale, pe fondul pierderii discernământului sănătos cu substrat creștin, adică i s-a disipat simțul imperios al măsurii...Mai degrabă se cuvine să fim solidari cu frații noștri ortodocși de la Răsărit, care au suferit destul de pe urma experimentului demențial al socialismului de tip bolșevic, coordonat de..."capitaliștii" germani (Illuminati);

    2) Nu există...extrema dreaptă (indiferent ce susține istoria oficială). Nazismul (automat și legionarismul, în definitiv orice teorie politică sau sistem politic care face apologia crimei fizice) este tot de extrema stângă !!! De altfel, însuși Hitler mărturisea: "Noi suntem socialiști"...Ah, da, "recrudescența" mișcărilor naționale, suveraniste și conservatoare (pe care le înfiera și Hitler!), dornice (după voia și porunca lui Dumnezeu) de independență politică și de autarhie (inclusiv în spațiul fizic al Occidentului!), îi provoacă insomnii severe Fiarei...Roșii (cu structură bicefală: Deep State american și Turnul Babel bruxellez), astfel că cerberii ei propagandistici (alias "mainstream media") sar imediat cu epitetul-standard: "extrema dreaptă". Faptul interesant în speță se bifurcă în două planuri de dezbatere:
    a) adversarii Noului și Universalului Socialism, înrobitor de indivizi și popoare, nu sunt etichetați drept "anticapitaliști", ci..."iliberali". Ceea ce denotă, fără drept de apel, că Elita/Oculta conducătoare a planetei nu și-a propus nicio tangență cu capitalismul "pur", care valorifică în mod primordial, fecund și rezonabil potențialul uman, ci cu forța bezmetică a liberalismului rumegător de...nimic. Că doar am precizat nu o dată că socialismul și liberalismul reprezintă cele două fețe ale aceleiași monede, deviza lor comună fiind: "Către noi culmi de civilizație și progres" ;
    b) atunci când pronunță expresia "extrema dreaptă", euroglobaliștii (deopotrivă mentori și adepți) urmăresc să-i inducă în eroare pe naivi, fiindcă acești tartori (eminamente specialiști în traficul de sensuri) se comportă ca și cum termenul "extrema" nici nu l-ar rosti! V-ați dat seama la ce mă refer? Ei urăsc de moarte Dreapta în ansamblu, dar, ca să nu stârnească suspiciuni și rumoare publicului larg (neîndoielnic inteligenți, ei presupun corect că nu toată lumea "pune botul" la propaganda lor literalmente perversă), apelează, în mod "salvator", la amortizorul verbal "extrema". Din păcate, cei mai mulți pământeni chiar înghit subtila gălușcă ocultă, în consecință (irațională) calificându-i drept extremiști de Dreapta pe alde Salvini, Farage, Johnson, Le Pen, Orban, când, în realitate, "vina" lor este că dânșii au conformație ideologică "doar" de Dreapta "moderată".
    10 8
  • @Inexorabil

    Subscriu!
    8 3
  • Sunt necesare masuri exceptionale pentru a stopa poluarea. Poluarea face rau oamenilor. Unii se chinuie sa-si reduca amprenta de emisii poluante mergand pe jos si cu bicicleta, altii se pisa pe ei si-si forjeaza caii "putere" cu nesimtire. Faptul ca au spart geamurile la cateva masini de lux nu-i face criminali. Cu siguranta ei lupta pentru o cauza buna. Ca si cei de la Extinction Rebellion din Marea Britanie. Companiile astea care produc masini rapide si foarte poluante fac profit vanzandu-le nesimtitilor carora nu le pasa ca polueaza. Daca le spargi cateva geamuri, profitul lor va scadea si vor fi nevoiti sa-si regandeasca strategia. Sanatatea tuturor oamenilor e mai importanta decat profitul catorva.
    5 13
  • Rudolf D.
    @verde
    Cunoasteti pe cineva din familia dvs. sau dintre prietenii si cunostintele dvs. care sa fi suferit vreo trauma fizica din cauza poluarii? De traume psihice, aici nu mai vorbesc ca e clar.
    De vreun copilas care a murit de cancer de plamani sau dupa ce a fost pedepsit si inchis in garaj cu motorul pornit (neaparat Diesel)? De vreo tufa din giratoriu care s-a uscat de durere ca se invarteau nonstop toate fumegatoarele in jurul ei?
    As vrea sa stiu.

    Deci sunteti de acord cu violenta. Sa le spargem geamurile, si eventual botul la o adica... Ce vrem noi reprezinta adevarul suprem si putem uza de orice mijloc sa ne impunem credintele.
    10 9
  • Mare e gradina, si multi ii sar gardul, atat prin lume cat si aici pe site!

    Aia care au spart masinile nu cred ca au ei prea multa treaba cu salvarea planetei, dar s-au ascuns si ei in spatele unei lozinci ca sa-si justifice niste actiuni. Din astia tot apar periodic si critica de la globalizare sau capitalism pana la faptul ca ploua sau ca mergem in 2 picioare.

    Pe de alta parte sunt tot mai multe studii si indicatii ca planeta se duce incet incet pe copca si cu toate astea foarte multi oameni refuza sa accepte sau sa faca ceva, asta daca nu le iese si lor ceva.

    Din pacate orice fel de masuri / politici cu impact global nu le poate lua o singura tara ci trebuie luate la nivel global pentru a avea un rezultat.
    8 4
  • @ruDolf N-a zis nimeni nimic de bot, nu deraia! Daca te intereseaza cu adevarat si stii sa citesti si stii sa folosesti un motor de cautare, vei afla cu surprindere ca mor in fiecare an zeci de milioane de oameni din cauza poluarii. Iar ceilalti, care nu mor, au sanatatea afectata de poluare. Vei afla cu stupoare ca nu-ti face bine sa tragi pe nas noxe de la esapament. Oau!
    4 8
  • @verde

    Vad ca iti pasa "foarte tare/mult" de poluare.
    Insa atunci am o intrebare, daca tot te doare asa de mult de poluare, de ce mai folosesti atunci internetul?? Ca vad ca esti prezent pe internet.
    Sau nu stii ca folosirea internetului polueaza extreme de mult?!
    Insa din pacate iti place sa fii !p0crit. Daca pr0stia si !p0crizia ar durea, multi oameni ar urla!

    Acum pe logica ta aia fanatica, hai sa taiem toate cablurile de internet si sa disrugem toate serverele, pe motiv ca, internetul polueaza foarte mult.
    Oare ai fi de acord??
    Sigur ca nu, dar din pacate tie iti place sa dai din gura, sa vorbesti mult si pr0st, si sa fii un !p0crit.

    Sau haideti sa nu folosim atunci nici telefoanele mobile ca si ele polueza pt ca functioneaza pe enegie electrica si producerea de baterii polueaza mult.
    Ori interzicem tot ce plueaza, ori nu. Nu sa dam in anumite categorii care polueaza, insa vis-a-vis de alte categorii ne prefacem ca ploua, in functie de preferinte....
    Insa tu din pacate vezi doar ce vrei sa vezi, si spui doar ce-ti convine.
    Posibil sa fii si tu un f@natic !p0crit precum cei dare au distrus masinile in Frankfurt.

    https://cursdeguvernare.ro/internetul-mare-poluator-este-al-treilea-cel-mai-mare-energofag-pornografia-online-polueaza-cat-romania.html
    1 3
  • #Green_Alex

    Cei care au facut aia in Germania nu sunt altceva decat un grup de derbedei teribilisti si fanatici.
    0 2
  • @Rudolf D.

    Foarte corect! Total de acord!
    0 2
  • inexorabil
    @VJ, mulțumesc pentru susținere!

    @Rudolf, într-adevăr, idealurile realmente nobile nu se întemeiază pe instrumentarul agresivității, al brutalității. Istoria ne relevă atâtea exemple concludente...

    Mă surprinde plăcut reacția lui @GreenAlex. Iată că există și iubitori ai tehnologiilor "alternative" care cugetă în mod rezonabil. N-or fi prea mulți, dar slavă Domnului că sunt! Acum sper că nu voi fi acuzat (din nou) că lingușesc. Nu , doar constat un adevăr, deci se insinuează o mică mare diferență...

    În definitiv, vă asigur că nu sunt eu, vezi Doamne, "deținătorul adevărului absolut". Adică nu mi se pare că "lumea începe și se termină cu părerea mea". Însă trebuie să străpungem, cu ochii minții, pojghița de amăgire oficială, dincolo de care se naște, febril și metodic, cea mai crâncenă dictatură din câte au existat vreodată, bașca de impact global...Să nu ne lăsam adormiți lăuntric de liniștea de dinaintea furtunii...Ați observat, de exemplu, cum ne surprinde un cutremur? De fiecare dată complet nepregătiți psihic (nu mai zic din alte puncte de vedere). De ce? Fiindcă Green are perfectă dreptate: noi, oamenii, suntem prea obsedați de noi înșine, ne domină crunt solipsismul, nimic altceva nu ne acaparează mai mult decât satisfacția frivolă, meschină, a propriei persoane. Straniu (ca să nu scriu "nostim") este faptul că, dacă ne-am încumeta la un sondaj-fulger în acest sens, fiecare ar răspunde invariabil (jignit în onoarea lui): "Nu și eu!". Ar fi ca în bancul acela negru: o țară coruptă, dar fără corupți :)
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru