Ministrul Mediului susține că noua taxă de poluare nu va fi taxă: “Se vor plăti niște contribuții care să ducă cu gândul la poluare”

de Paul Cosma
Vineri, 23.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului a spus că proiectul noii taxei auto va fi gata în cel mult două săptămâni. Grațiela Gavrilescu susține că taxa de poluare nu va fi o taxă, ci “se vor plăti niște contribuții care să ducă cu gândul la poluare”.

Șoferii români pot să răsufle ușurați. Noua taxă de poluare nu va fi o taxă. Cel puțin așa arată descrierea făcută de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pentru noul proiect de act normativ ce ar urma să fie gata în două săptămâni.

“Vom reuși să finalizăm și să spunem: așa se va întâmpla pentru fiecare autovehicul în parte, dar nu va fi taxă. Vor fi niște contribuții care să ducă cu gândul efectiv la poluare, adică poluatorul să plătească, cel care are o mașină mai veche să plătească ceva, cine are hybrid are și el un cuantum de plătit,” a declarat Grațiela Gavrilescu.

Aceasta a spus că vor fi perioade de grație pentru acomodarea și informarea cetățenilor. Totodată, ministrul a mai adăugat că se are în vedere și modificarea programului Rabla Clasic, astfel încât să fie modificată prima de casare în beneficiul posesorilor de mașini vechi.

Via Economica.net

Comentarii (11)

  • someone
    "taxa nu e taxa si de fapt nici poluarea nu e poluare , poate asa ne lasa riveranii si consiliul ue in pusca mea in pace " spuse zambind dragneste dna gavrilescu in conferinta de presa
    21 2
  • Anonim
    Pana la euro 5 taxe mari astfel se opreste si adusul de fier vechi din Germania ! Altfel devenim groapa de gunoi a UE .
    20 24
  • Ce anume ar trebui sa ma bucure? Orice nume ar avea tot vom avea ceva de platit la stat. Intrebarea este - ce va face statul pentru noi cu suma colectata?
    29 0
  • @anonim
    Din nefericire am ajuns de mult acolo.Si in plus, la anul nemtii vor mai avea de curatat parcul auto de cateva milioane de dieseluri .Asa ca, Bine ai venit in UE!
    5 7
  • Taxa asta este de fapt o taxa de posesor de masina, nu are treaba cu poluarea. Daca ar fi pentru poluare ar plati toti camionagii si transportatorii cu autobuze de vechi. Practic ar trebui sa fie scutiti doar utilajele din armata si ambulantele. O parte din bani merg probabil la programul rabla dar si masinile noi platesc taxa!!!
    13 1
  • mircea badea
    dizelistii trebuie sa plateasca! din cauza lor sunt toate..
    5 14
  • Clique
    Ce mă amuz de unii, care încă cred că aceste taxe de așa zisa "poluare", sunt pe bune.

    Băi, voi nu pricepeți că pe ei îi doare în cot de câte mașini se aduc din exterior, fie ele E5 sau E4 în jos ?
    Pe ei îi interesează să iasă banul, îi doare în cot de poluare.
    Dacă e poluare, să planteze mă copaci în toată capitala și în toate orașele mari, să reîmpădurească toate pădurile, să oprească defrișările, cu asta poți combate poluarea

    Voi credeți că dacă taxează, omul nu-și cumpără altă mașină ? Pfff... Tot își v-a cumpăra.

    Așa că ecologiștilor, mai ușor, nu vă agitați, ei caută de unde să scoată bani și să-și facă afacerile să mai meargă o perioadă,, nu să vă facă vouă viața mai "bună", viață mai bună nu o să primiți în veci, de la stat.
    Dacă ei au o problemă medicală, imediat, pam, pam, în avion și la cele mai bune spitale din UE sau din exteriorul UE-ului, îi doare în cot de voi.
    Seară faină, în continuare.
    11 0
  • Dizeliștii trebuie să plătească ?
    Să înțeleg că nici nu mai am dreptul în a alege un lucru, fiindcă niște papagali, așa ziși ecologiști, nu le convine de mașina mea?

    Păi ce înseamnă asta, după mintea voastră aia goală, cum a-ți prinde pe unul că conduce diesel, cum l-ați lua la bataie în trafic să înțeleg ?
    Îmi dai tu mă bani să-mi cumpăr mașină nouă ?
    S-au inventat cumva autobuze ce duc pasagerii și pe terenuri agricole, etc ?

    Stați mă cuminți în banca voastră, mai bine a-ți protesta contra întregului sistem că mai au puțin ăștia și vă i-au și nevestele...
    8 3
  • Edikkk
    Singura taxă corectă de poluare este doar cea inclusă în preţul carburantului.

    Atât.

    Consumi mai mult, poluezi mai mult, plăteşti mai mult.

    Altfel unul cu maşina care merge doar în weekend poate plăti mai mult decât unul cu aceiaşi maşină care merge zilnic.

    Sau două maşini cu aceeaşi cilindree, clasă euro, dar una VW care a trişat la testele de poluare, plătesc la fel dar poluează diferit !
    14 1
  • stefan
    Asa cum ne laudam ca santem o tara europeana si vrem sa ne aliniem standardelor europene, as vrea sa stiu si eu unde este acest stardand in sistemul medical,al invatamantului,al salariului ( locuri de munca canci), nivelul de trai european ? Noi romanii santem preocupati de combustibilul masinilor care polueaza mai mult in timp ce ''smecherii'' defriseaza tara de paduri, au vandut tot ce sa putut vinde in tara asta ,inclusiv viitorul copiilor nostri, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca pe sosele vezi circuland carute cu tractiune animala ( interzis cu desavarsire in UE ). Parerea mea ar sa ne vedem prioritatile , iar cei ce impun taxe sa mai faca si ceva cu banii colectati
    6 0
  • Buna ziua. Poluare = autobuze la care motorul porneste la ora 5 dimineata si se opreste la 23 |-taierea padurilor incadrata la acelesi pedepse ca si crima(produc dezastre materiale pe care le platim toti, pierderi de vieti omenesti ,contribuie din plin la cresterea poluarii )| motoarele cu cilindree mare sa fie interzise la inmatriculare si va scadea emisia de noxe si se vor reduce decesele pe sosele .O masura suplimentara poate veni di ministerele de interne si de la finante prin reintroducerea Legii pentru controlul averilor ilicite ( nr. 18 pe vremea lui Ceausescu ) si care dupa 1989 a fost prima abrogata ,pentu ca existau fonduri uriase la persoane fizice care nu trebuia sa fie justificate la folosirea lor .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru