Prima de casare pentru Rabla Clasic, majorată cu 900 de lei

de Alexandru Monenciu
Marti, 31.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit Ministrului Mediului, Tanczos Barna, prima de casare din cadrul programului Rabla Clasic va fi majorată cu 15% în 2023. Anul trecut, românii primeau de la stat 6.000 de lei, pentru casarea unei mașini vechi.

În 2022, prima de casare acordată prin intermediul programului Rabla Clasic a fost de 6.000 de lei, în cazul predării unei singure mașini vechi, sau 9.000 de lei dacă erau predate două mașini uzate.

Anul acesta, potrivit ministrului Mediului, prima de casare din programul Rabla Clasic va fi majorată cu 15%. Asta înseamnă un plus de 900 de lei atunci când vrei să casezi o mașină, adică 6900 de lei, echivalentul a 1400 de euro.

"[...] Am început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla local. În cadrul programului Rabla Clasic, care oferă acel bonus pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea de cumpărare de mașini clasice, cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare," a declarat Tanczos Barna.

Totodată, ar putea fi majorat și bugetul programului Rabla Plus, care încurajează achiziționarea unei mașini electrice.

via Digi24

Comentarii (4)

 • Al Bundy
  Așa băieți, dați pomeni că doar nu dați de la voi din buzunar...
  Asta in timp ce în tara există cu totul alte priorități, politicienii corupți până în măduva oaselor creează astfel de programe guvernamentale, cu dedicație pentru un anumit constructor, fara ca oamenii să fie întrebați.
  Trebuie anulate toate aceste anomalii care direcționează banii publici in conturile celor care fac lobby asupra politicienilor marionetă.
  4 3
 • Practic cam este acoperită creșterea de prețuri.
  6 0
 • Mircea Badea
  pt un dizal casat(topit) ar trebui plus 50%
  1 1
 • Seriff
  @Mircea Badea, vezi ca electricele abia fac 10% din vanzari, ar trebui sa te ingrijoreze asta, lumea vrea diesel, lumea vrea masina termica.
  90% din vanzari sunt reprezentate de termice, in ciuda propagandei agresive anti termice.
  La casat vor ajunge si electricele alea cand vor pica bateriile si vor costa cat jumatate de masina.
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru