Ministrul Mediului oferă 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani. Fără obligativitatea unei achiziții noi

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Vineri, 06.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță debutul unui nou program Rabla, de la 1 iulie. Cei care casează o mașină mai veche de 15 ani, vor primi cel puțin 3.000 de lei și nu vor fi obligați să cumpere un autovehicul nou.

Autoritățile vor să scape cu orice preț de mașinile vechi, care străbat în fiecare zi drumurile patriei. Pe lângă programul Rabla obișnuit, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat debutul unui nou program, relatează Profit.

Potrivit ministrului, în cadrul acestui nou program Rabla, cei care casează o mașină mai veche de 15 ani primesc o primă de cel puțin 3.000 de lei și nu mai sunt obligați să achiziționeze un autovehicul nou. Programul debutează în 1 iulie.

"Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine și reușim să ne înțelegem cu autoritățile publice locale. Un program Rabla local care va scoate sute de mii de mașini vechi din circulație. Vom asigura o primă de cel puțin 3.000 de lei pentru mașinile casate fără obligația de a fi cumpărate mașini noi," a declarat Tanczos Barna.

Totodată, ministrul de resort anunță a vorbit și despre stațiile de încărcare pentru mașinile electrice. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi finanțate peste 15.000 de stații de încărcare până în 2026.

via Profit

Comentarii (5)

 • si ce face diferenta intre o masina pt care primesti fix 3000 lei, si una pt care primesti mai mult?
  7 2
 • Alex D.
  @someone23 Mai conteaza? Important e sa se elibereze locurile de parcare de cojile depozitate si sa mai iasa din rablele de pe drum, ca cine are masina intretinuta mai veche de 15 ani nu o da pe 3000 de lei.
  3 4
 • Seriff
  @mircea badea, i-auzi, iti dau astia 600 de euro pe troaca.
  5 3
 • Ma duc repede in bulgaria sa aduc 10 troace la 200euro bucata ca-mi da statu 600e pe bucata.
  Ce prostie.... Programele actuale rabla se epuizeaza in 30min si ei se gandesc sa le extinda. Sa le extinda pe cele actuale ca incurajeaza si cumpararea de masini mai eco...
  3 2
 • @sheriff
  trebuie sa aiba itp, nu? mai bine o tin pana cade, nu ma fac 3k de lei....
  5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru