Ministrul Mediului: Programul Rabla 2022 debutează în 4 februarie

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Vineri, 07.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2022, programul Rabla va debuta în 4 februarie, anunță ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna. Anul trecut, prima de casare de la Rabla Clasic a fost majorată de la 6.500 la 7.500 de lei.

În 2021, programele Rabla Clasic și Rabla Plus au demarat pe data de 26 aprilie. Au adus și câteva noutăți: prima de casare de la Rabla Clasic a crescut la 7.500 de lei, ecobonusul pentru mașinile hibrid a fost majorat și el la 3.000 de lei (de la 2.500 de lei), iar ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 g CO2/km a crescut de la 1.000 la 1.500 de lei.

Anul acesta, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programul Rabla va debuta în 4 februarie.

Mai mult, autoritățile promit, în special, predictibilitate și "un program care are ca obiective nu închiderea porților imediat după terminarea banilor, ci o etapizare și o predictibilitate în ceea ce privește finanțarea și avantajele unui asemenea program."

"Programul Rabla pentru acest an va fi lansat în 4 februarie, în Vinerea Verde. Programul, așa cum va fi propus, va fi gata probabil mâine. Săpătămâna viitoare vom avea toate elementele și le vom prezenta," a transmis ministrul Mediului.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, prima de casare va rămâne, cel mai probabil, 10.000 de euro pentru mașinile pur electrice și de aproximativ 4.500 de euro pentru cele plug-in hybrid.

via Profit

Comentarii (11)

  • Și, în afara programului rabla, se tot trâmbițau niște măsuri suplimentare de susținere pentru renunțarea la mașinile mai vechi de 15 ani în momentul în care vor crește taxele în funcție de poluare. Taxele am înțeles că vor crește de la anul, dar cred că nici n-aveți vreun proiect pentru sprijinire...
    10 0
  • Da se vor da mașini electrice moca
    9 6
  • Aceeași poza in care apar doar mașini rusești... ma întreb dacă poza e una de promovare ori are vreun subînțeles
    7 5
  • Or fi Fiat-uri!
    2 0
  • Cristi
    Sa dispara de pe drumuri masinile mai vechi de 10 ani
    2 9
  • Seriff
    @Cristi, ti-ai luat bilet pentru Coreea de Nord? Sau preferi sa fii comunist aici? Grav e cand ajunge netul in toate comunele.
    5 1
  • cristi
    ce spaga ai platit la itp pt masina ta veche? iti faci reviziile la reprezentate? despre ce vorbim aici? iti permiti masina sau pui siguranta altora in pericol? anvelopele sunt mai noi de 5 ani(dupa 5 ani poti sa le arunci ca nu mai sunt bune de nimic, chiar daca au "carne" pe ele)?
    nu e vorba de comunism aici, e vorba de amenzile uriase pe care trebuie statul sa le dea pt orice neregula gasita la masini, camioane etc. prea face fiecare ce vrea in tara asta, nu vi se pare?
    2 3
  • cristi
    abia astepta sa mareasca impozitele, taxele, amenzile, rca, casco, tot. sunt mult prea mici. cine nu isi permite sa mearga cu bicicleta
    1 2
  • Seriff
    @Cristi, chiar acum 2 zile am facut itp pe bune, fara nici o spaga, anvelopele sunt luate acum 2 ani vara-iarna noi noute, reviziile nu le fac in reprezentanta, dar le fac in service autorizat, nu are rost sa platesc dublu o reprezentanta doar pentru un schimb de ulei pe care il poate face oricine, am facut si acolo revizii mult timp, daca tot vrei sa sti.
    Da, am masina veche de 10 ani, dar in stare tehnica foarte buna, de ce sa fie interzisa? Doar ca vrei tu? Ai o gandire tipic comunista, ca idee, daca ai iesi din satul natal si te-ai duce prin Europa, oriunde, ai vedea ca sunt o gramada de masini vechi si de 20-25 de ani care circula bine mersi si nu le interzice nimeni.
    4 2
  • Pentru a se scapa de rable cred ca ar fi bine sa se primeasca masini vechi de 20 ani fra se fii obligat sa cumperi alta.Sa se dea tichete pentru mat.constructii electronice de ce nu energie(curent gaze).etc
    4 0
  • Mai nea Cristi,pred că te referi la cazanele europene în special cele de la Dacia,pentru că dacă te uiți la japoneze sau chiar koreene mai nou la 10 ani sunt țiplă...noi avem doua avensisuri și ne doare inima sa le schimbam la cât de bune sunt...deci ochii larg deschiși și mai ușor cu generalizarea...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru