Ministrul Mediului susține că nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare: “Ceea ce s-a vehiculat nu este adevărat”

de Petre Barac
Vineri, 16.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul “poluatorul plăteşte”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

În ultimele zile au apărut diferite zvonuri și informații pe surse privind o nouă taxă auto care ar urma să fie introdusă în vara acestui an.

Potrivit TVR, prima înmatriculare a unei mașini ar urma să fie taxată cu o sumă cuprinsă între 50 și 3000 de euro, iar din 2021 ar urma să fie introdus un impozit anual progresiv.

Însă, ministrul Mediului a reacționat și a spus că autoritățile nu pregătesc nicio taxă auto în perioada următoare.

Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate. Vă rog să luaţi de bun numai ceea ce că comunic eu şi cred că v-aţi obişnuit că sunt om extrem de corect şi nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune şi din ceea ce văd, ci din ceea ce scrie la lege,” a spus ministrul Grațiela Gavrilescu.

Oficialul a spus că informațiile apărute în presă cu privire la cuantumul unei eventuale taxe sunt neadevărate.

Niciuna dintre valorile respective nu este adevărată.

Nici măcar nu ne-am gândit la ele, pentru că deocamdată eu spun că mai bine să nu ne grăbim, ci să facem lucrurile încet şi sigur, pe un număr mare de ani, astfel încât să putem să avem grijă de sănătatea populaţiei şi mediul să nu fie poluat. (...) Transmit tuturor românilor că nu este vorba despre niciun fel de taxă de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, în perioada următoare şi nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur şi simplu speculaţii. Nu avem termen limită, pentru că ne dorim foarte mult ca, în momentul în care ieşim cu o formulă, aceea să fie o formulă realistă, care să fie comparativă cu ceea ce se întâmplă în alte ţări membre ale Uniunii Europene şi să fie o formulă din care să reiasă clar că va plăti cel care poluează. De asemenea, vom ţine cont de toţi factorii de poluare,” a explicat ministrul Mediului.

Ministerul Mediului a anunțat încă din toamna anului trecut că lucrează la introducerea unei noi forme de taxă auto care să înlocuiască timbrul de mediu, care a fost eliminat în 1 februarie 2017.

Via Economica.net

 

Comentarii (7)

  • someone
    probabi ca au citit comentariile AM si s-au mai gandit o data. prin urmare se vor recalcula valorile care vor fi mai mari la limita superioara astfel incat sa nu iasa poporul in strada. ca doar nu credeati ca guvernul face o treaba de mantuiala.
    6 3
  • marian
    Daaaa... si cand cei de la o firma de se ocupa de pilonul 2 de pensii au zis ca se vorbeste despre nationalizarea acestor pensii cei de la guvern au zis ca nu au asa ceva in plan si au cerut amendarea respectivei firme. Iar acum ministresa muncii numai despre asta vorbeste.
    Exact asa sta treaba si aici...nu aducem nici o taxa, nu se schimba nimic dar la anul cand ma duc sa platesc impozitul aflu ca mai am de plata inca ceva
    8 2
  • Imi ba... .....a in taxa lor.atit sint de satul de taxe ,ca daca mai aud cuvintul asta,o sa string de git pe cineva..nu zic mai mult
    4 2
  • Finantescu
    “poluatorul plăteşte”


    Bun ca si principiu stiti ca pe noi nu teoria, ci practica ne omoara!
    Prioritati guvern:
    1. autostrazi- minim 100 km /an X 20 ani= 2000km
    2. parcari penru rable: de 2-3-5 10-15 ani tot acolo ajung la RABLA
    3. o ''taxa'' de poluare in benzina/motorina- 5 bani, 7 bani , 3 bani
    dar sa stim si noi
    ATENTIE o masina care STA , nu POLUEAZA....restul sunt doar povesti!!!!


    SA TRAITI mai BINE!!!
    5 0
  • Anonim
    Taxe mari pentru toate cazanele care polueaza ! Ca altfel devenim groapa de gunoii a Europei
    2 5
  • Despre ce anume " taxa de TIMBRU " vorbiti / scrieti stimati redactori ? Aia parca e pe la tribunale !?
    1 0
  • Clique
    Anonime, zici să pună taxă pentru toate cazanele care poluează ?. Perfeeect, atunci să pună și taxă și pentru cazanele noi, fiindcă, astea noi nu poluează, nu, merg pe apă cred.. Nu știu cum se face că astea noi, poluează mai mult ca unele de euro 4 sau 3, dar mnah.. ce știu eu, muritorul de rand. Sunt de acord doar cu o treabă, ca mașinile care sunt în stagiul de epave, aproape să se desfacă, sa nu le dea voie să circule, fiindcă prezintă un risc în trafic, pentru toți participanții.

    Dar să zici că " Taxe mari pentru toate cazanele care polueaza " asta ar însemna că toate cazanele de plastic noi, nu poluează, merg pe apă... interesant mnah... De asta majoritatea producătorilor auto sunt în scandal ca falsifică noxele, consumul șamd... Fiindcă mașinile noi nu poluează... alea vechi poluează mda.

    Și stai liniștit, noi suntem deja o groapă de gunoi pentru restul Europei de ani de zile și nu neapărat din cauza mașinilor second-hand. Am văzut în Germania, Ungaria, Cehia rable mai ceva ca la noi însă nimeni nu aruncă cu noroi în acei proprietari, cat timp își plătesc taxele la stat totul e ok.
    Străinul și-a dat seama că mașina în general face economia unei țări să meargă, dar la noi în țară și proști și săraci, dar cu un spirit egologistic, pff...
    Mai bine ne-am uita la adevăratele probleme a țării, cum ar fi corupția, defrișările în mod abuziv a pădurilor, infrastructura drumurilor etc.
    Dacă bagă taxe abuzive, tot ei pierd, fiindcă nu or să mai aibă ce mulge de la prostime... Fiindcă omul de rand imediat își duce mașina la fier vechi, își cumpără o bicicletă ceva, apoi le arată degetul mijlociu la autorități și la conducerea țării..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru