Timbru de mediu

Miercuri, 28 August 2019 | Intern

Ministerul Mediului caută o metodă prin care să scoată mașinile Euro 0, 1, 2 și 3 din circulație: “Trebuie să găsim un mod în care să nu putem fi atacați la Curtea Europeană de Justiție”

Maşinile cu normele de poluare Euro 0, 1, 2 sau 3 ar trebui cumva scoase din circulație şi trebuie gândită pentru anul viitor o modalitate de a face acest lucru, în aşa fel încât România să nu fie atacată la Curtea Europeană de Justiţie, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Vineri, 16 Martie 2018 | Intern

Ministrul Mediului susține că nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare: “Ceea ce s-a vehiculat nu este adevărat”

Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul “poluatorul plăteşte”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Joi, 14 Decembrie 2017 | Intern

Primele estimări pentru noua taxă auto: 50 de euro pe an pentru mașinile noi, 200 de euro pe an pentru Euro 1 și non-Euro

Noua taxă auto care va fi introdusă în 2018 va avea valori estimative între 50 de euro pe an pentru mașinile noi și 200 de euro pe an pentru mașinile cu normă de poluare Euro 1 sau non-Euro.
Vineri, 06 Octombrie 2017 | Intern

Restituirea taxei auto: ANAF va returna banii inclusiv fără dovada plății, certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului

Restituirea taxei auto se va realiza chiar și în situațiile în care persoanele nu mai au dovada de plată a taxei, certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate a vehicului.
Marti, 03 Octombrie 2017 | Intern

Primele detalii despre noua taxă auto: valoarea va fi stabilită în funcție de capacitatea cilindrică, norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon

Ministerul Mediului a anunțat că noua taxa auto va fi stabilită în funcție de capacitatea cilindrică, norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon, iar principalele vizate sunt mașinile cu motoare cel mult Euro 4.
Marti, 26 Septembrie 2017 | Intern

Autoritățile pregătesc o nouă taxă auto: se va plăti anual sau o singură dată

Autoritățile confirmă că vom avea o nouă taxă auto. În plus, impozitul auto anual ar putea suferi modificări din 1 ianuarie 2019.
Vineri, 25 August 2017 | Intern

Cererile pentru restituirea taxei auto pot fi depuse: autoritățile au publicat formularul pentru rambursarea banilor

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial formularul necesar pentru restituirea taxei auto, astfel că toți cei care au plătit o formă a acestei taxe pot începe să depună documentele necesare.
Joi, 10 August 2017 | Intern

Procedura completă pentru recuperarea taxei auto: cererile trebuie depuse până în august 2018

Procedura pentru recuperarea taxei auto presupune depunerea unei cereri tip însoțită de chitanța care dovedește plata taxei auto. Documentele trebuie depuse cel târziu în 31 august 2018.
Luni, 07 August 2017 | Intern

Calendarul restituirii taxei auto a fost stabilit: românii își vor primi banii înapoi până în martie 2019 cu o dobândă de 0.02% pe zi

Autoritățile au anunțat că taxa auto va fi restituită pe parcursul anului 2018, cu excepția timbrului de mediu, care va fi înapoiat până în martie 2019. Proprietarii vor primi și o dobândă de 0.02% pentru fiecare zi de întârziere.
Joi, 20 Aprilie 2017 | Intern

RAR vrea ca mașinile mai vechi de 12 ani să facă ITP-ul anual: "Este o măsură de siguranță după creșterea numărului de mașini second-hand"

Capital.ro anunță că Registrul Auto Român propune ca mașinile mai vechi de 12 ani să efectueze anual Inspecția Tehnică Periodică, întrucât eliminarea timbrului de mediu a condus la o creștere spectaculoasă a înmatriculărilor de mașini second-hand.
Joi, 16 Martie 2017 | Intern

Timbrul de mediu va fi restituit, dar nu se ştie când şi cum: "Procedura ar putea să dureze mai mult de un an"

Ministerul Mediului a anunţat că toate sumele plătite pentru timbrul de mediu vor fi restituite. Pentru moment nu se ştie când şi cum se va întâmpla acest lucru, dar procedura ar putea dura mai mult de un an.
Miercuri, 15 Martie 2017 | Intern

Stickerele care vor înlocui timbrul de mediu vor costa 3 lei. Din 2019 ar putea apărea taxe pentru accesul în oraş al maşinilor poluante

Stickerele care vor fi lipite pe parbriz în funcţie de norma de poluare a maşinii vor costa doar 3 lei, iar din 2019 marile oraşe ar putea impune taxe pentru maşinile poluante pentru accesul în zonele centrale, potrivit unor surse citate de Mediafax.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 24 Februarie 2017 | Intern

Proiect: timbrul de mediu va fi înlocuit cu o taxă de acces în marile oraşe. Valoarea va depinde de normele de poluare şi tipul de carburant

Autorităţile vor să introducă o taxă auto de acces în marile oraşe ale ţării pe baza unor stickere colorate. Valoarea taxei va depinde de norma de poluare, de emisiile de noxe, dar şi de carburantul folosit.
Marti, 21 Februarie 2017 | Intern

Timbrul de mediu va fi înlocuit: autorităţile anunţă un "sistem modern care va reduce numărul de maşini vechi din marile oraşe"

Ministerul Mediului va anunţa săptămâna viitoare un "sistem modern" care va înlocui timbrul de mediu fără să introducă o nouă taxă. În plus, fondurile alocate pentru maşinile electrice s-ar putea dubla.
Vineri, 03 Februarie 2017 | Intern

Efectul eliminării timbrului de mediu: taxele auto plătite între 2007-2013 nu mai pot fi recuperate

Taxele auto care au fost în vigoare în perioada 2007-2013 nu mai pot fi recuperate de șoferi conform planificării inițiale ca urmare a eliminării timbrului de mediu.
Miercuri, 01 Februarie 2017 | Intern

Schimbări pentru şoferi din 1 februarie: dispare timbrul de mediu, iar amenzile rutiere cresc cu 16%

1 februarie vine cu schimbări majore pentru şoferi: timbrul de mediu este eliminat împreună cu alte taxe auto, iar cea mai mică amendă de circulaţie creşte de la 250 la 290 de lei.
Luni, 30 Ianuarie 2017 | Intern

Efectele eliminării timbrului de mediu: APIA anticipează o scădere puternică a vânzărilor de mașini noi în 2017

APIA susține că eliminarea timbrului de mediu va conduce la o scădere a vânzărilor în 2017 și anticipează că, din 6 mașini înmatriculate, 5 vor fi second-hand.
Joi, 12 Ianuarie 2017 | Intern

Fața nevăzută a eliminării timbrului de mediu: recuperarea taxelor auto plătite anterior ar putea deveni mai dificilă

Procedura de recuperare a taxelor auto ar putea deveni mai dificilă după eliminarea timbrului de mediu începând din 1 februarie, potrivit unor avocați.
Luni, 09 Ianuarie 2017 | Intern

Timbrul de mediu a fost eliminat, dar ar putea fi înlocuit cu măsuri compensatorii: "Trebuie să sprijinim producţia internă de maşini"

Ministerul Mediului a anunţat că analizează posibilitatea de a înlocui timbrul de mediu cu alte măsuri compensatorii, însă opţiunea ca o taxă să fie inclusă în preţul carburantului nu este încă luată în calcul.
Vineri, 06 Ianuarie 2017 | Intern

Este oficial: Timbrul de Mediu dispare de la 1 februarie

Taxa auto cunoscută în prezent drept Timbru de Mediu va fi eliminată începând din 1 februarie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care sunt eliminate 102 taxe.

Tag-uri similare

Romania, inmatriculari Romania, Ministerul Mediului, timbru de mediu, timbrul de mediu, inmatriculare Romania, Rovana Plumb, timbrul de mediu 2013, Ministerul Mediului si Padurilor, timbru de mediu motor benzina
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru