Cererile pentru restituirea taxei auto pot fi depuse: autoritățile au publicat formularul pentru rambursarea banilor

de Daniel Popescu
Vineri, 25.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul a publicat în Monitorul Oficial formularul necesar pentru restituirea taxei auto, astfel că toți cei care au plătit o formă a acestei taxe pot începe să depună documentele necesare.

Guvernul a anunțat la începutul lunii august procedura completa pentru restituirea tuturor formelor de taxe auto. Astfel, procedura presupune completarea unei cereri tip de restituire și adăugarea la dosar a documentului doveditor al plății taxei în copie sau original, dar și a copiilor cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

La vremea respectivă, Guvernul nu publicase cererea pe care trebuie să o completeze persoanele interesate de restituirea taxelor. Această cerere a apărut însă în cele din urmă în Monitorul Oficial, cu două zile mai târziu decât termenul legal de 15 zile, și poate fi consultată pe site-ul Monitorului Oficial la paginile 15-16 din numărul 688 din 24 august. Dosarul cu documente trebuie depuse cel târziu în 31 august 2018.

Potrivit unui anunț anterior, cei care au plătit taxe auto până la introducerea timbrului de mediu în 2013, și anume taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, își vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianaurie 2018 - 31 decembrie 2018.

Între timp, cei care au achitat timbrul de mediu își vor recupera banii în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019.

De asemenea, statul va plăti proprietarilor și o dobândă de 0.02% pe zi pentru perioada cuprinsă între data plății taxei și data restituirii.

Via Profit

Comentarii (2)

  • Eu tot nu inteleg ce se intampla cu cei care (cazul meu) au castigat in instanta restituirea banilor in cele 5 transe, am primit 3 transe si ultimele 2 transe au fost sistate. Cand si cum se vor restitui acestea ? Trebuie cerere si in acest caz ? Multumesc.
    6 3
  • Si ce se intempla cu cei care au depus cerere de restituire in baza Ordonantei anterioare pentru care a fost emis graficul de esalonare a platii si aceasta plata a fost suspendata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru