Ministrul Mediului promite: “Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta”

de Paul Cosma
Joi, 21.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în 2021 nu va fi introdusă nicio formă de taxă auto, precizând că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile orașe.

Un nou ministru la Mediu, aceeași întrebare legată de taxa auto. Tánczos Barna susține că ministerul său nu va introduce niciun fel de taxă auto în 2021.

"Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată taxa auto în forma în care a existat, vreodată. În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin mijloacele de transport sunt 24 de state membre care aplică diverse forme de inhibare, de descurajare. Sunt trei state membre care nu au absolut nicio formă de taxare a poluării. Taxarea poluării nu este un scop în sine, scopul statului nicăieri nu este obţinerea sumelor pentru bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare,” a declarat ministrul Mediului. 

El a precizat că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane. 

"În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele,” a subliniat ministrul.

Via News.ro

Comentarii (21)

  • Johnny
    Probabil taxa va fi introdusă în pretul carburanților iar ptr îmbunătățirea calității aerului se va restricționa circulația mașinilor termice in centrul marilor orașe.
    9 7
  • Alex D.
    De ce nu incepeti cu a nu mai lasa sa se inmatriculeze masini euro 1,2,3, de la euro 4 majoritatea au filtre de particule la diesel si catalizatoare mai bune la benzina care pot fi verificate cum trebuie daca se doreste? Totodata ar trebui un mod de a raporta fumigenele de pe drumuri pentru a fi chemati la inspectii amanuntite.
    16 4
  • Tembelus Rex
    Cine va taxa suplimentar va pierde capital politic, își va atrage "mânia proletară". Ei vor să facă o sistematizare a circulației și a locurilor de parcare prin dispariția câtorva milioane de mașini vechi, ca la un pocnit de degete. Asta se întâmplă când cei abilitați, care iau și salarii frumoase nu-și fac treaba cum trebuie. Nici nu e nevoie de vreo taxă dacă ITP ar fi pe bune dar pe bune nu la mișto, cu șpagă, cu închis ochii și toate metehnele. Știu, mulți o să vă dați cu fundul de pământ "că ce mă tu știi ce venituri au românii? Tu știi ce salarii sunt in Romania ? Tu știi cât câștigă un vestic în medie și cât un român obișnuit? Crezi că românii sunt masochiști să meargă cu mașini proaste, neintretinute, vechi de plăcere? " Sincer mă obosesc replicile astea! Sunt categorii și categorii de persoane....am mai avut discuțiile astea chiar aici. Sunt unii cu bani dar nu vor să cumpere mașini noi, modeste, trag de alea de la începutul anilor 2000. Investesc in altceva. Cică nu se merită mașini noi/ mai noi - ei își fac treburile cu alea. :) Cunoașteți categoria. Altă categorie ăia "cu sânge albastru" care vor ce-i mai bun, cu dotări, siguranță, prestanță, comportament de nota 10 pe șosea dar nu prea au cu ce.....și în loc să ia în aceiași bani un megane 3 sau un golf 6 cumpără seria 5 E60 că "doar o viață au". Sigur veți spune "ce te freacă grija ce-și iau ceilalți?", "Sau fiecare ia ce vrea cu banii lui". Him.....iar o replică de 2 bani care denotă lipsă de pragmatism, lipsă de educație financiară etc. Și aici ar trebuie să geamă (cum spunea un fost ministru parcă Berceanu " Să geamă cei cu Q7") cei care vor să pară ceea ce nu sunt. Statusul ar trebui taxat maxim. Da, da ...."alt frustrat veți spune". Ce este sub euro 3 ar trebui să dispară din România -direct la fier vechi. La fel diesel euro 4 motorină. Nu mai au ce căuta. Să mai zicem de DPF off????? Ajungem iar la ITP făcut la mișto. Doar de la euro 4 benzină și euro 5 motorină ar trebui să mai circule - evident și astea cu orizont de timp (să știe omul că nu iese la pensie cu ele). Stați liniștiți nici nu sunt pro electrice, nici nu am venituri de nabab, nici nu sunt miliardar, trăiesc dintr-un salariu și am o Dacie SCE 73 de cai luată de nouă. (7000 euro prin Rabla 2018)Credeți că nu aveam alternative second la 8000-9000-10 000 euro (fără credit)? Să fim serioși. Dar buzunarul mi-a proiectat o hologramă cu acronimul TCO ...i-am dat dreptate buzunarului.
    12 10
  • Johnny
    Johnny n- ai observat xa id- ul asta e luat?
    1 7
  • Sorry nu am stiut mea culpa
    5 3
  • Edikkk
    Singura taxă de mediu este în preţul carburantului

    Mergi mai încet, mergi pai puţin, ai motor termic care consumă mai puţin... plăteşti mai puţin.

    Logic.
    6 4
  • inexorabil
    Tembel adevărat, ştiai că eşti singurul de pe acest site pe care îl “înroşesc”, de fiecare dată când te iţeşti? Nici măcar pe Mafia nu-l tratez astfel! Să-ţi dezvălui şi motivul: i-ai dorit, cu seninătate, moartea lui Dincă din postura de manechin viu “destinat” testelor de siguranţă. În loc să te îmbraci în sac, să-ţi torni cenuşă în cap, să baţi mătănii şi să te căieşti cu lacrimi amare pentru un asemenea demonism, tu, un homunculus al imposturii, ţii prelegeri despre cine “ar trebui” să circule pe şoselele patriei şi cu care anume maşini “adecvate”. Odinioară, cânta Marijuana alături de La Familia: “Năpădit de ură, vrea să-ţi arate că e bun”. În manieră USR…
    Îţi nesocoteşti decenţa de a tăcea…Dar eu mă voi asigura că o vei preţui odată şi odată.

    PS. Altul, mai sus, recomandă turnătoria pe faţă. Se pare că se întorc în forţă vremurile “roşii”, dar noi (eu & afinii) suntem aici tocmai pentru a le sta înainte “ca şi zidul neînvins” (Scrisoarea III).
    4 14
  • Tembelus Rex
    @Inexorabil poți să mă înroșești de câte ori dorești tu. Sau mă puteți înroși de câte ori doriți dumneavoastră. (La alegere - formula de adresare). Nu mă interesează. Se vede că nu aveți copii sau o fata adolescentă, dacă vă "teșiți" atâta în legătură cu Dincă ăsta. Îmi mențin părerea și pentru el și pentru pedofili, violatori in serie, criminali in serie (nu cei care comit o crimă într-un context nefavorabil sau din culpă - înțelegeți ce vreau să spun), interlopi, trădătorii de neam și țară (avem o grămadă de vreo 30 de ani încoace) etc. Ce să-i facem lui Dincă ? Să-l pupăm sub coadă, să-l despăgubim moral câteva sute de mii de euro pentru disconfortul creat de autorități, să-l ridicam la rang de cavaler, să-i oferim titlul de SIR? El e doar o rotiță din angrenaj. Să fim serioși, vine vremea la un moment dat, când ar fi cazul să nu mai mergem cu capul in pământ pentru a ne feri de ispite și nici să mai întoarcem obrazul. Că de-aia vă plângeți aici și prin alte părți că vă pune NOM pumnul în gură sau genunchiul pe grumaz ( fără nici o aluzie). Pentru că tăcem, pentru că îndurăm, pentru că ne e frică etc. Și frica e un păcat - dar știți asta nu vă învăț eu. Nu am ajuns la nivelul să îmbrac sac și nici să mi trăiesc zilele lăsate de Dumnezeu pe un stâlp. Nu sunt nici la piciorul broaștei pe treptele credinței. Nici cât un bob de muștar că dacă aș avea măcar cât un bob de muștar.....Vedeți dumneavoastră, deși suntem de aceeași religie, adică ortodoxă, vedem unele lucruri diferit. Știu nu trebuie să ridicăm sabia că de sabie vom pieri. Credeți că nu m-am prins cum stau lucrurile de ceva zeci de ani? Dar de un an? Pai lucrurile care se întâmplă acum le citeam acum 20 de ani prin cărți. Doar pretextul și momentul nu-l știam.
    Cel care a inițiat ceea ce se întâmplă acum are o minte genială (în sens negativ). Credeți că nu am mirosit lupii în blăniță de oaie? Credeți că nu am simțit ecumenismul, apostazia? Credeți că mă doare la basca de ortodocșii care pier cu zile prin țările musulmane, minoritari fiind? Dar ce-aș putea face eu un nimic, un imbecil vierme de pământ, o scursura soiasa în fața lui Dumnezeu?
    Nu mă alăturați USR-ului că mă alăturati degeaba. Nu suntem compatibili. Eu îi duc dorul lui Vadim și ați înțeles ce vreau să zic.
    Vreți să mă reduci la tăcere? Nu aveți decât. Înainte cu tupeu.
    Ce ați vrea, laude și slavă deșartă pe site-ul ăsta? E bine că avem liberul arbitru și că vom da socoteală și pentru binele pe care nu l-am făcut și-l puteam face d-apoi pentru cele rele.

    Nu sunt adeptul comunicării corectă politic (politicaly correctness). Aia nu mai e comunicare, când ne ascundem după vișin sau după deget și ne cenzurăm discursul. Ar fi un lucru neautentic.

    Ce să mai zic? Răbdare (cu netrebnici din ăștia ca mine), credință dreaptă și mântuire să vă dea Dumnezeu!

    PS: mă puteți ignora data viitoare dacă doriți, nu merită să vă exersați degetul pe tastatură pentru mine. Sincer.
    6 5
  • Toată lumea vorbește de taxat motorul termic pt.ca poluează dar nimeni nu zice cum am putea diminua poluare,ok plata taxa dar ce se face cu sumele adunate?cate hectare de teren am împădurit cu acei bani? sau cate perdele forestiere am plantat ?pot enumera multe soluții pt.combaterea poluări dar nimeni nu zice nimic de asa ceva totul este politic doar i termice și taxa pe amarati
    7 0
  • Introducerea acestei taxe in prețul carburantului ar fi cea mai proasta decizie... iar unii de pe aici... de ce zic asta?... România ar pierde mult msi mult deoarece transportatorii nu ar mai alimenta in România in plus una e sa mergi cu un motor euro 2-3 și alta e cu euro 6d Temp...diferența de consum e nesemnificativa ...
    7 2
  • Johnny
    De acord cu introducerea taxei in combustibil, ar fo o legatura directa intre poluator si taxa fara discriminare si posibilitatea de a fi contestata undeva.
    Dar nu e suficient, orice firma sau persoana ar trebuii taxata pr poluare, inclusiv firmele don amonte de automobile electrice, pt a reprezenta impactul corect al poluarii in preturi. Energia la fel pt a se ieftinii cea nepoluanta si a o i curaja. Altfel toata electrificare e propaganda, fata impact real in reducerea poluarii
    1 0
  • inexorabil
    Rex, cum să te pretinzi ortodox dorind moartea cuiva (indiferent de păcatele lui) ?! Tu te auzi ce zici?? Mi se pare cel mai grav lucru pe care l-am întâlnit pe AM. Ne substituim noi Unicului Judecător sau ce?

    A, da, ne putem preta la o paralelă cu trecutul cel glorios şi irepetabil. Înaintaşii noştri (nota bene: ortodocşi) îi tăiau la propriu, fără să pregete, pe invadatorii patriei (şi păgâni, şi “creştini”). Noi, mai “democraţi” şi mai agăţaţi de “drepturile omului”, le-am permis să deschidă şaormării şi să ne “civilizeze” cu etosul corporatist şi cu templele consumerismului. Însă nu mai contează; drumul ales este fără întoarcere…Drumul abrutizării “avansate”.

    Gândeşte-te numai la adevărata semnificaţie ortodoxă: dacă îţi urăşti fratele (in extenso, termenul se referă la aproapele tău), atunci eşti plasat de Sus direct în tagma ucigaşilor, fără nicio deosebire (de esenţă) faţă de cei care făptuiesc efectiv! Iată ce înseamnă Legea cea Nouă.

    Atenţie, aşadar, că vremurile noastre sunt pline de…ucigaşi. Care te îmbrăţişează cu multă dragoste (culmea, resimţită). Fără însă să-ţi ofere şansa de a cunoaşte resorturile impenetrabile ale celui “sensibil” (deşi, odată şi odată, tot trebuie să iasă la iveală, căci – magnum argumentum – “pomul rău nu poate să facă roade bune”…doar te amăgeşte până la o vreme). Ironic sau nu, unii chiar nu realizează că-şi aşază capetele (spre compătimire, spre alinare, spre mângâiere, spre îmbărbătare) pe umerii…satanei.

    Repet: mă consternează doar cerbicia ta de a susţine în continuare “rostul” pedeapsei capitale pe acest pământ. Dar de ce nu ţi s-ar cuveni chiar ţie??? Sau chiar mie…Cât timp vom mai face umbră aici, în Valea Plângerii, va avea Cine să ne arate ce şi cum. Şi nici că am putea vocifera atunci, în faţa Dreptăţii palpabile.

    PS. Vrei să-mi creezi impresia că n-ai idee care ar trebui să fie armele rezistenţei noastre (obligatoriu fără hashtag) ? Simplu şi perpetuu valabil: MĂRTURISIREA şi APOLOGETICA. Invoci cumva arme propriu-zise? Ca să le foloseşti la ce? Să reconstituim insurecţiile ţărăneşti/muncitoreşti? Dacă scapi de temniţa sau chiar de gloanţele autorităţii laice, sigur te ia în primire “medicaţia” psihiatrică. Lui Eminescu cum i-au venit de hac? Deci, eşecul se prefigurează încă din startul ideii…Este ca la algoritmul de la informatică: IF → NO → ipoteza iniţială.

    PPS. Renunţă la “smerenie” (exhibată). Unul din zece mii de credincioşi dacă ajunge s-o probeze (faţă de Domnul, nu faţă de semeni!). Iar în aceste vremuri “omnisciente” şi “omnipotente”, cu atât mai puţin am izbuti să trăim smeriţi. Îmi mărturisesc ei, nevoitorii din chilii, că smerenia li se pare celestă, Fata Morgana, imposibil de atins, dar mă asigură Rex că el ştie, vrea şi poate! Bravo – să-ţi ridici premiul de la casierie.
    1 7
  • Alex D.
    Nu incurajez turnatoria, dar nici forjarea de dieselare cu dpf off ca nu au oamenii 500 de lei sa il curete si sa mai mearga cu el 50.000-100.000km sau ca vor 10 cai in plus si pentru asta daca stau in spatele lor sa simt ca ma sufoc in masina daca nu pun pe recirculare, sau in oras sa lase nori de fum negru sa inghita nou nascutii de mici o doza buna. Acelasi lucru este valabil si pentru arzatoarele de ulei pe benzina ca sa nu discriminez doar diesel sau arzatoarele de antigel. Stii cum e cu liberatatea inexorabil? E in regula libertatea ta atata timp cat nu o incalca pe a mea si nu imi provoaca mie daune. Daca am intelege asta am fi departe.
    5 5
  • inexorabil
    Să rostesc, totuşi, şi ceva pe subiect, că de! provocările teologice mă distrag şi greu le pot ţine piept.

    În primul rând, nici n-am realizat când am ajuns la cota 3000 de postări (autorizate :D). Mi-aş face singur cinste, dar cu o băutură autentică (din comerţ) şi asta nu poate proveni decât de la străinezi. Scump, domn’e, scump!

    În al doilea rând: Tánczos?! Chiar atât de tălâmbi suntem?...Nu, nu mă suspectaţi de xenofobie, dar, tati, dacă neamul nostru nu mai este în stare să-şi administreze propria-i moşie (devenită, între timp, feudă), atunci, fără doar şi poate, ne-am prostit la maximum!

    În al treilea rând, aţi taxa voi, băieţi (indiferent de culoarea voastră politică), mult şi bine, dar iete că unele reguli comunitare este chiar bune, raţionale! Vi-i teamă să n-o declare UE ilegală, ca pe precedenta, nu de alta. Fiindcă, de obicei, atunci când trebuie să daţi înapoi, vă tremură mâinile de ciudă. Mai ales că s-au aciuat multe “famiglii” în sistemul bugetar, care şi-au făurit ele însele remuneraţii care, vorba aceea, “se învârt după soare”, în dispreţul oricăror autorităţi de control (dacă nu cumva chiar şi acestea…). Iar meritocraţia primează, dar preferă s-o propovăduiască altora!
    Oricum, boii şi vacile din cadrul IMM-urilor trebuie să muncească, mai departe, perfect conştiincioşi, cu capul în pământ (tentaţia mall-ului şi a hypermarket-ului tocmai acest rol şi-l arogă: să le fixeze sclavilor şi mai abitir jugul…dulce, modern, avansat) şi veşnic dispuşi să stea la cheremul “statului” (pentru preaputernicii concurenţi străini, micii capitalişti locali nu vor reprezenta nicicând o problemă…), că a inventa taxe şi impozite, o-ho-hoo, încă de pe vremea fariseilor a denotat o imaginaţie inegalabil de bogată.
    Şi acum, pe bune: soare, plaje exotice, ochelari “şmecheri”, gagicuţe, iahturi…Nu, bre, nu pentru noi, talpa şi prostimea ţării. Noi s-o ardem la mall şi ajunge. Şi să fim serioşi! Adică să mă duc la…muncă, precum mi s-a recomandat, sentenţios, pe-acilişé.

    PS. Dragul meu Alex D, dacă îmi permiţi o hiperbolă: libertatea mea emite (pe verificatelea!) doar 162 g/km de CO2. Şi emite destul de departe de drumurile tale (şi alea proprii, şi alea figurate). Mai departe: acest gaz nu omoară atât de uşor pe cât vă munciţi voi să vă închipuiţi, că doar nu-i totuna cu CO! În schimb, NOx (rezultaţi din arderile motorinei) stau la baza formării ploilor acide, dar, din câte am citit, cele mai periculoase ploi din epoca modernă ar fi căzut în Bulgaria şi musai din cauza…bombardamentelor NATO efectuate asupra Iugoslaviei şi Libiei :)
    Prin urmare, stimaţi e-colegi, nu vă mai agitaţi ca sifonul: NU EXISTĂ mortalitate dovedită (per individ) din cauza poluării auto! De s-ar juca nişte nesăbuiţi (cu putere de decizie) de-a pârjolul nuclear şi nici aşa n-ar rezulta cantitatea de victime pe care o atribuiţi (fie şi ipotetic) “criminalelor” M.A.I.
    În loc de concluzie: destul cu propaganda ecofascistă!!!
    2 7
  • Probabil că taxa va fi introdusă în pretul carburanților ptr a nou putea fi contestată în instanță. Normal ar fi fost sa nu mai fie permisă introducerea autovehiculelor mai poluante de euro 4 ptr început apoi euro 5 si tot asa in timp dar nu cred ca va fi posibil acest lucru ptr ca acest lucru ar duce la " ingradirea comerțului " in UE . În mod rațional și simplu poluezi daca circuli daca masina sta in garaj sau in parcare doar aduna praf nimic altceva. Personal nu doresc nicio taxa dar sigur se va introduce in viitorul apropiat (in mod sigur nu se vor duce in impaduriri in imbunatatirea calitatii aerului etc) .
    3 1
  • Alex D.
    Inexorabil, nu sunt nebun sa cred ca CO2 de la masini face mari ravagii, eu ma refer aici la restul de emisii toxice si la particulele fine, care daca se aduna intr-un oras care nu e asa de aerisit, ajung sa se cumuleze in niste cantitati ce pot afecta sanatatea. Sa nu imi spui ca e numai aer de munte in oras si ca nu are nici un efect poluarea masinilor acolo. Asta imi doresc eu sa fie prevenit, CO2 se poate reduce si prin alte masuri.
    4 1
  • inexorabil
    @AlexD, nu, Doamne fereşte, nu voi aluneca în cealaltă extremă, recte a afirma că mi se pare parfum la superlativ – dacă nu chintesenţa raiului – aerul din oraşele zilelor noastre.
    Ce crezi? Când se purifică atmosfera (de obicei, primăvara şi toamna), văd din Capitală direct Releul de pe Coştila, nu doar Bucegii! Şi aşa o poftă de drumeţii montane mă cuprinde brusc, de-mi vine să mă dispensez de toată “civilizaţia” urbană, nu doar de aerul (sau de aerele) ei.

    Totuşi, ceea ce vreau eu să subliniez (dacă n-am fost destul de explicit până acum…probabil că n-o fi fost; mea culpa) este că pe mine, personal, simt că NU mă afectează cu absolut nimic poluarea auto (iată, n-o încadrez în ghilimele!). Măcar o dată pe an, la verificarea medicală de rutină, nu-mi iese nici cea mai mica problemă la căile respiratorii. “Din păcate”, şi alţii “păţesc” la fel. Apoi, de atâţia ani, chiar să nu se răsfrângă asupra acestora efectul noxelor? Om fi Superman-i cu toţii? Sau, mai degrabă, sunt supraestimate (cu bună ştiinţă) aceste efecte?...Explică-mi, că nu înţeleg :)

    Adevărul incontestabil? Da, există această junglă metropolitană lipsită de scrupule (scuze de pleonasm!), pe care nu prea avem cum s-o ocolim (căci dă ea de-a dreptul, precum foamea, vorba lui Creangă), dar, totodată, există şi darul divin al…copacilor (o mulţime doar în Bucureşti), pentru care încă nu ştim să mulţumim Cerului! Însă de! – unii dintre noi zici că sunt “setaţi” (de către perseverenta “mainstream media”…apropo, donez televizor!!! – nu mai am nevoie de el…) să vadă/simtă/creadă numai ceea ce este din punct de vedere politic corect. Iar tendinţa este de creştere…

    Soluţia se conturează într-un singur fel, după umila mea părere: să evităm eco-văicăreala (adică să lăsăm în pace “dinozaurii” ICE şi să ne lepădăm de speculaţiile groteşti numite încălzirismul global şi cancerul pulmonar mai ales al copiilor) şi să respectăm natura prin orice mod…non-panteist – ştiţi povestea: să nu aruncăm gunoaie la întâmplare, să nu tăiem păduri fără noimă (se ocupă oricum mentorii şi promotorii “democraţiei occidentale”…la noi, doar nu la ei acasă), să “gestionăm” cu chibzuinţă problema deşeurilor (de orice fel) etc. Cel puţin eu aşa voi proceda întotdeauna! Să îndrăznească vreunul (oricine ar fi) să mă acuze pe/în faţă de poluare “criminală”, dacă ţine morţiş să-şi monteze placă dentară.
    3 4
  • Alex D.
    Da, unele politici sunt jalnice dupa modul in care sunt concepute si mai ales se bazeaza pe niste criterii irelevante pentru sanatatea noastra, sunt total de acord cu cele precizate de tine. Ce nu pot concepe insa e sa nu avem grija de masinile noastre si sa ne provocam disconfort prin asta, daca DPF si catalizator nu conteaza, sau faptul ca masina fumega ulei sau antigel, atunci sa scuzam si un sistem de frana sau directie datorita caruia intra un domn simpatic in noi de dragul economiei. Nu ai bani sa iti repari fumegatoarea si ai de mers prin oras, o casezi si mergi cu mijlocul de transport in comun sau bicicleta, trotineta, ce vrei, sunt solutii. O astfel de atitudine tine de civism. P.S. fac aici referire la cei carora nu le pasa de binele altora, nu insinuez ca tu sau altcineva nu isi ingrijeste masina, ma refer strict la cei care nu o fac.
    3 1
  • Tembelus Rex
    @Mos inexo.....nu te dezici! O ții pe a ta. Una și bună! Bravo ești constant.

    Mă întrebi ce arme să aibă un credincios ortodox? La mișto bănuiesc. Păi ce te-au/ ne-au învățat sfinții părinți: rugăciunea, postul, milostenia, faptele bune etc. - astea-s armele creștinilor ortodocși.
    Când am afirmat eu că am atins o treaptă înaltă a smereniei? Sau a credinței în general? Nu mă hrănesc nici corbii in pustie, nici nu sunt văzător cu duhul (asta mi-ar fi plăcut cel mai mult), nici nu fac minuni, nici nu merg pe apă ca Maria Egipteanca, nici nimic, dacă aș fi la un înalt nivel duhovnicesc....nici nu aș mai pierde timpul pe aici.
    Ți-am creionat doar o realitate - că sunt vai de capul meu. Și că ni se va cere mai mult dincolo, pentru că am știut.
    Deja ameninți cu ....placa dentară (nu pe mine, am înțeles ideea). Asta numai duhul blândeții nu denotă. :))))))


    Discuțiile pe latură religioasă sunt sterile cu tine, din păcate. Chiar știi multe lucruri, dar na....

    Să trecem la altele..... mă duc să configurez un Logan de nouă generație. L-am scos la 10 000 de euro prin Rabla , versiune intermediară Essential + vopsea metalizata (are suficiente dotări în standard!!), 1l Tce, 90 de ponei. Acuma fac comparații între ăsta și Fiat Tipo la același preț și între duoul c-elysse/ 301 (pentru cine încă mai vrea tractoare ieftine (mai au doar diesel pe ele) - sunt doar 10 000 și un pic prin Rabla.
    3 3
  • inexorabil
    @AlexD, posibil să te fi judecat un pic pripit la început. Observ, uşor surprins, că, spre deosebire de alţii iubitori de “alternative”, tu eşti maleabil…Electrikkk, de pildă, te face să crezi că a fost crescut exclusiv în duhul muzicii lui Kraftwerk (Die Roboter, Die Mensch Maschine).

    Totuşi, mă îndoiesc că aceia care, inconştienţi fiind, mizează pe faptul că pot circula nestingheriţi cu rable care, într-adevăr, fac aerul irespirabil pe rază imediată ar scăpa ochiului vigilent al Poliţiei Rutiere. Iar de se întâmplă să dea nas în nas cu ARR-ul poziţionat la “monitorizare” publică, alias organismul care nu te iartă neam în astfel de situaţii, chiar că au pus-o de mămăligă. Aşa că să fim convinşi că nu se mai hazardează nimeni (desigur, cu minte funcţională!) în anul de graţie 7529 de la Facerea lumii şi că, atâta vreme cât “termicele” tributare normelor Euro 5 şi Euro 6 sunt vizate pentru achiziţie, nu se poate naşte niciun motiv de îngrijorare civică sau niciunul n-ar fi justificat.
    QED: poluarea auto, dacă se petrece, este “discretă”, imperceptibilă cu ochiul liber. “Dăunând” în aceeaşi manieră (adică să se “cumuleze” efectele musai în timp, respiratorii plus dermice, convergând către rezultate grave, deşi n-aş crede, fiindcă nu s-au comunicat cazuri inechivoce în acest sens).

    În definitiv, îmbucurător este faptul că tot mai mulţi pământeni (deci nu numai conaţionali) încep să conteste/incrimineze…ecomarxismul – se mai deşteaptă lumea, oricâţi bulbuci ar produce (pe bani grei “injectaţi” în ea din tenebre…) îndrăcita de “mainstream media”.

    PS. Da, măi Tyrannosaurus rex, interpretez “duhul blândeţii” exact cum mi se năzare mie, poftim! Dacă Hristos ne-a îndemnat să fim blânzi, tot El a arătat (în Templul din Ierusalim) cum se poate apuca, fără ezitare, una bucată ciomag şi ce crezi? Niciun creştin în duh nu se indignează citind secvenţa cu pricina, sic! Vorbim despre Dumnezeu în carne şi oase!!! Care Se dă pildă pe El Însuşi…
    Iar “armele” de care pomeneşti aparţin strict intimităţii credinciosului – cele pe care le-am adus eu în prim-plan sunt mai dificil de “manevrat”, te asigur! Mai ales nu de către orice…creştin (fie el botezat ortodox). Cei mai mulţi, din păcate, se ruşinează de ele!!! Le este frică să nu fie etichetaţi drept fanatici, nebuni, asociali! Pe când ceea ce împlineşti într-ascuns (pe latura credinţei, fireşte) nu-ţi aduce oprobriu şi nici belele. De fapt, ai auzit de vreun mucenic căsăpit pentru acte personale de manifestare a cultului? Nu, bre, acela a fost neapărat mărturisitor şi/sau apologet! Nu te supăra că te întreb, dar ce istorie a Bisericii ai acumulat domnia ta? Sigur nu una paralelă cu cea reală?
    Transpunându-ne la dimensiunile existenţiale cele de zi cu zi, îmi permit să te rog să te îndrepţi către un “cazan nemţesc”, nu către minunăţia locală. Fii isteţ – poţi trăi mai mult…Sau cel puţin la fel de mult ca idolul tău Dincă.
    2 4
  • Cam cum ar putea un motor sa fumege antigel... referitor la taxa... se zice ca va fi una cum nu a mai fost alta... din câte știu a mai fost in prețul combustibililor, deci e exclusiv prețul carburanților... in plus nu su cum sa fie mai scumpi decât la vecinii noștri dun sud și vest
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru