Ministrul Mediului, despre programul Rabla: “Până acum nu a fost aprobat niciun dosar”

de Paul Cosma
Miercuri, 19.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că niciun dosar depus în cursul acestui an pentru programul Rabla nu a fost aprobat până în prezent, deşi programul a pornit în urmă cu trei săptămâni.

Ministrul susține că a cerut Administraţiei Fondului de Mediu să reducă birocraţia şi să înceapă analiza şi aprobarea dosarelor, subliniind că mai sunt încă de aprobat dosare în cadrul acestui program depuse în anul 2020 şi nefinalizate. 

El a afirmat că sunt depuse "câteva mii" de dosare pentru achiziţionarea de autoturisme noi prin programul Rabla sau Rabla Clasic, însă a constatat că programul merge foarte greu, întrucât sistemul este "foarte birocratic”. 

“Din păcate, sistemul este unul birocratic, aşa l-am găsit şi încă nu am făcut modificările. AFM-ul nu a aprobat până acum niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare care au fost depuse după data de 26 aprilie, de când s-a deschis programul. Am solicitat ca săptămânal cel puţin 200 de dosare să fie aprobate, astfel încât programul să pornească. (…) E procedură prea complicată şi prea stufoasă, am cerut conducerii AFM să simplifice, să elimine direcţiile care oricum nu au contribuţie în aprobarea dosarelor şi să urgenteze procedura,” a declarat Tanzcos Barna. 

Conform acestuia, mai sunt încă de aprobat dosare depuse în cadrul programului Rabla în cursul anului trecut.  

Ministrul a menţionat că primele aprobări vor fi date începând cu această săptămână, după ce procedura va fi simplificată. Tanczos Barna a afirmat nu a fost informat până în prezent cu privire la acest "blocaj" de către AFM. 

Via news.ro

Comentarii (4)

  • Ca de obicei, ii platim regeste pe trantorii astia de la stat, care doar incuca treaba si pun bete in roate.
    14 5
  • Foarte bine
    Sper sa se scoata pomana asta cu totul. Ca iubitor de reciprocitate,sper din tot sufletul ca pe ministrul mediului din Ungaria sa-l cheme Ionescu,Dumitrescu...!
    10 9
  • Clasic
    Bine spus de cel ce a comentat mai sus , sper să nu mai dam de pomană ptr ce ptr o mașină. Nu mai bine investim într-o autostrada, sau educatia copiilor sau in cercetare ? Băgăm bani in consumerism in loc sa ii investim. Halal capitalism .
    12 4
  • Pe când programul rabla la avioane?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru